Eugenia - Jeni Gociman - casătorită Ţînţu
 (27 martie 1912 - 22 aprilie 1945)


Eugenia-Jeni s-a născut pe 27 Martie 1912 la Sfântul Gheorghe şi a fost superba familiei, cu toate că nu era prea înaltă. Avea o figură cu nişte ochi mari şi frumoşi, care îţi tăiu respiraţia, o privire magnetică de o impertinenţă crasă, conştientă de frumuseţea şi senzualitatea ei, un mers care înebunea toţi bărbaţii. Aveam acasă o fotografie cu ea în costum de baie şi nu a existat persoană feminină sau masculină să nu se intereseze de ea, cine este, ce vârstă are etc. S-a căsătorit foarte tânără cu avocatul Nicolae ŢÎNŢU (9 dec 1904 - 23 feb 1954) cu care a avut doi copii:   Rodica,  născută pe 18 Decembrie 1936  şi Dan-Nicolae zis Dănuţ născut pe 18 Noiembrie 1937, dar era excesiv de frumoasă ca să poată susţine o căsnicie, cu toate că soţul ei Nicu era un bărbat reuşit, dar poate prea gelos din spusele ei. Îi spunea mamei că băieţii din familia GOCIMAN, sunt nişte mototoli care o moştenesc pe bunica, iar fetele au sânge adevărat moştenit de la bunica lor din Întorsura Buzăului, prin intermediul bunicului. Mama care a fost o femeie foarte frumoasă, înaltă, cu un păr bogat, cu talie şi şolduri bine proporţionate şi cu sâni superbi, obişnuită să fie ţinta privirilor masculine, îmi relata că mersul pe stradă cu Jeni era o problemă, fiindcă toată lumea se uita le ele şi erau destul de des acostate mai mult sau mai puţin elegant, la care Jeni reacţiona cu un mare talent, nonşalanţă şi măiestrie, punând la punct pe unii, ori pur şi simplu discutând cu alţii. A murit tânără din cauza unui icter negru netratat, în perioada intrării ruşilor, când în loc să se odihnească a făcut eforturi urcându-se în pod să ascundă unele lucruri de valoare şi din asta i s-a tras moartea prematură.
    Rodica  s-a căsătorit cu marele jucător de rugby Titi Ionescu, căpitanul echipei naţionale, care la vremea respectivă era o forţă în Europa. Într-o criză de gelozie, Titi o agresează sever pe Rodica şi la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti îl cunoaşte pe doctorul April Geo Săvulescu, descendentul unei familii de medici celebri. După divorţul de Titi Ionescu, Rodica se căsăroreşte cu Geo şi au un fiu Alexandru Radu (Ducu).
    Dan s-a căsătorit cu Smaranda  Dorobanţu (n. 10 apr 1951), fica unui celebru preot care a slujit o perioadă bună la Sofia, unde s-a născut Smaranda. Au avut doi copii: Andrei (n. 23 iulie 1976) şi Ana-Maria (n. 14 decembrie 1977). Familia Dan Ţinţu este stabilită în Olanda.      Mircea Gociman