Clubul din strada Aviator ZORILEAN

  Dedicat celor pe care i-am iubit și m-au iubit !                                           FOTOGRAFII

După un periplu prin trei locuințe, în anul doi de facultate, mătușa mea doctorița Maria-Ica ȘERBAN, mă aranjase în fostul cabinet al doctorului colonel Eugen CRISTESCU din strada Popa Tatu. Locuiam singur, într-o încăpere cu geamuri mari, încălzire centrală, chiuvetă cu apă rece și caldă în cameră, acces la baie, un birou frumos, aproape de Politehnică, dar și de Cișmigiu. Băiatul gazdei, Viorel, era un tip simpatic, student la medicină de vârsta mea, iar prietenii lui agreabili. Doru PRUNDEANU, student la Politehnică, campionul României la tenis juniori, m-a dus la terenurile unde juca primul ministru Petru GROZA, Doru MOCIORNIȚĂ, student la Căi Ferate, coleg cu prietenul meu Sorin STROIE, posesorul unui penis de peste 20 centimetri, cu relații printre artistele din capitală, unde m-am lipit, fiindcă mergea și cu 17, Dan DIACONU-Puță, un colocatar micuț de statură, dar cu o gură bogată. Prietena lui Viorel era o fată simpatică și plină de viață, viitoarea creatoare de modă Zina DUMITRESCU, iar faptul că periodic părinții plecau de acasă cu Lăcrămioara, fata cea mică, să ne putem face de cap, erau motive să fiu mulțumit, fiindcă nu îmi lipsea nimic.

Câțiva colegi de liceu, locuiau în condiții deosebite, în trei camere, la doamna colonel Natalița DRĂGĂNESCU, pe strada Aviator Mircea ZORILEANU 78 B, Raionul Stalin. Casa era construită cu deosebită imaginație, multe încăperi, o scară interioară și un subsol mare. Sus erau două camere, una mică, cu o chiuvetă și alături un WC, cealaltă, mai spațioasă, avea un balcon. La subsol era o cameră intimă, "hogeacul", fosta cameră a ordonanțelor, cu două paturi suprapuse, cel de jos dublu și alături un WC, cu acces la o chiuvetă în spălătorie, ce folosea ca sală de studiu sau de poker pentru cei de jos. Stelică BORDEANU-Camel, student la Electronică și Mircea DUMITRESCU-Uri, student la Energetică, locuiau în camera mică de sus, în cealaltă Florin BROZICI-Crețu și Florin TORJESCU-Flori, studenți la Mecanică. La subsol locuiau Dinu NENOVICI-Neno, student la Zootehnia în Institutul Agronomic din apropiere, cu colegul Puiu BURCEA și fratele lui, echipa era formată din șapte chiriași studenți. Cu doamna colonel, locuiau: băiatul cel mare Nicușor, locotenent colonel, care conducea o unitatea  la Mangalia și nu stătea pe acasă, nora Maricica cu cei doi copii Didirel și Chichilone, între 3 și 5 ani. Intrarea din stradă era ciudată, parcela fusese împărțită în două, în față se construise o altă casă la 78 A, iar la cea din fund se intra printr‑un culoar de 25 de metri lungime și 1,5 metri lățime. În fundul curții era o grădină de vreo 400 m2 cultivată tot timpul, la care băieții își dădeau o contribuție însemnată, cu dreptul de a lua din când în când câte o ceapă, o salată. Inițial, la "Vila șapte derbedei" sau "Micuța republică ploieșteană", cum este denumită în scrierile lui Emil POPESCU-Cacadules, locuiau Stelică, Fănel NEGULESCU-Regulescu-Milimetru, Florin BROZICI și Uri sus, Emil cu vărul Dinu și colegul acestuia Puiu, singurul negăzar, jos. Organizarea clubului la București o are la bază pe doamna Viorica NEGULESCU, soacra cu opt nurori de la trei băieți, în colaborare cu o mătușa a lui Eugen CICEU.

            Datorită caracterului extraordinar al doamnei colonel, obișnuită cu atmosfera tolerantă în care își crescuse cei doi băieți, ofițeri de carieră, cel mic Costel deblocat de comuniști, ambianța era super, fără restricții, care dacă existau, se refereau la norme de bun simț autoimpuse. Prin club mai mișunau: Fănel, student la Politehnică, locuise acolo până se îmbolnăvise și s-a mutat la un cămin pentru studenții afectați de această maladie, Emil coleg de liceu fost locatar, student la Chimie în Politehnică și colegul lui Bebiță COROBEA, Bombonel GONȚESCU din Câmpina, coleg cu Florin, devenit director la Buzău, unul din cei mai influenți oameni din oraș, Mihai BENGESCU un derbedeu simpatic din București, prin relațiile lui de familie a fost cumpărat plecând în Statele Unite, Dinu Gheorghiu zis "Muncitoru" din Câmpina, student la medicină, geniu la jocul de licitație. După plecarea lui Florin TORJESCU, a venit Mircea BROZICI fratele lui Florin, dar cu toate că era un băiat de treabă, fiind cam tocilar, era divergent în ambianța generală, care este drept că atingea cote de nebunie pe care el nu le putea accepta, eram fericiți când pleca la Ploiești și ne făceam de cap ; într-o ambianță de nebuni este suficient unul sănătos ca să perturbe atmosfera, prin trezire la realitate. Mai târziu au apărut, colegul meu de facultate Gigel VIIERU, prietenul nostru Mircea PETRESCU-Manglitorul, Costel POPESCU un student, pedagog la o școală, Miți NEDELCU, Dinu ANDREOIU, fiul celebrului chirurg ploieștean. Mai veneau: un coleg al zootehniștilor, pentru poker, niște fete curățele de la cantina Institutului Agronomic ca să facă sex cu cine se nimerea, și asigurau o masă copioasă, dar numai seara spre ora de închiderea a cantinei. Singura membră de sex feminin a clubului era o colegă a zootehniștilor, alias Mama, o fată frumoasă, deșteaptă, tipul clasic al bucureștencei istețe și educate, care participa la acțiuni ca: săniuș, chefuri, poker, gătit, muncă voluntară la doamna colonel, pentru sex avea un prieten pe care chiar l-am cunoscut.

            Nu primeam pe oricine la club, de exemplu Gigel voia să aducă un student corean Kim, dar i-am retezat-o, ștind că ăștia au relații cu securitatea și era bine să stai departe de ei, nu aveam multe de ascuns, dar când eram numai cei ai casei, ascultam posturi în limbi străine sau BBC-ul în românește, delicte pe vremea aceea. Kim era un coreean evoluat care se abătea de la permisiunea ambasadei de a se masturba odată la două săptămâni și se ducea în mare taină, într-un cerc de curioase care voiau să vadă cum este să ți-o tragă un corean, dar majoritatea nu erau încântate, îi reproșau că se mișca lent cu un membru mai mic. O făcea în mare secret netemându-se atât de ambasadă, cât se îngrozea de faptul că ar putea să afle prietena lui, studentă la București, pe care o știa de frică, fiind habotnică și probabil mai mare în grad decât el. La duș, cu colegele, nu se dezbrăca de furoul de pânză, ca să nu fie văzută goală, iar cu Kim se întâlnea odată la două săptămâni, când se sărutau, puneau mâna unul pe altul știind că el se masturba, însă dacă era voie de la ambasadă nu era nici o problemă. Tipul era inteligent, ceea ce adăugat la perseverența asiatică, îl făcuse să vorbească perfect românește după trei ani, în pofida faptului că studiase cu dicționarele Coreean-Rus și Rus-Român. La câte un magazin, după ce se prefăcea că nu știe să vorbească, trosnea o poantă de rămânea lumea cu gura căscată. În materie de înjurături întrecea orice așteptări, era un colecționar, dar le folosea numai demonstrativ ; ca mai toți asiaticii pe care i-am cunoscut era un tip extrem de politicos. La un examen cu celebrul profesor Costin NENIȚESCU, o cam încurca la un subiect și pretexta că nu poate să se exprime, când acesta l-a întrebat dacă știe o limbă de circulație mondială, Kim a răspuns că știe rusa și japoneza. Profesorul, cu toate că s-a încruntat, a fost probabil amuzat și până la urmă i-a mai dat un subiect; deoarece știa că nu are voie să ia note mici, l-a notat cu bine. Cu NENIȚESCU nu era de joacă, monstru sacru al profesorilor din Politehnică, ale cărui cursuri erau audiate nu numai de studenții lui, era un caracter tare, singurul care s-a opus la lucrarea de doctorat a analfabetei elena ceaușescu, ce se exprima cu codoi pentru bioxid de carbon (CO2) sau hâ doi zero pentru apă (H2O), pentru care a suferit foarte mult, plătind acest curaj cu viața, un atac de cord natural sau provocat. După mai mulți ani, Kim a fost văzut plimbându-se prin București într-o limuzină neagră a ambasadei coreene unde ocupa funcția de secretar. Într-o vară a apărut Neli NICULESCU din Ploiești, prietenă mai ales cu Florin, care voia s-o facă cu un francez agățat pe stradă. După o consfătuire de urgență, am refuzat-o politicos, fiindcă străinii erau urmăriți și nu voiam să ne creem probleme deosebite. I‑am recomandat un loc sigur în apropiere, unde se puteau ușura hormonal, fiindcă eram specialiști în problemele coclaurilor cartierului Domenii, Șoselei Kiseleff și Parcului Herăstrău.

            Vreau să subliniez că toți cei descriși s-au realizat profesional, s-au căsătorit întemeind familii și obținând poziții sociale respectabile, cele relatate rămânând pentru toți o pată de culoare din tinerețe, o urmă de nebunie colectivă și amintiri plăcute de neuitat. După câțiva ani, Emil a citit la un cenaclu câteva întâmplări din viața celor șapte și a grupului asociat. Conducătorul cenaclului i-a spus că lucrarea este acceptabilă, dar că în final, trebuie să scrie cum aceste elemente antisociale au fost depistate la timp de organele de securitate și condamnate pentru faptele lor reprobabile!

            Cartierul Domenii se prezenta strălucit la vremea aceea, strada Aviator Mircea ZORILEANU este amplasată în apropierea Mânăstirii Cașin, a treia după mânăstire spre Institutul Agronomic și vizavi de Stadionul Tineretului. Situată într-un cartier liniștit, strada este ferită de ceea ce are Bucureștiul mai nesuferit: tumultul, zgomotul mijloacelor de transport, cerșetorii, hoții de buzunare, derbedei care acostează tinerele perechi, afișele, mizeria stradală, aglomerația, unde iese în evidență agresivitatea bucureșteanului, care dacă nu ar fi așa, ar trebui să dispună de 26 de ore ca să facă față nevoilor zilnice. În stațiile de tramvai sau de troleibuz din zonă, puținii pasageri nu se înghesuie, nu se îmbrâncesc, au chiar momente de politețe, singurele excepții sunt orele la intrarea și ieșirea din Institutul Agronomic, însă mica rumoare, înghesuiala și glumele studenților nu au nimic în comun cu mitocănia din restul capitalei. Primăvara la șosea totul este feeric, coborât parcă dintr‑o lume ireală, în care dintr-o clipă în alta aștepți să apară eroii din basmele copilăriei. Miroase superb, a rai, păsările cântă care mai de care, îți vine să zburzi, să vezi totul în roz, iar figura tuturor parcă radiază bucurie, predomină verdele, casele deabia se văd ascunse de iederă, numai asfaltul și străzile curate  îți amintesc că te afli într-un oraș. În nopțile senine, sub cupola înstelată, înmiresmată de aromele florilor, noaptea pare mai caldă, iar liniștea permite îndrăgostiților să-și audă duetul bătăilor inimilor. De unde să fie mizerie, mizeria o face numai neamul prost venit în București de la țară, fără educație, nepregătit pentru un comportament urban, sau mahalagii, aici lumea locuiește de generații, se cunosc și se respectă având grijă de locul în care trăiesc. Am avut ocazia să intru în Institutul de Geriatrie Dr. Ana ASLAN de la Otopeni și mi-a plăcut foarte mult, însă cred că pentru cei care pot să o facă, având resursele fizice de partea lor, o plimbare pe strada Aviator Mircea ZORILEANU primăvara, este la fel de eficientă pe cât este de ieftină, pentru un tratament de întinerire și încărcare a bateriilor. Față de alte cartiere cu calități asemănătoare, Domeniile sunt lipsite de opulența ostentativă, care chiar dacă nu frizează bunul gust, destramă atmosfera idilică. Apropierea de coplexul sportiv format din Stadionul și Ștrandul Tineretului, lipite de Șoseaua Kiseleff, singura amintire plăcută lăsată de ruși, fac ca această zonă rezidențială să fie inegalabilă. La stadionul Tineretului se practica pe vremea aceea numai rugby și atletism, iar lumea acestor sporturi de elită era altfel, făcută parcă special pentru acea ambianță, femei frumoase bine îmbrăcate sau poate bine dezbrăcate, bărbați eleganți fumând lulea sau țigări de foi, la care se adăugau o parte din studenți, dar numai cei care știau să guste plăcerea unui joc de derbedei practicat de gentlemeni sau frumusețea și puritatea atletismului. Dacă avem în vedere apropierea de Mânăstirea Cașin, unde oricând  putem aprinde o lumânare și ne putem ruga la Dumnezeu, sunt convins că acest cartier ar trebui declarat monument național.

            Când Uri s-a căsătorit cu Coralia, Stelică lansează ideea să mă mut în locul rămas liber, oricum treceam destul de des pe la ei și era păcat să vină unul care să le strice atmosfera. Mă preferau pe mine, fiindcă Uri nu marșase la acțiunile lor, fiind un băiat liniștit, la care se prinsese mai bine educația din școala catolică, unde fusese coleg cu mine și cu Florin. În ultima vreme eu stătusem destul de mult pe la ei, îmi plăcea atmosfera, o cunoșteam pe doamna colonel, dânsa mă simpatiza, așa că spre stupoarea familiei CRISTESCU și a familiei mele, m-am mutat la club. Când după câteva luni, mama a trecut pe la mine și a văzut cămeruța în care stau, condițiile modeste în comparație cu cele de la cabinetul doctorului s-a îngrozit, dar nu a avut ce să facă și în plus nu i-a spus adevărul nici mătușii, nici tatălui meu. Săraca mama, mereu m-a acoperit când făceam câte o boroboață, dar pe asta nu o voi regreta, deoarece mi-a îmbogățit viața cu amintiri de neuitat, a adus în viața mea o tentă de culoare pe care până atunci nici nu mi-o imaginam. O contribuție importantă la hotărârea mea a avut-o faptul că reușisem să-mi echilibrez arterita, mă simțeam mai bine și chiar reușisem să joc volei la o echipă a petroliștilor din Ploiești, încropită de  neobositul doctor Gheorghe VÂLVOI-Mala. Nefiind sigur însă de ce-mi era sortit în viitor, mă hotărâsem să trag tare, să mă distrez ca să-mi scot pârleala. Era reacția firească a unui tânăr, după o boală și operații cu experiențe traumatizante avute la spital, care acum se simțea mai bine și era plin de speranțe. Nu știa pentru cât timp și din interiorul lui erupea o dorință sălbatică de a mai trăiai viața, fiindcă apucase să o facă din plin, știindu-i gustul, iar pe de altă parte dorea să-și continue studiile în virtutea faptului că primise o educație solidă la liceul I.L. CARAGIALE din Ploiești.

            Pentru acces, singurele reguli erau cele de bun simț, doamnei colonel nu-i plăcea să-i intre în casă necunoscuți. Pentru a puteau intra singur sau eventual cu o prietenă, chiar în lipsa noastră, era suficient să fi fost prezentat de unul din noi, iar prietena să o salute pe doamna, restul nu conta, în care din cele trei camere intrau, ce făceau, cât stăteau. Mai mult, dacă venea unul din locatari care avea cheie, fiindcă cheia nu era voie să o dăm la străini, doamna colonel îl avertiza că la el în cameră este X cu o prietenă. Dintre abonații la camera de tranzit menționez pe Emil, Fănel, Mihai BENGESCU. Din acest punct de vedere cel mai mare necaz ni l-a produs Fănel, ce se încurcase cu nevasta unui securist. Fănel nu a ținut cont de interdicția de a nu mai veni la noi cu ea și făcea acest lucru în lipsa noastră, profita că mă ajuta la desenele proiectului de diplomă și aveam mare nevoie de el, cu toate că el lucra cu oarecare greață, considerând că este un artist și nu un desenator ordinar. Spre norocul lui, când securistul a venit la doamna colonel să întrebe de Fănel, dânsa, mirosind ceva în neregulă, i-a spus că a locuit acolo, dar s-a mutat la un cămin, fiindcă nu se înțelegea cu ceilalți și nefiind agreat vine rar. Spusele doamnei nu l-au convins pe securist care a vrut să controleze personal casa, iar doamna colonel i-a permis, căci Fănel plecase cu respectiva de vreo oră, dar din precauție ieșiseră prin strada Constantin Sandu ALDEA. Ulterior a fost o discuție destul de încinsă, soldată cu interdicția pentru  Fănel de a mai veni cu orice femeie.

            În perioada respectivă, s-au efectuat primele transmisiuni de televiziune, iar lentcolonelul care avea probabil un salariu important, a cumpărat un televizor cu cea mai mare diagonală, montat în living, iar scara interioară a devenit neîncăpătoare. Pentru câteva luni TV-ul a devenit senzația clubului, chiar dacă în timpul unui film sau spectacol, vreo pereche se retrăgea discret, călcând pe marginea exterioară a scării ca să nu scârțâie. Nici acum nu-mi dau seama cât de generoasă putea fi doamna colonel, care în nici o ocazie nu a fost deranjată că pe scară stăteau 8-10 persoane, care nu numai că priveau, dar făceau diverse comentarii urmate de hohote de râs, aplauze sau apostrofări. Eram o familie mare, ne respectam și doamna colonel ținea la chiriașii ei, iar noi aveam un comportament elegant ca răspuns la libertatea și afecțiunea ce ni se oferea. După terminarea facultății, am fost repartizat la Ploiești, dar am avut mari probleme cu sănătatea, așa că mult timp nu am mai putut să trec pe acolo din motive obiective, cu toate că îmi era un dor nebun de locul în care îmi petrecusem una dintre cele mai frumoase perioade ale tinereții. După ani buni, am luat un buchet de flori și am vizitat-o, doamna colonel a plâns de bucurie, m-a ținut prelung în brațe spunându-mi că s‑au dus vremurile bune, fiindcă noii ei chiriași sunt lipsiți de hazul nostru și nu știu să trăiască. Când i-am povestit cum s-au realizat profesional și familiar băieții, a fost fericită ca de proprii ei copii și m-a uluit întrebându-mă de vreo trei pe care îi omisesem, iar la sfârșit, nu voia să mă lase să plec, nu se mai îndura să-și abandoneze amintirile plăcute. M-am întâlnit odată la hipodromul din Ploiești cu colonelul Nicușor DRĂGĂNESCU. În orele pe care le-am petrecut împreună și-a amintit cu mare plăcere de noi și de întâmplările haioase. Divorțase de soție, băieții erau mari, iar el fusese în final epurat din armată, ca toți ofițerii de carieră. S-a bucurat când i‑am spus un banc cu niște militari care făceau manevre pe un vârf de munte și un cioban l-a rugat pe ofițer să-i dea voie să tragă la țintă. Când a văzut ofițerul ce bine trage ciobanul a cerut o explicație, iar ciobanul i-a spus că pe vremea când ofițerul era cioban, el actualul cioban, era ofițer. Mi-a vândut un pont la o cursă unde am câștigat puțin, fiindcă de obicei eu nu pariam sau pariam puțin, iar la plecare mi-a zis că o să-i facă o mare bucurie doamnei colonel transmițându-i compilmentele mele. Când, după peste 40 de ani, am povestit vecinilor mei de jos, familiei Lidia și George RĂDULESCU despre amintirile mele, au sărit în sus de bucurie spunându-mi că doamna Natalița era sora tatălui Lidiei și am aflat multe amănunte din viața familiei. După un timp, înainte să se mute mi-a mai dat o mulțime de fotografii cu familia Drăgănescu unele chiar de pe vremea bătăilor cu flori de la Târgoviște, când tânăra Natalița era Miss Târgoviște.

            Când doamna colonel a cumpărat lemne, am convocat într-o duminică vreo 10 membri, le-am tăiat și le-am pus în pivniță. Ca să colorăm puțin treaba, am organizat un concurs de tăiat lemne cu premii pentru primele trei locuri și îmi amintesc cu plăcere că m-am situat pe locul trei, după Puiu și Mihai. La sfârșit mai rămăsesem vreo 8 și după ce am făcut duș, doamna colonel a profitat de faptul că nora cu nepoții nu erau acasă, invitându-ne la masă în sufragerie. Noi am cumpărat vreo două sticle de vin și împreună cu dânsa am stat la masă și la televizor vreo câteva ore, am spus glume, am povestit de acasă. La sfârșit ne-am dus sus și acolo lui Florin i-a venit ideea să se dezbrace de tot și așezându-se cu fundul gol la geam, acoperit cu o pălărie de paie saluta trecătorii dând pălăria la o parte. Noroc că distanța dintre geamul camerei mele și stradă era destul de mare, fiind despărțit de grădină și o altă parcelă cu fața în strada Constantin Sandu ALDEA, paralelă cu a noastră, dar doamna colonel tot a primit o reclamație de la cineva. Peste două săptămâni, când lentcolonelul a venit de la Mangalia, drept răsplată pentru activitatea la lemne, ne-a adus o ladă cu vin de Murfatlar și ne-a invitat în hol la un pahar din cele două lăzi ale lui. Cu această ocazie, nevastă-sa ne-a reclamat pentru incidentul de la geam, iar când am rămas între bărbați am mărturisit adevărul, cu promisiunea de a nu mai scăpa caii așa de tare în viitor. Altă dată, am participat la o acțiune de reparare a gardului care avea aproape 100 m, săpam toată grădina, fiindcă la vârsta noastră și cu entuziasmul ce‑l aveam, totul ni se părea simplu și în plus ne manifestam mulțumirea pentru această femeie minunată, care nici chirie prea mare nu ne lua, iar dacă nu aveam bani la începutul lunii nu ne-a presat vreodată cu această problemă materială.

            În sesiune, când tensiunea atingea cote maxime, ca să ne destindem făceam lucruri de groază, pentru a câștiga un pariu de 15 lei, Florin s-a dus până la stația de tramvai în cămașă, izmene lungi și cu pipa în gură la ora prânzului, cu toate că era iarnă, iar stația era la aproape 500 m de casă. Nu credeam că o va face, așa că l-am urmărit de pe partea cealaltă a străzii, iar reacția trecătorilor era de milioane, după vreo două zile, doamna tânără ne-a spus că a auzit de la o vecină că pe strada noastră a înebunit unu și a fost dus la casa de nebuni. Când Florin a făcut un al doilea pariu cu Emil, am intervenit și parametrii pariului au fost modificați, Florin a făcut plimabrea noaptea, dar tot a fost văzut. Obiectul pariului fusese învățarea a trei formule chimice într-o oră, iar la reproducerea lor a făcut două greșeli, așa că a pierdut.

            Unul din hobby-urile noastre era ascultarea la ora 17 a emisiunii de reclame de la Radio Belgrad, la aparatul lui Florin, care începea cu cunoscuta melodie "Buona Sera Signorina" cântată de Louis PRIMA, așa că la ora aceea eram acasă în păr și se făceau programele pentru seara respectivă.

            Cu toate că eram băieți destul de bine crescuți, boacănele se țineau lanț, Didirel și Chichilone ar fi stat la noi toată ziua, fiindcă noi ne jucam cu ei, le făceam toate poftele și într-un fel compensam absența tatălui lor, care stătea foarte puțin pe acasă, iar când venea, nevasta îi făcea fel de fel de reproșuri, se certau și nu îl trăgea inima să vină. Într-o zi, când am venit de la facultate, acasă era mare zarvă, nu se știa unde sunt copiii așa că m-am dus să mă dezbrac și să-i caut. Când am intrat în cameră am înghețat, băieții erau liniștiți fiindcă tapetaseră toată podeaua și patul cu conținutul unui pungi de zahăr tos, totul arăta feeric, asemănător unui peisaj de iarnă. Cu tot sprijinul celor două doamne, curățenia a durat două ore, dar toată luna când călcam, se auzea un scârțâit ... dulce. Din anturajul nostru, copii mai prindeau și expresii neortodoxe. Odată, lucram la un proiect cu ușa întredeschisă, auzeam perfect ce se vorbea în sufragerie ... Să ști tanti că pe băieți îi învăț franțuzește și dacă vrei uite îl chem pe Didirel să vezi câte cuvinte știe. Băiatul a venit a tradus perfect câteva cuvinte, după vreo 15 s-a plictisit, a început să devină morocănos și  cuvântul geam l-a tradus ... fe-né-tre ... că-cat, după care a luat-o la fugă pe scări, a intrat la mine în cameră ascunzându-se sub pat. L-am scăpat cu mare greutate de bătaie, dar toate reproșurile le-am luat eu, fiind singurul dintre băieți acasă în momentul cu pricina. Culmea, la venirea lentcolonelului, acesta m‑a invitat la o cafea și m-a pus să-i povestesc ce s-a întâmplat făcând mare haz de acel lucru, dar am înțeles că a fost o manieră elegantă de a ne ruga să fim atenți cum ne exprimăm în fața copiilor.

             Doamne, ce imaginație bogată aveam la vremea aceea, în podul unde țineam lemnele se pripășise o familie de șoareci și nefericiții au fost ținta experiențelor noastre demențiale. Am procurat cartoane cu care le făceam culoare către lemnele pe care le țineam sub chiuvetă, după care izolam locul cu o planșetă și ziare, iar după îndepărtarea lemnelor, prizonierul rămânea într-un spațiu de 1m x 1m la vedere, în imposibilitate de a scăpa pe undeva, îl puteam păstra până când se adunau toți și începea spectacolul. Când scriu aceste rânduri nu-mi vine să cred câte nerozii făceam și cu toate că pe unele le regret, nu are rost să le ascund, după ce le-am făcut. Proba cea mai interesantă era dresura, care consta din a-l face pe șoricel să sară peste o nuielușe și cel care reușea să facă un spectacol mai plăcut era declarat câștigător. Altă probă consta din amplasarea unor ascunzișuri, fiecare paria pe cel pe care l-a pus și după un sfert de oră, timp în care camera era părăsită și nimeni nu putea intra, vedeam unde s-a ascuns, stabilndu-se câștigătorul. La proba asta câștigam destul de des, șmecheria era să murdărești ascunzișul cu puțină șuncă și succesul era asigurat. Cea mai dură probă a fost cea de electrocutare pe care o făcea Florin, cu care eu nu eram de acord, dar participam ca să repar siguranțele în caz de scurtcircuit. După proba asta, care mi-a lăsat un gust amar, dacă prindeam un șoarece și eram singur, îl aruncam în closet, trăgeam apa și după ce am exterminat prin curse sau prindere vreo 15, mi-a părut bine că am scăpat de ei și ei de noi.

            Profesorul Nicolae TAȘCĂ, eminent dascăl de ștințele naturii din liceu, ne mărturisea pe vremea când mutam laboratorul Liceului Sfinții Petru și Pavel din Ploiești de la clădirea de pe bulevard la cea de pe strada Oilor, că fiecare în parte suntem minunați, dar când ne adunăm trei sau mai mulți, dispare toată această minunăție, care este înlocuită cu ceva colectiv mai puțin plăcut.

            În dreptul balconului camerei lui Florin era un păr mare, care într-un an a făcut pere ca niciodată, semăna cu un pom de Crăciun, așa că ne-a trezit imaginația și în două zile am procurat o prăjină în capătul căreia am amplasat un sistem de tăiere cu pungă colectoare, o hoțoaică. Faptul că am exagerat cu experimentarea sculei s-a văzut curând, deoarece în dreptul balconului nu mai erau pere, așa că proprietarul le-a cules pe toate într-o dimineață.

            Într-o toamnă, nu știu ce ne-a venit, după o lungă, dar idioată chibzuială, cu banii de lemne am tras un chef la restaurantul din Pasajul Victoria, la care am invitat mulți din membrii clubului. Mare lucru nu a fost, dar din acel moment, conștienți de ce va urma, am început o acțiune largă de colectare a oricărui material combustibil care se ivea. Politehnica încălzea săli din pavilionul M cu sobe în care se ardeau brichete de cărbune de mărimea unui pumn, cu mare putere calorică, iar eu aduceam acasă în fiecare zi două brichete înfășurate în hârtie, pe care le depozitam într-o cutie sub pat. Nu exista să scape de noi vreo scândură sau material lemnos de la șantierele pe lângă care treceam, frecvente în Bucureștiul acelor vremuri. Cartoanele sau cutiile de carton folosite ca ambalaje de magazine, erau la mare preț, ca să fiu sincer, le ceream sau pur și simplu le luam. De mare ajutor ne-au fost toți prietenii care adunau tot ce se putea pentru noi, bucureștenii veneau cu legături de lemne luate de acasă, ceilalți aduceau și ei ce puteau și-mi aduc aminte că într-o seară, ca să ne facă o surpriză, Gigel a venit cu un coleg cu doi saci de hârtie plini cu brichete de cărbune. Primele luni a mers cum a mers, mai aveam mici rezerve, plecam la sfârșitul săptămânii la Ploiești, dar după două zile fără foc, camera devenea un congelator. Singura modalitate de a șterpeli energie de la proprietari, consta în faptul cu lăsam crăpată ușa către sufragerie, dar cum în sufragerie ne se făcea cald, nu era mare beneficiu. De spălat era foarte greu, așa că în zilele în care mergeam la mătușa mea la masă, treceam seara pe la cămin unde nu era prea cald, însă pentru mine erau condiții de spălat excelente. Doamna colonel a aflat cu surprindere despre criza de lemne, s-a supărat pe noi și poate că a fost singura dată când ne-a făcut cu adevărat morală. Când aveam lemne, le așezam în sobă gata pregătite cu un bilet prin care specificam ora la care să se facă focul, fie de unul din băieți, fie de dânsa. De mila noastră, doamna colonel cu toate că nu mai aveam lemne, ne făcea câte o surpriză și când veneam acasă găseam focul făcut și un lemn, două lângă sobă. Nu știu cum au făcut rost zootehniștii de un pom mare cu crengi cu tot, dar am traversat cu el Sărbătorile Crăciunului, în condiții onorabile. A fost o perioadă foarte grea și după teoria "scapă cine poate", din șapte, dacă dormeau acasă patru, fiecare își găsea câte un culcuș. BENGESCU ne-a ajutat mult în perioada respectivă, fiind bucureștean, ca să vină cu vreo tipă, aducea dimineața lemne pe o sanie și-i trăgea un foc ca să existe condiții bune de sex după amiaza, așa că era o bucurie să aleagă camera ta și cum camera în care stăteam eu cu Stelică era cea mai mică, ușor de încălzit, era mai des folosită. Îmi amintesc cu groază cum, dimineața la sculare, râdeam unul de altul ce caraghioși arătam cu brumă la gură. Am avut noroc de o iarnă blândă și deosebit de scurtă, dacă ar fi fost una aspră și lungă, cred că ne îmbolnăveam. Oricum, anul următor nu numai că am luat lemne din timp, dar am cumpărat mai multe și primăvara ne-au rămas. Ca să ne încălzim, am organizat într-o seară o escapadă cu săniile prin parcul Herăstrău și ne‑am distrat minunat, dar sfârșitul era cât pe ce să fie tragic. Eu am plecat mai devreme, nerezistând la efort ca ceilalți și având misiunea să fierb niște vin. Puiu a făcut pe nebunul, iar Dinu și Florin ca să-l pedepsească, l-au legat cu fulare de sanie și l-au agățat de un tramvai cu intenția ca la stația următoare să fie decuplat de unul din ei care-l aștepta. Noroc că după câteva sute de metri, cineva l-a atenționat pe vatman care a coborât și l-a eliberat pe Puiu, dar vreo câteva săptămâni acesta nu a mai vorbit cu ei.

            Într-o iarnă, am invitat câteva din colegele mele de facultate, pe Mira MILLO, Rodica CIOROIU, Doina DUMBRAVĂ și Alina DINULESCU cu săniuțele la club, la o partidă de săniuș în parcul Herăstrău, cu băieți selecționați. A fost o seară de neuitat, la intrarea noastră în parc, zăpada era de peste o jumătate de metru, imaculată, noi am făcut primele urme, după care am tras un săniuș ..... Ne-am întors acasă la o țuică fiartă, am discutat puțin, după care în completă disonanță cu ambele tabere, am dus fetele acasă, m-au bombănit și unii și alții, poate am greșit, dar am considerat că o amintire de genul ăsta va rămâne de neuitat, de chefuri cu alt gen de femei nu duceam noi lipsă.

            În afară de o doamnă superbă, soția unui rapidist care-și însoțea echipa la toate meciurile din țară, pe care o frecventam cu discreție, nu am avut relații sexuale stabile. Plăcerea noastră era ca în momentul în care se apropia ploaia să plecăm la șoseaua Kiseleff, cu care eram vecini, să agățăm fete pe care apoi le atrăgeam la noi acasă, să se adăpostească de ploaie sau să se usuce și care de cele mai multe ori trebuiau să se spele jos înainte să plece. Agățatul unei femei face parte din quadratura minunată a relațiilor dintre un bărbat și o femeie, împreună cu preludiul, cu actul sexual propriuzis, la care se poate adăuga în mod extaziant orgasmul ambilor parteneri. Amorul are patru picioare, poate merge chiar într-un singur picior, dar atunci e vai de el. Eram doar eu cu Stelică și învățam liniștiți când, din senin, cerul începe să se înnoreze ; dintr-o privire am sărit în sus, ne-am îmbrăcat și am plecat în grabă spre surprinderea doamnei colonel care se lamenta întrebându-ne unde plecam pe o vreme ca asta. Am trecut în grabă pe lângă Mânăstirea Cașin, la care ne-am închinat și chiar în stația de troleibuz de la Arcul de Triumf a început să picure și ne-am lipit sub un pom de două fete, acceptabil îmbrăcate, dar în niște rochii subțiri. Am intrat repede în vorbă cu ele și fără să mai pierdem timpul le-am spus că suntem studenți, stăm aproape și le-am invitat la noi. Propunerea a primit un accept la fel de prompt, eu mi-am scos scurta kaki de doc, am luat-o pe una din ele acoperindu-ne de primii stropi de ploaie și ne-am îndreptat în pas grăbit spre casă urmați de ceilalți doi. (le-am propus rapid fiindcă dacă nu ar fi acceptat, încercam cu altele, era momentul prielnic la începutul ploii, era păcat să ratăm măcar încercarea, dacă te duci la baltă și nici nu arunci undița, nu te poți aștepta să prinzi pește). Din rezerva specială, am băut puțin lichior, am tras perdeaua ca să fie lumină mai puțină, i-am spus lui Stelică să se ducă în camera cealaltă, iar fiindcă știam că e căscat, l-am întrebat discret dacă are prezervative, dar a gesticulat cu semnificația că totul este sub control. Fetele locuiau la un internat, traversaseră o lungă perioadă de abstinență și în plus erau învoite până dimineața, așa că nu au vrut să plece. I-am convins pe cei din camera alăturată să doarmă în alt loc și ne-am făcut treaba pe îndelete. De dimineață, fetele au plecat și nu am mai aflat nimic despre ele, însă o amintire ne-a rămas, Stelică s-a ales cu o blenoragie, al cărei tratament a durat vreo câteva săptămâni, timp în care l-a usturat așa de rău că după aceea, nu mai pleca nici să cumpere țigări fără prezervative în buzunar. Odată când dormea, Florin, un adevărat geniu al răului, i-a turnat alcool medicinal în zona dureroasă pe pantalonii de pijama și bietul de el a scos niște urlete teribile sărind ca ars la chiuvetă ca să dea cu apa care le vindecă pe toate. Și nu a fost ultima dată când l-am chinuit în felul ăsta, dar la o altă încercare similară a făcut o față radioasă și ne-a spus că nu mai simte nimic deci s-a făcut bine, lucru pe care l-am sărbătorit cu o sticlă de vin și afișe care anunțau însănătoșirea.

Metoda punitivă prin injecții cu vitamina K a fost inventată de zootehniști, care au pedepsit în felul acesta pe unul din colegii lor care a greșit destul de grav cu ceva. Persoana supusă acestui tratament punitiv era legată, Puiu venea cu seringa fiartă conform regulilor și-i făcea o injecție cu vitamina K, destul de repede (din relatările victimelor, cam ustura). Nu îmi aduc aminte cu ce a greșit colegul lor, tot ce știu despre el este că avea o soră mai mare doctoriță și un frate mai mic picolo la Restaurantul Ambasador, care câștiga foarte bine și cu o impertinență crasă le dădea bacșiș celor doi frați mai mari, ca să meargă să cumpere pâine, alimente sau țigări pentru tatăl lor.

            Puiu, provenea dintr-o familie modestă, un băiat de milioane pe care toți îl iubeam fiind extrem de amabil, săritor, primul care o ajuta pe doamna colonel. Cu toate că era mic de statură, era foarte bine dezvoltat fizic, radiind de sănătate. Se îndrăgostise de o colegă de facultate, Laura și fiindcă nu știa cum să se comporte venea la mine pentru sfaturi, considerându-mă mai de treabă, mai discret. Încetul cu încetul, am devenit consultantul lui și-mi spunea lucruri intime, fiind sigur de discreția mea. Discreție, discreție, dar când mi-a spus că la reuniunile dansante de la Agronomie purta două slipuri pentru ca iubita lui să nu simtă erecția firească la vârsta lui, am declinat toate promisiunile și le-am spus băieților care s-au amuzat copios. Să nu credeți că mototolul nu s-a răzbunat în felul lui. Într-o seară am agățat o pasageră strașnică și m-am delectat cu ea toată noaptea, dimineața m-am sculat, am lăsat-o dormind și am plecat la piața Domenii să cumpăr pâine, lapte, parizer. După ce am mâncat, mi-am mai revenit și am început să o dezmierd, la care ea fără să se opună a îngânat ceva interogativ de felul ... iară ?. Nu am înțeles prea bine semnificația decât seara, când Puiu mi-a mulțumit, pentru că după ce am plecat la piață, s-a strecurat în pat și pe la spate, fără vorbe, s-a servit de fată care goală și pe jumătate somnoroasă nu numai că nu s-a opus, dar se pare că nici nu a observat sau s-a făcut că nu observă schimbarea partenerului. S-a făcut mare haz și situația a rămas unicat ; cu toate că nu alegeam prea mult fetele care veneau la noi, nu erau fete cu chiloții în mână, adică de talia celor care se pretau la poștă. La vremea respectivă sexul în grup se practica numai la casele mari.

            Când se apropia sesiunea de examene, toate aiurelile încetau, vizitele străinilor erau aproape interzise, fiindcă în ciuda unor accidente, băieții învățau bine și ca o dovadă sunt realizările lor în viață. Emil a călcat această regulă, într-o după amiază l-am găsit în camera brozicilor cu o tipă și a plecat foarte târziu. Cel mai mare scandal l-a făcut Mircea BROZICI, care făcea un tărăboi de parcă ar fi rămas repetent. Băieții s-au înțeles să-i facă felul lui Emil și chiar la plecare l-au invitat pentru a două zi, iar el a venit fără să se aștepte la surpriză. A fost invitat jos, dezbrăcat, legat, dar nu i s-a făcut injecția, deoarece Puiu a spart unica fiolă rămasă, așa că s-a ales doar cu o dezinfecție la fund, cu tamponul imbibat de alcool, după care Emil a plecat destul de supărat și cu gând de răzbunare. Din spusele lui Emil, se pare că în aceeași zi a jucat licitație cu Florin și Muncitoru și le-a luat bani, memorabil eveniment, de care din păcate eu nu îmi mai amintesc. Peste câteva zile a venit  cu colegul lui Bibi CIOLAC, iar la plecare, sub pretext că a uitat niște notițe în camera lui Florin, a trecut pe acolo spărgând o fiolă de cloropicrină. Când a venit Mircea acasă a început să urle și a venit cu ochii înroșiți fiindcă Emil îi spărsese fiola pe saltea, iar acel gaz lacrimogen și sufocant și-a făcut efectul din plin. Bibi a plecat și el în grabă, dar am depistat imediat atacul chimic, iar efectele în camera noastră au fost mai mici decât în cea mare. A trecut mult timp până când Emil a venit pe la noi, asta după asigurări certe din partea mea și a lui Florin că au fost încheiate conturile. Un incident similar se petrecuse în urmă cu câteva luni la Cantina Buzești unde, probabil tot un student la Chimie, pusese la closet un vas cu gaze lacrimogene, care a dereglat total funcționarea cantinei lăsând nemâncați mulți studenți, lucru destul de grav, făcut cu o mare doză de iresponsabilitate, o acțiune fără sens.

            Tot în timpul unei sesiuni, Gigel VIIERU insistă destul de mult să mă ducă la o curvă pe care o cunoaștea el ca să ne ușurăm, mergem după masa de seară de la cantina Buzești, undeva pe lângă Gara de Nord la o tipă curată, bine construită și când încep să mă dezbrac Gigel nu dă nici un semn că ar pleca și rămâne cu noi în cameră. Era lumină puțină, dar nu m-am simțit în apele mele, mai ales că tipa nu s-a dezbrăcat ; a trebuit să acționeze puțin cu mâna ca să mă excite, dar până la urmă totul s-a rezolvat. Prea mare plăcere nu am avut, cu toate că din cauza disconfortului am ejaculat greu. După ce ne-am spălat, tipa s-a adresat lui Gigel să vină, el s-a dezbrăcat ca la armată și s-a ușurat într-un ritm de iepuroi, iar când l-am întrebat de ce procedează așa, mi-a zis că o face în ritmul ăsta ca să nu cumva să i se înmoaie. Pe drum mi-a spus că m-a păcălit, fiindcă nu mai putea să reziste și pe mine m-a luat numai ca să plătesc, lui nu i-a luat nimic, din partea mea și cu banii luați și nesatisfăcut. Eu am fost toată viața extrem de pretențios la femei, datorită faptului că în postură de vedetă sportivă aveam de unde să aleg, așa că pot să număr pe degetul unei mâini ocaziile în care am făcut excepții de la această regulă. Nu am forțat în viața mea o femeie să facă sex cu mine, mi-a plăcut ca amândoi să ne apropiem unul de altul. Fiecare contact cu femeia a fost pentru mine ca un dar, iar darul nu se ia cu de-a sila, este plăcut să-l ceri, dar mai ales să-l primești. Peste ani, la Ploiești, am avut ocazia să constat stând într-o cameră alăturată la un ceai, că Gigel rămăsese fidel stilului ultra rapid de iepuroi. Când am repetat medical anul II mi-au fost echivalate toate examenele luate cu bine sau foarte bine, așa că am avut de susținut numai limba rusă, rezistența și electrotehnica. A fost un an de "trai pe vătrai" deoarece eram extrem de liber, cu toate că examenele respective le-am luat cu foarte bine. În prima sesiune, Gigel era pe cracă, pierzând multe examene și de mila lui m-am oferit să-l ajut la ultimele două, rezistență și electrotehnică. Venea la mine acasă și învățam toată ziua, cu toate că el era destul de puturos și trebuia să trag de el. Eu citeam, îi mai explicam, iar el neobișnuit cu efortul, obișnuia să ațipească, așa că din când în când îl stropeam cu apă ca să-l trezesc. Cum necum, Gigel a promovat ambele examene după care m-am procopsit cu el tot restul facultății, nu a fost chip să mai învăț fără el, așa că practic l-am scos inginer. Acest exercițiu mi-a folosit însă tot restul vieții, când am ținut fel de fel de cursuri de la electronică până la calculatoare, iar elevii mei au fost foarte mulțumiți, mai ales că nu erau puturoși ca Gigel.

            Pentru o fată în premieră, era folosită camera mare, fiind mai prezentabilă, după rodaj nu mai conta, treaba se făcea în camera care era liberă. Dacă la Junimea glumele primau, la noi dacă veneai cu o femeie, în câteva clipe se elibera camera cea mai potrivită, indiferent de cine era în ea, dacă învăța sau dormea. Pledul care acoperea patul din camera mare era de culoare deschisă și câțiva am luat plase crunte, fiindcă uneori era tapetată cu fulgi din pernă, care erau foarte greu de înlăturat de pe rochie și haine. Dacă doreai să ieși în lume acceptabil, curățatul de fulgi dura poate mai mult decât "ieșitul fulgilor". O altă metodă draconică erau ceasurile deșteptătoare, amplasate discret și programate să sune în timp ce cuplul era poate în cea mai fericită situație. Se foloseau între unu și trei deșteptătoare, care erau amplasate sub pat, în sobă sau pe balcon, iar efectul era devastator, mai ales cel produs de ceasul CFR al lui Florin, care trebuia depistat neapărat deoarece suna foarte tare și cu reluare din 5 în 5 minute.

            Într-o vară, doamna colonel ne-a spus că se introduce conductă de gaz metan pe stradă, și ar dori să se racordeze ca să instaleze focuri în toată casa. Ne-a propus să contribuim cu bani, în schimb, doi ani o să plătim aceeași chirie urmând ca dânsa să plătească costul gazelor. Am făcut rost de bani, iar băieții de jos, care făceau practica pe lângă București, au ajutat la montarea lor ; de acum încolo eram boieri, nu mai cumpăram lemne, nu trebuia să le tăiem, aveam permanent apă caldă la baie.

            Zootehniști făceau practică cu două asistente superbe, dar cu caractere diferite. Una se îmbrăca frumos, decent și se purta plăcut cu studenții, accepta glume, se punea la mintea lor, fiind un adevărat camarad. A doua se îmbrăca provocator ca o vampă, dar vorbea și se purta execrabil cu studenții pe care-i detesta și jignea, fără să realizeze că nu are sens să te pui cu derbedeii. Pentru inseminarea artificială a vacilor se lega bine un taur, era spălat bine pe membru și excitat manual, iar în momentul ejaculării alți doi potriveau la capătul organului un recipient sterilizat în care se conecta sperma pentru inseminare. Grupa care făcea recoltarea cu a doua asistentă a pus totul la cale, în momentul orgasmului, cineva a distras atenția asistentei, iar cei doi au îndreptat penisul taurului care ejacula către ea, după care i-au dat drumul pretextând că l-au scăpat din neatenție. Cum jetul avea peste un metru lungime, o presiune și cantitate apreciabilă, rezultatul a fost spectaculos, asistenta a fost luată prin surprindere primind jetul în plină figură și pe piept. Spre șansa lor, impactul a fost atât de neașteptat și puternic, încât cucoana nu și-a dat seama că a fost ceva intenționat, a plecat imediat să se spele, i s‑a dat apoi un halat etc. Tot zootehniștii aduceau din când în când cantități importante de carne provenite din accidentele de la locul în care făceau practică, e drept că uneori carnea era de cal, însă acest lucru nu avea vreo importanță, eu mâncasem destulă carne de cal în timpul războiului, știam că cel mai potrivit este să prepari din ea chifteluțe. Dinu era un bun înotător, iar vara se specializase în pescuitul scoicilor din lacul Herăstrău pe care le desfăceam, le tăiam și după o perioadă în care le țineam în oțet să se înmoaie, le frigeam la tigaie.

            Între Gigel și Florin se crease o tensiune din cauza faptului că acesta, referitor la Ingineria Mecanică a lui Florin îi striga tot timpul, "cazane, ligheane"! Dacă nu aș fi intervenit eu, care l-am menajat toată facultatea, chiar față de colegii de grupă, asupra cărora aveam o influență importantă, măsurile punitive ar fi fost drastice, dar Florin și Bombonel au imaginat ceva mai blând. Gigel avea un obicei obscen, când erai în tramvai, apropiat de vreo tipă mai bine, îți băga un deget în fund și reacția față de persoana din față era devastatoare și jenantă, aceasta trezindu-se că primește în fund un impuls. L-au așteptat cu răbdare și situația s-a ivit la întoarcerea spre casă de la Cantina Buzești. Gigel era între Florin și Bombonel, Florin îl înțeapă pe Gigel și-i spune să-l ia pe Bombonel. De necaz că o luase, Gigel nu este atent că Bombonel schimbase la repezeală locul cu un domn și-i bagă acestuia un deget cu răutate, tipul se întoarce alb la față de surprindere și deabia articulează  ... vă rog, nu vă mai înghesuiți, iar Gigel a înghețat și deabia acasă și-a revenit din șocul emoțional suportat.

            Veneam într-o zi caniculară, de la un meci, într-un tramvai supraaglomerat, unde de abia te puteai mișca, dar nu cum voiai, ci după convulsiile mulțimii. Dintr-odată mă trezesc în brațe cu o frumusețe de fată într-o rochiță subțire, cu niște ochi și sâni suberbi care s-a întors către mine, fiindcă un tip cu o moacă ciudată o pipăia fără rușine, chiar după ce s-a întors cu spatele la el. Sânii ei erau minunați și din presiunea dintre noi nu numai că îi vedeam, dar mai mult îi simțeam. Eram îmbrăcat cu niște pantaloni subțiri, o cămașă cu mânecă scurtă, așa că din lipitura noastră, m-am trezit cu o erecție puternică. Inițial am simțit o jenă, dar când ni s-au întâlnit privirile și am văzut cum zâmbește semnificativ, emoțiile mi s‑au mărit, tremurând am strâns-o ca să mă simtă mai bine. Noroc că am coborât după vreo două stații, dacă mai dura puțin ejaculam în pantaloni. Cum eram transpirați și superexcitați, fără prea multă pierdere de timp, fata mi-a spus că stă prin apropiere, am mers la ea și ne-am ușurat, dar din păcate primul contact a fost un dezastru, deoarece eram prea excitat și am ejaculat imediat. Fata avea destulă experiență, m-a întrebat câte prezervative am și nemulțumită de răspuns, am fost expediat să cumpăr de la farmacia din colț, iar ca să nu fac două drumuri, mi-a zis să iau o pâine și parizer. Culmea este că a vrut să-mi dea bani, fiindcă eram student și ea avea un serviciu bun, dar nu am primit. Dimineața la plecare, am întrebat-o de ce nu m-a dat afară, când aproape i-am ejaculat în mână, mi-a spus că s-a hotărât să mă rețină încă din tramvai, fiindcă i-a plăcut dimensiunea și cum tremuram. Legătura cu ea nu a durat prea mult, după trei luni, logodnicul ei și-a terminat stagiul militar și cu toate că m-am trezit cu ea la club unde "serviciul" nu se putea refuza, am rugat-o politicos să nu mai vină, nu îmi plăcea să am relații cu încurcături. A mai venit o singură dată sub pretextul că ceea ce face cu mine nu își poate permite cu viitorul soț, care consideră sexul oral un lucru pe care-l fac doar curvele, nu-și putea imagina că ar putea să placă unei femei normale, impresionat de acest lucru am lăsat-o să-și tripleze bucuria, despărțindu-ne prieteni.

            După un meci pe Stadionul 23 August, astăzi purtând numele Liei MANOLIU, pe care am cunoscut-o la lotul național de juniori și ne-am revăzut în Politehnică, s-a iscat o ploaie din senin ; fiindcă promisesem, am trecut pe la mătușa mea.. Când m-a văzut cum arătam, nu a crezut că a plouat pe stadion, bănuia că m-a prins unul și m-a udat sau orice altceva, fiindcă ea locuia destul de aproape, lângă Foișorul de Foc și acolo nici urmă de ploaie. Ca să nu răcesc, m-a trimis imediat la baie, unde m-am spălat și am primit o cămașă de la unchiul meu, cu toate că nu purtam aceeași măsură. Săptămâna următoare, când am trecut pe la ea (mâncam acolo în fiecare marți și vineri) și mi‑a dat cămașa, nu am recunoscut-o, fiind prea frumoasă, era apretată și călcată impecabil. După o examinare atentă, la care a participat și unchiul meu, amuzat de situație, am stabilit că este totuși cămașa mea. Minunea transformării o făcuse Anișoara, femeia care o ajuta la gospodărie pe mătușa mea, venea de două ori pe săptămână și în una din zile ne intersectam, așa că am avut ocazia să-i mulțumesc. S-a oferit ca în situații deosebite, să aduc o cămașă să mi-o facă cum o face pentru nepotul ei Gigi CRAMER. Așa am aflat că era sora mamei lui Gigi, colegul meu de liceu, care urma Institutul de Petrol și Gaze din București, dar m-a rugat să nu spun nimic, să nu se jeneze băiatul că este întreținut de o mătușă care muncește din greu. Dacă, după ani de zile, mătușa mea nu mi-ar fi spus că Anișoara o duce foarte greu și trecând pe la ea să o ajute, se plângea că nici Gigi, nici fratele lui mai mic, Gelu, inginer la Intreprinderea de Carotaj din Ploiești, pe care l-am cunoscut personal și îl apreciez, au uitat-o complet, nu menționam acest lucru. Nici eu nu stau mai bine la acest capitol fiindcă de ani buni, cu toate că mătușa mea o duce destul de greu, nu am mai trecut pe la ea, mai dau însă câte un telefon ca să mă scuz, iar ea săraca, se preface că mă iartă, cu toate că ce fac eu este inpardonabil, dar măcar recunosc că este unul din coșmarurile vieții mele. Nu pot să întind o mână mătușii care a ținut la mine și m-a ajutat fără zgârcenie, chiar cu mărinimie, m-a cununat, Țuțu, soțul ei l-a botezat pe Alexandru. Țin mult la ea, deoarece a contribuit direct la educația mea, m-a sprijinit când eram bolnav, iar lista faptelor ei bune este interminabilă. După vreo săptămână mi-a spus că nu s-a lăsat până nu a discutat cu cineva din zona aceea și a primit confirmarea că a plouat. Prima dată când nu m-a crezut, a fost mai înainte, când avea locuința și cabinetul de obstetrică-ginecologie pe strada Popa Petre și m-a văzut ieșind pe ușa de la bloc cu una din pacientele ei care tocmai plecase. A telefonat la gazda mea după vreo oră și nu m-a găsit, norocul meu că am venit imediat și i-am răspuns la telefonul dat. Când am mai trecut pe la ea mi-a repetat ce-mi mai spusese, să nu mă încurc cu vreo pacientă de-a ei fiindcă unele au boli destul de complicate pe care s-ar putea să mi le transmită. Cum într-o doară am spus că folosesc prezervativ, a sărit ca arsă și mi-a explicat că nu este suficient și m-a pus să promit că o să evit orice contact cu clientele ei. A urmat apoi un instructaj amănunțit ca să se convingă că eram perfect documentat în materie de protecție. Mătușa mea avea clientelă din lumea bună a Bucureștiului, printre ele soția marelui actor George VRACA, pe care a asistat-o la naștere, dar asta nu însemna că unele nu erau curve, se deosebeau de prostituate numai prin faptul că nu luau bani și o făceau de plăcere. Îmi aduc aminte că mi-a spus, ca să mă convingă, că una din ele i-a mărturisit că i-a fost rușine o singură dată de bărbatul ei, când a prins-o în pat chiar cu fratele lui și a plecat înmărmurit. În timpul studenției am traversat perioade când una venea alta pleca și deabia făceam față, dar și altele când nu făceam sex câteva săptămâni, era suficient să pun capul pe pernă, să ațipesc, ca să am un vis erotic și să ejaculez. Nu îndrăzneam în acele perioade să moțăi cu pantalonii pe mine nici după masa, fiindcă nu aveam decât două perechi și se spălau foarte greu. Într-o astfel de perioadă, la o înghesuială în tramvai, aveam în fața mea o tipă perversă, cu niște fese superbe, care efectiv m-a provocat prin mișcări lascive și a trebuit să cobor pentru a continua drumul pe jos, fiindcă juisasem, dar de plăcut, mi-a plăcut.

            Continuând serialul cu tramvaiele relatez fixul unui student la medicină, coleg cu Valerică PÂRVAN, care a purtat mult timp în buzunar un ceas deșteptător, până când cineva l-a întrebat cât este ceasul, l-a scos, s-a uitat la el, a răspuns, după care nu l-a mai purtat. Eram într-un tramvai aglomerat și am fost martor la o secvență demențială în care un bețiv a vomat în decolteul unei doamne superbe, care în momentul când și-a dat seama ce a pățit, a leșinat, fiind scoasă din tramvai. Eu nu am putut să o ajut cu nimic, la mirosul de vomă sau de fecale, efectiv mă blochez și mi se face rău, așa că am respirat adânc și m-am dus aproape de un geam deschis. După 1996, când mama și-a fracturat colul femural stând la pat luni bune, iar ulterior cu toate că se deplasa prin casă cu un dispozitiv ajutător, mai făcea pe ea, eram într-o situație grea. Cu toate că aveam o mască pe care o îmbibam cu ceva puternic mirositor, după ce reușeam să fac o parte din treabă, mă duceam în dormitor unde stăteam în pat, practic leșinat și după multe minute, reluam treaba în atmosfera poluată și iarăși mi se făcea rău. Cât despre ficatul meu în acea perioadă, era la pământ, noroc că Ica soția mea, intuind pericolul, m-a sprijinit în acele momente grele, preluând destul de des aceste lucruri scârboase, dar nici ei nu îi era ușor, săraca, deoarece odată am surprins-o cum după scârba aia, a tras o dușcă de vodcă să se refacă. Îmi amintesc cum, fiind convocat de unul din miniștri chimiei, undeva în București, în momentul când am ajuns acolo m-a trăznit un miros insuportabil ; după ce am deschis ușa microbutzului, am închis-o imediat, spunând șoferului că plecăm de acolo. Am mers la o întreprindere apropiată, tot a chimiei, de unde am telefonat ministrului și i-am povestit toată tărășenia. Săracul nea Ionică TUDOSE, din dragostea pe care mi-o purta, a mutat ședința acolo unde eram eu, dar că să se răcorească mi-a tras niște înjurături amicale, spre surprinderea celor peste 10 persoane care se mirau cum pentru un ingineraș din Ploiești, ministrul mutase ședința. După încheiere, chiar dânsul mi-a mărturisit că îi era destul de scârbă, s-a bucurat că a avut un motiv să schimbe locul ăla împuțit. Mergând odată cu tramvaiul prin piața Sfântul Gheorghe am văzut, din mers, o femeie care spăla un geam la etajul doi, din ramă s-a desprins sticla care a planat într-un balans nostim și s-a spart în capul unui individ care a rămas jos lat, fără să știu urmările reale.

            Departe de mine gândul să afirm că membrii clubului aveau soluții infailibile pentru relațiile cu femeile. Isoria este plină de eșecuri mici sau usturătoare, de lăsarea cu buza umflată sau de căsătorii reușite ori falimentare, în plus trebuie ținut cont de numeroasele eșecuri, nemărturisite din rușinea de a nu deveni obiect de haz. Într-o zi, am plecat pe teren singur pe o vreme care stătea să plouă și cum experiența meteorologică era mult mai bună decât cea în abordarea femeilor, chiar a început să plouă. Sub un pom am agățat două tipe bine și le-am propus, ca de obicei, să vină la mine acasă că stau aproape. M‑au întrebat unde locuiesc, după care s-au sfătuit în șoaptă și au acceptat. De data asta eram mai dotat și le-am luat pe ambele sub umbrelă, una ținea umbrela, iar eu le lusem de mijloc încântat de succes, cu gândul pe care să o aleg și cu cine să împart prada. Când am ajuns în stația de metrou de la Arcul de Triumf, fetele au spus să mai stăm puțin sub un pom, poate se oprește ploaia. La un moment, dat când a venit troleul, fetele s-au urcat în el și prin geam mi-au făcut un semn cu patru mâini strânse care se mișcau în dreapta și în stânga. Am înghițit gălușca și cum aveam de predat un referat, l-am făcut cu mare grijă și am luat nota zece pe el ... amară notă. La baza tuturor acțiunilor noastre, stătea teoria sacrificiului, dacă erau în acțiune două perechi, iar unul reușea ceva, celălalt chiar dacă nu reușea nimic, trebuia să facă tot posibilul să-și blocheze partenera să nu plece și să o angreneze cumva pe cealaltă la plecare. Toată strategia era de fapt bine pusă la punct, de la aruncatul cu pietricele în geam, la bilete de o anumită formă lăsate pe ușă și multe altele. Într-o seară pleacă Stelică cu Fănel, agață două tipe în parc și se așează pe iarbă, la o distanță apreciabilă. Stelică, reușește după un timp să-i scoată chiloții fetei și aceasta tocmai începuse să-l descheie la pataloni când Fănel, care nu reușea să facă nimic se adresează cu textul:

- Voi ce mai faceți copii ? Din acea clipă totul a picat baltă, fetele au plecat și băieții au venit acasă cu dureri acerbe de testicole, certându-se.

            Intr-o seară, mă plimbam cu Stelică pe o vreme minunată, când vedem două fete singure stând pe o bancă. Cerem permisiunea să ne așezăm, după care urmează prezentările și din vorbă în vorbă aflăm că lucrau la tipografie, urmau să intre la schimb, dar dacă vrem, ne întâlnim peste două zile la nouă și jumătate. Ce să-i faci, le‑am condus pe fete la Casa Scânteii și am venit acasă mulțumiți de perspectivă, fiindcă fetele erau superbe. Peste două zile când au venit fetele mai, mai să ni se taie răsuflarea, așa de frumos erau dezbrăcate, ce bine arătau! Mi s-a părut ciudat că una din ele m-a luat de mână, nu perechea mea din prima seară, dar dorința clientului este lege și mi-a spus că știe un loc retras la intrarea în parc. Când am mers acolo am plesnit de invidie, fiindcă noi ne consideram specialiștii parcului, dar masa aia de piatră între boschete nu o știam, cu toate că nu era departe de intrarea în parc dinspre Casa Scânteii. Fata era îmbrăcată numai într-o rochie destul de subțire și m-am apropiat de ea cu înfrigurare. Am pus pe masă bluza mea și am așezat-o pe ea. Ca să nu-și strice rochia, a ridicat-o în sus lăsând la vedere niște picioare superbe … venise pregătită, pentru că nu avea chiloți pe ea. Nu m-am grăbit deloc, fata avea niște pulpe minunate cu o piele pe care o visez și astăzi, niște buze moi și voluptoase, așa că nu m-am grăbit să o pângăresc repede, făceam o pregătire care‑mi producea o dulce bucurie. Am sărutat-o pe pulpe, după urechi, iar cu degetele am început să o excit și spre marea mea satisfacție spunea că e bine, bine de tot. În plin extaz, sunt întrerupt de Stelică cu prietena lui, care dau buzna peste noi și ne anunță cu entuziasm că au hotărât să mergem la noi acasă. La venirea invadatorilor, fata s-a dat jos de pe masă, și-a tras rochia la loc, evident enervată. Erau încălcate toate principiile, fiindcă stabilisem că în situația în care ești pe cale să i-o tragi, o faci și apoi te duci acasă. Am plecat acasă, dar încă de pe drum se vedea că fata era tulburată, nu numai că se răcise nerăspunzând strângerilor mele de mână, dar probabil de jenă că fusese surprinsă într-o situație compromițătoare, se blocase. La poartă am avut surpriza să constatăm că fata mea nu mai era de acord, a convins-o pe cealaltă, așa că au plecat și totul s-a dus de râpă. Eu m-am supărat foc și l-am lăsat pe Stelică să le conducă la tramvai, iar când s-a întors acasă a fost judecat de băieți că i-am plăns de milă, dar plasa o luasem și ce frumoasă era fata mea!

Fănel a pățit un lucru deosebit pe care l-a povestit, spre hazul nostru. A venit jos în camera veterinarilor cu o individă cu care a făcut vreo trei reprize de sex, după care s-a relaxat, a fost să se spele, iar la întoarcere individa a început să pună mâna pe organul cu care mai dorea o repriză și la obiecția lui, care vrea să mai respire puțin, tipa s-a întors cu spatele la el, a tras o aghioasă care mirosea așa de tare că a trebuit să deschidă ușa ca să aerisească mica încăperea.

Se pregătea de ploaie și conform obiceiului Stelică pleacă la agățat lăsându-mă să lucrez la un referat. Dacă auzeam zgomot de pietricele în geam trebuia să plec urgent în altă cameră și faptul că închideam lumina reprezenta semnalul de undă verde pentru cel de afară, care putea să intre nestingherit cu "victima". Destul de în scurt, Stelică se întoarce bosumflat și destul de mototolit, dar evident cu coada între picioare. Luat de val deoarece picura, Stelică nu se uită prea bine și adresează la două fete obișnuitul slogan:

-          Fetelor, nu vreți să veniți la mine că stau aproape ?

Una dintre ele se uită lung la el și-i spune :

-          Nu ți-e rușine Stelică, așa acostezi tu fetele la șosea ?

Era o verișoară a lui, cu care nu se văzuse de mult timp iar "omul" a conchis … am dat-o în bară, Gogule!

            Eram cu Florin BROZICI și nu știu ce ne-a venit să intrăm la cinematograful Timpuri Noi unde rulau documentare. La ieșire, toată lumea rămăsese în hol, fiindcă ploua torențial și nimeni nu îndrăznea să iasă. În centrul atenției erau două brunete superbe, care răspundeau la toate glumele lansate de diverși tipi, între care se remarcau trei piloți. Am făcut și eu o remarcă la un moment dat, dar era mai mult un compliment la adresa curajului fetelor. Când ploaia s-a oprit puțin, m-am înțeles din ochi cu Florin, ne-am apropiat de ele, le-am luat de mână spunându-le să mergem. Acțiunea a fost pe cât de neașteptată pe atât de plină de succes și am plecat cu ele în aplauzele și fluierăturile asistenței. Ne-am dus la o cofetărie, unde tot ce am putut obține a fost o întâlnire pentru mine a doua zi. Acasă le-am povestit la băieți și s-a pariat că tipa nu o să vină, așa că am pornit la întâlnire cinci inși, dar în apropiere de locul stabilit ne-am despărțit. După o scurtă așteptare fata a venit și am plecat cu ea, lăsându-i cu gura căscată pe spectatori. Acasă lucrurile au decurs natural, un lichior, sărutări, pipăit, dezbrăcat lent, fără vreun motiv de îngrijorare. În sinea mea eram încântat și mă gândeam: uite domnule, fată de București, fără mofturi, fără aprecieri sau promisiui, direct la obiect. Eu m-am dezbrăcat complet și ea era doar în chiloți când mi-a mărturisit că nu vrea să o facă, nu are nimic cu mine, dar acum nu se poate și mă roagă să o înțeleg, poate altădată ... Eram destul de versat în problema înțelegerii femeilor, fiind convins că mare lucru nu mai era de făcut și cum niciodată nu am forțat peste măsură o femeie să facă sex cu mine, am renunțat. Fata mi-a spus că pentru modul elegant în care am tratat-o, vrea să se revanșeze, nu mă poate lăsa așa, s-a dezbrăcat a luat obiectul în mână cu plăcere, l-a privit cu jind, apoi, pe la spate, m-a terminat prin frecare între pulpe într-o manieră pe care nu o mai practicasem până atunci, după care s-a spălat, s-a îmbrăcat și am condus-o în oraș. Cum pariul cu băieții a fost pe faptul dacă vine sau nu, l-am câștigat, iar eu m-am ales cu un eșec și o experiență inedită.

            Odată, în timp ce partenera mea se îmbrăca, a început să plângă arătându-mi că și-a pierdut unul din cerceii de aur pe care-i avea de la bunica ei. După ce am răscolit tot patul și casa fără să-l găsim, am ajuns la concluzia că l-am pierdut pe banca de la șosea unde o zmotocisem bine de tot. Fiind extrem de temperamentală, îmi spusese să facem ceva că nu mai poate ; am mers la măsuța tipografelor unde i-am făcut-o, după care am luat-o acasă. Singura șansă era să căutăm ziua în jurul băncii cu pricina, dar ea nu putea, fiindcă trebuia să se ducă la serviciu. Eu eram în practică la Radio Popular și puteam să mă descurc, așa că i-am promis că o să caut cercelul. De bucurie și ca să mă încurajeze s-a dezbrăcat și am mai tras o repriză bună, după care a plecat lăsându-mi numărul de telefon de la serviciu. Conștiincios, cum sunt de fel, poate ca urmare a educației primite de la guvernante și școala catolică, m-am sculat cu noaptea în cap, am îmbucat ceva și am plecat la locul cu pricina. Pe bancă stăteau două putori foarte dispuse, care râdeau provocator. Am trecut pe lângă ele de vreo două ori privind pe furiș pe lângă bancă, dar nici urmă de cercel, până când una din ele m-a întrebat dacă caut ceva. M-am așezat pe bancă între ele și le-am mărturisit absolut totul în speranța că o să mă ajute, iar una din ele a zis că trebuie să o ajutăm, fiindcă a fost fată bună. Am căutat vreo jumătate de oră după care eu le-am spus că renunț, pierdusem orice speranță, însă fetele au zis să nu ne lăsăm și dacă nu-l găsim mergem și-l mai căutăm acasă. După un timp, una din ele a găsit cercelul și de bucurie a început să strige că mergem să îl căutăm și acasă. Acasă nu mai era nimeni, așa că în loc să împart prada cu cineva, m-a devorat prada pe mine, ce mi-au făcut și în câte feluri nu o să uit toată viața. Când, efectiv fără vlagă, am încercat să le spun că nu mai am prezervative, au răspuns în cor ... avem noi! Iar când de atâta efort membrul s-a umflat îngrijorător, fetele au avut soluție și pentru asta, punându-mă să-l țin într-un lighean cu apă rece și apoi într-un prosop ud. După o jumătate de oră își revenise și a fost pus la probe, fiind funcțional. Disperat că nu mai venise nimeni le-am condus la tramvai, dar spre deosebire de unele din fetele care plecau după tratament mergând ca rațele, de data asta eu eram cel care mergea ca un rățoi. Peste câteva zile când m-am întâlnit la Arcul de Triumf cu proprietara cercelului, mi-a mulțumit în fugă, s-a scuzat că este cu șeful ei care și-a trimis la mare nevasta cu copii și trebuie să-l rașcheteze. Uimit atât de situație cât și de exprimare, i-am urat succes, iar ea m-a sărutat părintește pe obraz spunându-mi să nu o ocolesc.

            Angela a fost prietena lui MARIN Marcel, un amic, fotbalist la Petrolul și Știința Craiova, după care a fost căsătorită cu un alt coleg de sport Gică MANTA, așa că eram extrem de apropiat de ea, mai ales că într-o noapte dormiseră pe jos la mine în cameră, Gică cu ea și Neli IONESCU cu Ani. După un timp, a divorțat de Gică și am reîntâlnit-o prin București. M-a invitat la ea, stătea într-un apartament superb, am discutat fel de fel de lucruri ca între vechi cunoștiințe, fără vreo intenție de mai mult. Eram într-o perioadă în care lucram forte mult, din vorbă în vorbă, i-am relatat adevărul și la plecare mi-a spus că dacă am nevoie de o relație rapidă, fără probleme, să-i dau un telefon, are destule prietene care ar dori o relație fără obligații,  cu o persoană atractivă, serioasă, dar care să le satisfacă. Încântat de ofertă, dar mai ales de încrederea pe care o prezentam, i-am telefonat peste vreo 3 zile și am stabilit o întâlnire la ea acasă. M-am prezentat cu un buchet de flori, aranjat, bărbierit, cu buzunarele doldora de prezervative și am găsit la ea o femeie plăcută, bine îmbrăcată, stilată și sexy. După ce a luat florile, Angela ne-a expediat rapid spunând că așteaptă pe cineva și am plecat separat, la o distanță de câțiva metri, fiindcă aparent nu eram împreună, nu ne cunoșteam, așa separați am luat tramvaiul și deabia în curte am luat-o de braț. Am intrat în cameră, am servit-o cu ceva și în timp ce o contemplam cu plăcere, deoarece era un exemplar reușit, m-a întrebat ce vreau de la ea. Cunoscând-o pe prietena ei am fost extrem de clar spunându-i că vreau să o regulez la care ea ca să mă surprindă a replicat cu:  - Ce mai aștepți!. La a treia încercare s-a descătușat total cu o serie de câteva orgasme succesive, după care a avut un acces de plâns spunându-mi ce rău îi pare că nu m-a cunoscut mai devreme, fiindcă peste câteva zile pleacă definitiv la Paris. Pe vremea aia nu eram eu prea sensibil la lucrurile astea, în fond eram sătul de minciunile mele, dar m-am purtat totuși tandru cu ea, deoarece era deosebit de frumoasă și nu i-am refuzat încă o repriză. După vreo trei zile a sunat Angela și m-a întrebat ce i-am făcut tipei că neapărat vrea să stea o noapte cu mine în următoarele zile și nu am avut motive să o refuz, mai ales că mi-am făcut o presă la Angela, care mi-a plasat după aceea niște frigide notorii, așa că am cam rărit-o cu chestiile astea, fiindcă nici nu voia să le plasez la alți băieți, dorea serviciul personal și individual.

            Cu băutura nu le prea aveam și îmi revin în minte puține secvențe de acest gen, Florin TORJESCU s-a îmbătat la un ceai dat de Nadia POPESCU și am plecat rapid ca să nu se prindă nimeni. Ducerea lui acasă împreună cu Stelică a fost o poveste nostimă, fiindcă omul voia să se întoarcă la Nadia și-l înjura pe Gheorghe logodnicul ei. În tramvai spectacolul a fost hazliu, dar în nici un caz de prost gust, fiindcă Florin era simpatic, nu vulgar. Din Piața Domenii, Florin nu mai voia să vină acasă, spunând să-l duc eu cu Stelică în brațe. Cu toate încercările noastre nu am reușit, iar băiatul spunea că dacă nu îl luăm pe sus, doarme acolo. Am încercat să plec cu Stelică și l-am lăsat singur, dar Florin habar nu avea, a început să cânte și să îl înjure pe Gheorghe. L-am convins cu mare dificultate și l-am dus acasă unde s-a culcat imediat, iar dimineața își amintea vag de evenimentele din ajun. Stelică s-a imbătat de vreo două ori, însă se manifesta destul de pașnic, îl culcam și gata. Gigel s-a îmbătat înaintea unui examen cu Edmond NICOLAU și cum îl învățasem toate biletele, m-am alarmat când am văzut că profesorul compune altele chiar în timpul examenului și cu greu l-am adus de la cămin să dea examen de dimineață ca să prindă un bilet vechi. A prins bilet vechi și cu toată buna dispoziție manifestată în timpul examenului, profesorul nu s-a prins că e aburit și l-a trecut. Într-o seară, ne trezim cu Dinu ANDREOIU care-l aduce pe Miți NEDELCU, fratele lui Florin TORJESCU, înfiat de un frate al doamnei TORJESCU ca să i se piardă originea socială proastă, datorată faptului că domnul TORJESCU fusese legionar cu lungi state de pușcărie. Miți era beat turtă și cărase de la șosea o bucată de asfalt imensă, pe care în mod normal nu ar fi putut să o ducă, numai în starea asta de grație a avut puterea supraomenească să o facă. Asfaltul a stat mult timp la poartă și când a fost scos din curte a fost nevoie de doi băieți, fiind foarte greu. Cum știam că Dinu îl mai plimbase pe Miți cu o conservă legată de curea cu câtva timp înainte, acesta nu a fost primit prea bine, băieții țineau la Miți și au considerat gestul lui Dinu inacceptabil, aproape că a fost dat afară și a fost ultima dată când a venit la noi care ne consideram o familie, în cadrul cărei nu existau gesturi prin care să fie cineva jignit sau expus într-o situație degradantă în public.

            În primii ani, Miți era un specialist al examenelor de admitere, fiindcă a dat de patru ori și a reușit de tot atâtea ori, după cum spunea Stelică. Cert este că în primele trei încercări nu a apucat să promoveze primul an, din cauza că era exmatriculat pentru absențe, nepromovarea examenelor primei sesiuni sau odată, pentru că a pus ouă clocite între îmbrăcămintea de pernă și perna unui vietnamez. Exmatricularea în caz de nepromovare a majorității examenelor primei sesiuni era o metodă barbară și fără prea multă logică, deoarece unii copii se adaptau mai greu la șocul predării și susținerii unui examen în învățământul superior. Gigel a avut o prietenă, care din cauză că a fost exmatriculată pentru că a picat trei examene din cinci în prima sesiune s‑a sinucis … bietul copil!

            Flori era ajutat de un conferențiar de matematică, domnul FLONDOR, prieten cu tatăl lui, care îi recomanda elevi pentru meditații ca să câștige și el un ban, deoarece ai lui acasă o duceau, ca și ai mei, foarte greu. Făceam parte dintr-o clasă socială care, în viziunea regimului comunist trebuia lichidată. Când Stelică a venit cu o damă la noi în cameră, cu toate că era cu un puști la meditație, l-am rugat pe Flori să mă lase să fac un referat la birou, fiindcă ei lucrau la masă. Cu această ocazie am constatat că lecțiile pe care acesta le ținea erau plăcute și cu un conținut ridicat valoric, Flori avea har, iar acest lucru s‑a văzut în cursul vieții, când practic a câștigat mai mult din meditații decât de la serviciu și în plus și-a creat relații cu persoane suspuse ale căror odrasle le pregătise pentru liceu sau examene de admitere.

            Defectul nostru major era jocul de cărți, care chiar dacă nu era practicat frecvent, când se juca, dura uneori două zile și două nopți, timp în care se strângea un morman de chiștoace, mâncam puțin și consumam o mare cantitate de energie nervoasă. La el participau 6-7 dintre noi, fiindcă din când în când unii părăseau jocul și se retrăgeau în camera mică unde se odihneau pentru a putea relua jocul cu răutate. Erau momente când, doborâți de oboseală făceam o pauză pentru odihnă și fiecare se culca unde apuca, dar asta se întâmpla destul de rar. Mai înveterați erau cei din anturajul lui Florin BROZICI, dar nici ei nu jucau pe sume prea mari, cel mai mult conta plăcerea jocului în sine, indiferent că era poker sau licitație. Licitația avea un lider de necontestat în Dinu Gheorghiu zis Muncitoru, student medicinist din Câmpina care era imbatabil la acest joc. Pentru cine are idee de acest joc, afirm că l-am văzut "intând" foarte rar, odată a ratat jocul spunând 66 după ce a împărțit cărțile, fără să se uite la ele. Imediat după asta s-a ridicat de la masă și s-a dus să se culce pretextând că este obosit. Dinu un tip cu o memorie de excepție, avea tradiție de jucător din familie, tatăl lui a plecat cu un prieten la Cazinoul din Sinaia, unde la sfârșit, fiindcă îi mai rămăseseră bani și era afumat bine, i-a pus pe toți pe o combinație unde i-a lăsat vreo trei tururi la rând ajungând la un câștig important. În sală se făcuse liniște și crupierul l-a întrebat dacă ridică jetoanele sau continuă jocul, la care el a răspuns senin că îi lasă. După ce a câștigat din nou, crupierul a întrebat iarăși, dar nu a mai apucat să primească un răspuns, fiindcă prietenul lui, mai treaz, l-a pocnit punându-l la pământ. A intervenit poliția, au fost arestați, însă câștigul a fost depus la caserie și a doua zi, la ridicarea sumei, a fost luată și doamna, soția înrăitului jucător, iar aceasta a depus-o imediat la un antreprenor care le-a făcut o casă superbă. Jocul avea un ritual aparte, cei care nu mai aveau bani nu primeau împrumuturi de la câștigători, însă se ofereau sume importante pentru cumpărarea de alimente, țigări sau pentru a plimba prin curte pancarde în care se scria de exemplu: "Sunt un dobitoc și joc licitație fără să cunosc regulile elementare ale acestui joc nobil". Împrumuturile se făceau numai după terminarea jocului pentru bani de tramvai, de țigări etc. Se considera că nu mai avem țigări, deabia după ce unul din cei pedepsiți selecta chiștoacele dintr-o cutie metalică pentru masca de gaze și acestea erau refumate. De multe ori, eram sculat în toiul nopții, ca să mi se spună că Stelică pierde masiv și mă așezam pentru un timp în locul lui, mai recuperam câte ceva, după care îl lăsam să joace în continuare, fiindcă se odihnise și relaxase. Jos, zootehniștii aveau secție separată, unde se juca numai poker în spălător, dar cu intensitate redusă. Într-o seară mă odihneam, fiindcă venisem de la niște munci grele la nevasta rapidistului, care mă subsese la propriu și la figurat, dar mă scoală Dinu și Stelică să facem un poker în trei, sub amenințarea că toarnă apă pe mine. Cu amenințări de genul ăsta nu era de glumit, așa că am acceptat să joc, dar i-am pus pe ei să stea la marginea patului, iar eu stăteam culcat. La prima mână mă trezesc cu o quintă royală servită, dar după ce mă declar servit, Stelică începe să facă haz că am greșit cacealmaua, fiindcă servit este el. Dinu ia două cărți și se plusează nebunește, unul avea culoare iar altul un ful major. La vederea cărților li s-a făcut rău, pierduseră o sumă mare, așa că am profitat de ocazie și le-am spus că le fac o reducere de 75% dacă dispar în cinci minute, cum suma era importantă, băieții efectiv s-au evaporat și m-am culcat liniștit. La ștrandul Herăstrău l-am găsit pe colegul de liceu Jean Claude RĂDULESCU, jucând cu niște șmecheri care-l cam păcăleau, m-am uitat mult timp de pe margine, fără să le dau impresia că îi urmăresc, am filmat toate manevrele, după care l-am salutat pe Jean, iar când el a plecat vreo oră cu o tipă să se ușureze, m-a lăsat în locul lui. Este drept că am avut mare baftă, însă i-am ligugit pe băieți și conform unor regului nescrise, din banii de pe masă Jean mi-a dat o bună parte. La plecare, unul dintre ei, care pierduse cel mai mult, a insistat să joace neapărat cu mine și nu a renunțat nici când i-am spus că am ceva urgent acasă după care pot să joc, însă nu este fair să vină la noi unde este un necunoscut și nu are vreo șansă. Tipul era bolnav după cărți și a venit cu mine acasă, am rezolvat urgența, era vorba de niște indicații la un desen pentru proiectul de diplomă pe care mi-l făcea Fănel. Am jucat în trei cu Stelică, băiatul era masochist, pierdea în neștire și din sfert în sfert de oră îi spuneam să renunțe, dar refuza. Când a pierdut toți banii a încercat să ne vândă un ceas și atunci i-am înapoiat o mică sumă și l-am scos din casă, conducându-l la tramvai, ca să fiu sigur că nu se mai întoarce. M-am mai întâlnit cu el la ștrand și mereu mi-a propus să jucăm în orice condiții, însă cum nu mi-a plăcut să am relații cu maniacii, l-am evitat. Mai jucam table, în special vara pe balcon unde adia un vânt plăcut și era o atmosferă idilică de țară, întreruptă de zgomotul rostogolirii zarurilor sau de expresia frecventă "gherlă", cei mai pasionați erau Stelică și Dinu.

            Noroc că relația mea cu Jean Claude a fost accidentală, el s-a angrenat cu o echipă care lichida noaptea milițieni și a fost condamnat la moarte. La cutremurul din 1977 a trăit o altă dramă de gradul zero, când a pierdut soția și copii, după care, ca să uite marasmul, a fost cumpărat de o rudă a mamei lui din Franța. După 1989 a trecut pe la Ploiești și ne-am întâlnit, eu cu soția, cu care fusese coleg la Școala de Conductori Arhitecți din București, iar el cu o franțuzoaică mult mai tânăra și simpluță, cu care trăia la Paris, unde lucra ca proiectant. Franțuzoaica era extrem de mirată că atât eu cât și Ica vorbeam acceptabil franceza ; nu îi venea să creadă că mai vorbim engleza, germana și rusa, ce mult a trebuit să coboare ștacheta Jean Claude, față de tradiția familiei din care provenea. Arăta ca un burghez din romane, mic, gras, cu o chelie avansată, dar plăcut, cu o figură zâmbitoare și tinerească, fără să trădeze absolut nimic din trăirea unei vieți atât de zbuciumate, plină de drame de gradul zero. După ani buni, am aflat de la prietenul meu, Bujor Nedelcovici că a descoperit numele lui Jean printre turnătorii. Când i-a spus direct s-a scuzat penibil, motivând acest pact făcut cu securitatea prin dorința de ași salva viața.

            Într-o seară, vine Florin TORJESCU cu două studente la fără frecvență și mă roagă să stau noaptea cu una, fiindcă altfel a lui nu vrea să rămână singură. Am dansat puțin la Florin în cameră, tipa lui a sărit grămadă pe el, iar a mea s-a lipit bine de mine, fără să se jeneze nici un pic că se freacă de un penis în erecție, așa că trăgând o speranță am invitat-o la mine în cameră unde și-a scos rochia ca să nu o mototolească și a rămas în furou. M-am apropiat de ea am mângâiat-o, ne-am sărutat și deodată a avut o revelație spunându-mi că îi pare rău că nu poate să aibe o relație cu un bărbat reușit ca mine, dar este căsătorită cu un preot și nu poate să facă asta. Din clipa aceea m-am blocat și singura întrebare pe care i-am pus-o a fost de ce a urmat totuși o procedură care conducea spre lucrul acesta, la care nu a răspuns foarte clar, printre altele mi-a mărturisit că mă place mult și poate de asta. Tot ce am făcut a fost o discuție foarte amicală prelungită și ne-am culcat într-un pat mic în care ne simțeam unul pe altul, cu greu am adormit, dar cu gândul că-l ajut pe Florin. În altă sesiune, prietena lui Florin a venit din nou cu o colegă, dar de data asta eram prevenit, imediat după ce ne-am cunoscut le-am povestit ce pățisem cu preoteasa și i-am spus tipei că vreau să știu de la început dacă mergem să ne regulăm sau să stăm de vorbă, la care ea a pus mâna pe mine, m-a pipăit ca o expertă după care a zis că ea nu e proastă ca preoteasa.

            Într-o seară aud muzică în parc și constat că pe o estradă era un concurs de amatori la care se produceau fel de fel de soliști. Mă așez pe o bancă cu gândul să fumez o țigară, să mă relaxez, nu aveam chef de nimic, important în clipa aceea era să pierd vremea, o tempora! Pe estradă se urcă o individă cu față plăcută, dar cam plinuță, care a avut mare succes, fiind bisată de mai multe ori. La plecare trec pe lângă un grup de admiratori cu ea în mijloc și când ne-am încrucișat privirile, am întrebat-o prin semne dacă mâine la 7 nu trece pe acolo, mi-a făcut semn tot cu mâna că s-ar putea. A doua zi am găsit‑o pe o bancă, cu toate că era cu 5 minute mai devreme și m-am așezat lângă ea încercând să legăm o conversație. Chiar la prima impresie mi-am dat seama că avea un gabarit depășit, dar când s-a ridicat să plecăm am crezut că o să pice tot cerul pe mine, nu era mare, era imensă. Tot penibilul de pe lume era prăbușit pe mine, am îngânat vreo două vorbe, nu știu ce am mai putut să spun, dar sunt sigur că am fost delicat, fiindcă nimeni nu avea vreo vină și am plecat, am plecat, am plecat. Mult timp nu mi-am putut reveni din blocajul psihic în care intrasem.

            Aplicând schema cu ploaia, aduc acasă o tinerică simpatică foc, îi turuia gura de-ți era mai mare dragul, despre vrute și nevrute. Fără să băgăm de seamă ne trezim în chiloți și îmbrățișați, în timp ce-i lingeam sfârcurile, care erau bine dezvoltate, cade ca din cer o întrebare fără sens pentru mine:

- Ce-i cu cartea lui Tudor TĂNĂSESCU ?

- Nimic, sunt student la Electronică

- În ce an ?

- Patru.

            - Nu pot mă regulez cu tine, ești coleg cu vărul meu și o să mă spui .... etc., etc.

            Ce poți să mai faci în fața unei atitudini așa de hotărâte, m-am spălat cu puțină apă rece pe testicole, am așteptat să se liniștească ploaia și am condus-o nu mai știu unde ... ce mult l-am urât în seara aceea pe profesorul Tudor TĂNĂSESCU, pentru care am un mare respect, căruia îi datorez multe lucruri pozitive din cariera mea de inginer și cercetător.

            Costel a adus un geolog mare afemeiat, despre care nu știam mare lucru, decât că se făcuse cu el câteva acțiuni bombă. Într-o zi îl văd la braț cu una care ne frecventa și lua pe câte unul dintre noi la ea acasă, spunând că soțul ei lucrează mult în deplasare. Mă gândeam de unde dracu a reușit să o agațe, el lucra cu tipe cu o clasă mai sus. În timp ce mă apropii de ei, parcă simțind ceva, tipul nici nu-mi spune salut sau altceva și mi-o prezintă pe soția lui, m-am pierdut, am bâlbâit ceva după care am plecat, așa că fiecare în parte, după ce ne-am revăzut, mi-a reproșat că era gata gata să-l dau de gol. Oricum nu le-am spus nimic și după mulți ani, pe când făceam cumpărături la magazinul alimentar de la Arcul de Triumf, i-am văzut plimbând doi copii superbi, dar am preferat să mă fac că nu-i cunosc. Tot Costel mi-a pasat o tipă foarte frumoasă, specialitatea lui, care după un orgasm sănătos a început să plângă spunând că este divorțată, fiindcă bărbatul ei, la câteva zile după căsătorie, a început să aducă prieteni de-ai lui acasă, cu care organiza orgii între ei și cu ea, pe care o făceau poștă, o serveau în fund, după care se serveau și ei între ei, biata de ea, îl iubise tare mult și chiar spera că dacă ar promite că se lasă de hetero poate l-ar ierta. Păcat de ea, era tare frumoasă, apetisantă, cu un temperament vulcanic cum rar am întâlnit. Cum te apropiai de ea începea să tremure și actul sexual era superb, deoarece era o avalanșă de orgasme însoțite de comentarii în surdină care te excitau teribil.

            Într-o seară, când vin acasă găsesc la mine în pat o tipă atrăgătoare, îmbrăcată numai într-un maieu al meu, care mi se adresează pe nume într-un mod extrem de familiar. Iau o atitudine destul de rezervată, fiindcă mă temeam de cine știe ce șotie care mi se pregătea, dar din camera alăturată vine Stelică în niște izmene  scurte și caraghioase. Îmi povestește că au agățat două fete cu care au venit acasă, după ce au discutat și au trecut în camere separate, Dinu se pare că a luat-o prea tare pe tipă care a strigat după Stelică și prietena ei din camera alăturată, spunând că nu vrea să se reguleze cu Dinu, fiindcă este un măgar, iar acesta a bombănit și a plecat de acasă. Stelică i-a explicat că stă în cameră cu un băiat foarte drăguț și amabil, i-a arătat fotografia mea care stătea în ramă pe etajeră, am fost plăcut și selectat pentru reproducere. Nu am stat prea mult pe gânduri și până dimineața am dat un recital de care fata a fost mulțumită. Era o sportivă din Târgoviște, care venea la antrenamente în București și uneori înopta în capitală, de unde a fost poreclită "sportiva". A trecut de mai multe ori pe la noi, dar dacă nu eram acasă sau disponibil, nu a acceptat să rămână cu altul cu toate insistențele băieților. Ultima dată când am avut un semn de la ea, am găsit acasă o bluză de bumbac, fără mâneci, cu urme de jeg pe zona sânilor, lăsată în locul unei bluze tot de bumbac de-a mea, curată, pe care Stelică spunea că o împrumutase de la el. Cum să împrumute o bluză a mea de la el, probabil că în schimbul bluzei, măgarul a regulat-o și fata s‑a jenat să mai dea ochii cu mine, dar la vremea aia nu ne făceam noi probleme din așa ceva.

            În timpul studenției, am bântuit prin foaierele și sălile de spectacole de divertisment, fiindcă cunoșteam mai mult sau mai puțin pe câțiva din protagoniștii vremii. Aceștia îmi facilitau intrarea gratuită, dar nici prețul biletelor nu mi se părea prea mare, așa că de cele mai multe ori le cumpăram, sau numai dacă se procurau greu, rugam pe unul din ei să-mi cumpere. Cu Nicolae NIȚESCU am locuit aproape doi ani în aceeași casă, fiind prieten și vecin la Ploiești cu soția lui Viorica VASILESCU. Pe Angel GRIGORIU component al celebruliu Trio GRIGORIU, îl cunoșteam de la volei, chiar de la Ploiești, fiindcă era mare fan al acestui sport și dacă avea spectacol era suficient să-i trimit vorbă printr-un plasator și-mi facilita intrarea gratuit. Culmea a fost faptul că stând cu el pe hol la Sala Dales, în 1952, mi-l prezintă pe Nicolae NIȚESCU, la care amândoi am izbucnit în râs, spunându-i că locuim sub același acoperiș, dar nici eu nu știam că era spectacolul de debut al lui Nucu, nici el că mă interesează muzica ușoară. La acel spectacol, Nucu s-a lansat în special în duetul cu Dorina DRĂGHICI "Noapte bună vă dorim, noapte bună și mândra lună, o să vă bată în fereastă să vă spună tuturor, noapte bună ..." Am cunoscut-o pe Dorina DRĂGHICI, împreună cu soțul ei Nicu STOENESCU și am fost surprins de privirea ei șireată, aparent timidă, dar care te evalua cu cea mai mare impertinență. Nu m-am înșelat, ulterior am aflat că în inima ei mare de artistă la înalt nivel, avea un loc aparte pentru bărbați și o grabă nemăsurată de a se convinge că nu a greșit în aprecierea lor. De la Grigorii am aflat cu titlu de poantă, că pentru frumoasa melodie "Lină, Lină, Lină Cătălină", compozitorul Radu ȘERBAN, fusese reclamat la Uniunea Compozitorilor de Elly ROMAN, că ar avea influențe americane și urma să fie dat afară din partidul comunist, iar melodia interzisă. Șansa lui a fost Soloviev Sedoi, un compozitor sovietic, care fiind în vizită prin România a auzit melodia și a lăudat-o în public pentru exemplu de punere în valoare a filoanelor muzicii populare. În loc să fie dat afară din partid, Radu ȘERBAN a primit pentru melodie Premiul de Stat. Așa se scria în anii aceia istoria, de la Moscova. Pe Horia CĂCIULESCU îl cunoșteam de la mare, unde făcusem un concediu în 1953 cu echipa mea din acea vreme, Progresul ITB București, iar el era bun prieten cu băieții și se lipise de noi. Îmi aduc aminte că soția doctorului Dorel SCORȚEANU, o doamnă fină, plinuță, drăgălașă și distinsă, își ruga soțul, să nu-l lăsăm pe Horia cu ea pe plajă, dacă plecăm să jucăm volei, fiindcă toată lumea care trecea, se uita la ei cu curiozitate, fiindcă el era un schelet ambulant. E drept că pe plajă Horia arăta dezolant, însă era un om admirabil și un camarad desăvârșit. Mai târziu, după ce mama s-a împrietenit cu soția lui într-o excursie pe Dunăre și au venit la Ploiești, în casa unchiului meu, Preotul Petre NICULESCU-VESELU, ne-am amintit cu mare bucurie de vara lui 1953 a tinereții noastre. Având ambii mașină Trabant,  am făcut schimb de experiență folosind mult timp rețeta lui, un săculeț de tifon umplut cu sare grunjoasă pentru ștergerea parbrizului iarna. Când a fost lichidat în timpul revoluției din 1989, am regretat foarte mult plecarea dintre noi a acestui om minunat cu mare credință în Dumnezeu. Mircea CRIȘAN făcuse armata la forțele de muncă în Ploiești, care aveau echipe de volei și basket, venea destul de des să facă galerie (era mai simplu decât la muncă) și ne știam, ne salutam. În nici o ocazie nu s‑a făcut că nu mă cunoaște, nu m-a evitat cum poate ar fi făcut alte mari vedete, fiindcă Mircea CRIȘAN a fost o mare vedetă. E drept că era impertinent, odată, la o prezentare a spus: Urmează Mara MĂLINEANU, IANOLI, DUMITRAȘCU și alții (referindu.se la faptul că într-o perioadă destul de scurtă apetisanta Mara se căsătorise de trei ori) ... iar la rumoarea din sală a continuat și mai și ... "liniște că se dă la toată lumea". Biata femeie a intrat pe scenă roșie ca un rac, însă spectatorii o iubeau nu pentru aventurile sale amoroase, ci pentru felul cum cânta și nu în ultimul rând pentru cum se mișca și cum arăta. La Fănel l-am cunoscut într-o seară pe marele pianist de jazz Iancsi KÖRÖȘI, care era coleg de armată cu Mircea CRIȘAN și a cântat la pianul doamnei Viorica pentru o artistă din Ploiești cărei îi pusese gând rău de bine, iar Goe GEORGESCU era prăbușit lângă pian în extaz. Pe celebrul chitarist doctorul Lache ANGELESCU, l‑am cunoscut în 1953 la mare, unde-și făcea luna de miere cu Pupe fata celebrului doctor Sabin ARDELEANU din Ploiești, cu frații căreia eram amic și fusesem la ei în casă. Aproape zilnic, făceam seri prelungite de audiție, deoarece cânta minunat și era fericit să se dea mare în fața tinerei sale soții, pe care o giugiulea în permanență și o mânca din ochi. O seară deosebită am petrecut împreună cu o parte din colegii mei de la Progresul ITB și fetele de la Rapid București care erau tot la Mamaia, dansând pe muzica mai puțin potrivită pentru așa ceva a lui Lache. "În Spania sunt castele, Cu ziduri și crenele, Iar senioritele beau whisky cald, După moda lui Janet McDONALD". Cu celebrul baterist Ovid PASCAL, rezerva lui Sergiu MALAGAMBA la orchestra lui Teodor COSMA, student la medicină și coleg cu prietenul meu Sorin STROIE, am fost foarte apropiat și am trăit aventuri memorabile. Liana ANTONOVA era o solistă din Bulgaria care cânta cu formația "Optimiștii" și a făcut furori în România, mai ales pentru că interpreta ritmuri interzise pe vremea aceea soliștilor români. Avea voce, un simț muzical și al ritmului peste media cântăreților noștri și o nonșalanță înnăscută. Succesele ei, care umbreau pe unii din cântăreții noștri, au făcut să se creieze un adevărat complot din partea acestora pentru ca Liana să plece cât mai repede din țară. Mi-a prezentat-o la ștrandul de la Floreasca celebrul playboy  "Prințul" (fiindcă se spunea că era băiatul nelegitim al lui Carol al II-lea cu care semăna formidabil), dar am regretat acest lucru mult și mult timp. Îmi plăcea în mod deosebit cântăreața Liana ANTONOVA, iar cînd am văzut-o în costum de baie am fost mai mult decât dezamăgit. O vedetă trebuie să-și păstreze cu mare grijă imaginea publică, să nu apară imbrăcată dezavantajos pentru a nu degrada imaginea pe care a creat-o fanilor săi, dar de unde să știe lucrurile astea o tânără bulgăroaică dotată de Dumnezeu cu glas și simț al muzicii ... nu putea să i le dea chiar pe toate.

            Prin anul 1956, Fănel era combinat cu o bucureșteancă, Lali, care studia pianul la conservator cu doamna Florica MUZICESCU. Fata nu era deosebit de frumoasă, dar era bine construită fizic, cu un ten măsliniu deschis, ochi mari și închiși, o figură visătoare  și gura senzuală cu buze subțiri. În general Fănel avea în perioada aceea gusturi exotice și cum "de gustibus non disputandum", o acceptasem în cercul nostru fiind o fată plăcută, deschisă. Din spusele prietenului  meu, biata fată era frigidă, foarte rar juisa în timpul actului sexual și poate că simula ca să-i facă lui plăcere. Avea o manieră ciudată de a se excita, luând în mână penisul, mângâindu-l, frecându-l și în clipa în care începea erecția, Lali începea să tremure, țipa, uneori era la limita să-și piardă controlul. În rest era o fată normală, un bun camarad și despre lucrurile personale nu discutam nimic, o singură dată, când am rămas singuri, mi-a mărturisit că este dominată de o răceală internă profundă în toate domeniile, chiar la pian și că trebuie să se încălzească foarte bine ca să-și intre într-un ritm normal. Lali era geloasă pe o colegă a ei, harpistă, despre care spunea că putea să o facă chiar în scurtele pauze dintre repetiții, așezându-se deasupra colegilor care stăteau pe scaun și cu toate că totul se desfășura în scurt, reușea să obțină orgasme.

            Într-o sâmbătă ne-a invitat la ea acasă ca să ne prezinte doi copii, vecini cu ea, fii preotului CICEU din jurul Pieții Puișor, care erau niște talente extraordinare la pian. Unul se numea Eugen, iar celuilalt nu-i rețin numele, aveau 6 și 8 ani. Ne-am prezentat seara pe la ora 18 la Lali, am fost foarte bine primiți de familia ei, după care a urmat prelucrarea în sensul că la venirea preotului trebuia să ne dăm drept studenți la conservator colegi de‑ai ei, veniți printre altele să ascultăm cum cântă cei doi copii. Schema era următoarea, copii urmau să cânte muzică clasică atât timp cât preotul era cu noi, după care urma un recital de jazz la care copii spunea ea, erau nemaipomeniți.

            Îmi amintesc că la acest show au participat Florin BROZICI, Mili ANGELESCU, Stelică BORDEANU, Costel POPESCU, eu Mircea GOCIMAN și desigur Fănel, împreună cu câteva fete. După ce am servit ceva, a fost invitat preotul cu cei doi băieți, foarte mândrii să se producă în fața unor studenți la conservator. Preotul era destul de tânăr, un om plăcut cu care, după ce i-am spus fiecare la ce instrument studiam, orice afară de pian sau vioară, pentru că părintele avea una acasă, a discutat cu noi fel de fel de probleme. Ne-am convins că avem în față un om cultivat, dotat pentru meseria de preot, un tată foarte grijuliu cu soarta copiilor lui, al căror talent îl prezenta fără falsă modestie, spunând că este darul lui  Dumnezeu. A urmat un recital de muzică clasică al celor doi, care efectiv ne-a uimit, nu eram noi studenți la conservator însă eram băieți culți, unii cântaseră la cor sau la un instrument, am rămas înmărmuriți, ne aflam în fața unor talente ieșite din comun. După felicitările de rigoare pe care preotul le-a primit cu eleganță, a spus că se retrage și a vrut să ia și copii la culcare. A urmat o discuție extrem de anevoioasă, până când atât băieții cât și noi l-am convins să-i mai lase vreo trei sferturi de oră, șă se simtă în largul lor, fără cineva din familie pe cap. Cam greu, mai mult la insistența fetelor, preotul s-a lăsat convins și a plecat. După ce băieții au rămas singuri a început adevărata minune, fără vreo invitație, cei doi copii în pantaloni scurți au luat în primire pianul și la două sau patru mâini au făcut să se reverse, în casa de lângă Piața Puișor, un val de jazz de o puritate devastatoare. Pe vremea aceea, datorită faptului că locuiam în aceeași casă cu Nicolae NIȚESCU cu care eram prieten, prin legătura pe care o aveam cu Angel GRIGORIU, am avut acazia să merg la multe concerte, să ascult pe marii pianiști ai timpului în frunte cu Iancsi KÖRÖSI, care cântase chiar în casă NEGULESCU la Ploiești. Ceea ce ascultam însă la acești copii minune depășea orice imagianție, cântau cu o plăcere debordantă, pe fondul unei tehnici desăvârșite și al unui simț al ritmului ieșit din comun. A fost foarte greu să-i oprim după vreo oră și jumătate, o făceam cu mare regret, însă îi promisesem părintelui să-i conducem acasă să se culce. După câțiva ani i-am mai ascultat pe băieți într-o vacanță pe litoral, cântând în cadrul unei formații la unul din cele mai șic localuri din Mamaia. Ulterior, diferența valorică dintre cei doi s-a conturat precis, Eugen CICEU devenind, mai ales după ce a fugit din țară, unul din pianiștii de mare valoare din Europa. Am avut ocazia să-i ascult un disc, scos sub numele de Eugen CICERO, care m-a impresionat până la lacrimi, la  inginerul Tibi MANIU care-l adusese din Elveția.

            Am văzut, pe viu, primii soliști străini care au cântat în România comunistă: cântărețul de culoare Paul ROBSON, Claudio VILLA, Yves MONTAND, Domenico MODUGNO, Marino MARINI, saxofonista Ingela BRANDER, profitând de prietenii mei care mi‑au făcut rost de bilete ce se procurau extrem de greu. În vremurile acelea, melodiile nu trebuiau să vorbească decât despre succesele socialismului, de tractorițe sau de fruntași în producție. Mai târziu, prin 1962, despre Beattles se spunea în presa românească de specialitate că "sunt o formație de scelerați cu părul trecând peste jumătatea hainelor", iar Gică PETRESCU, minunatul și eternul cântăreț de muzică ușoară a fost obligat să cânte o melodie stupidă .. "Cincinalu'n patru ani și jumătate" ... așa jumătate de măsură da. Am ascultat și alți mari interpreți români printre care : Maria TĂNASE, Ioana RADU, Mia BRAIA, Dorina DRĂGHICI, Jonny RĂDUCANU, Alexandru IMRE, Doina BADEA, Ileana SĂRĂROIU, Maria CIOBANU, Romica PUCEANU, Gabi LUNCĂ, Fărâmiță LAMBRU, Dona SIMINICĂ, Marcel BUDALĂ, Ion ONORIU sau instrumentiști și interpreți la modă ca: Trio GRIGORIU, Constantin DRĂGHICI, Luigi IONESCU, Luki MARINESCU, Miki AMPOIȚAN, Lavinia SLĂVEANU, Willy DONEA, Giani SPINELLI cu Aldo SOLLINI un acordeonist  de 1, 60 m, aproape mai mic decât instrumentul, cântăreața de culoare Zaide JACKSON. Peste ani, Nichita STĂNESCU mi l-a prezentat în piața Amzei pe Jonny cu care am rămas în bune relații și după moartea poetului. M-am bucurat că am reușit să-l conving să cânte la pianul lui Nichita de la muzeul din Ploiești pe Jonny, cel căruia domnul Iosif SAVA îl spunea cu umor "cântărețul de culoare care cântă jazz".

            De Paște eram obligați să participăm la reuniunea studențească de la cantina Buzești, ca nu cumva să mergem la înviere. Un prieten, Sandu CRISTIAN, mi l-a prezentat pe fotbalistul Petrică BABONE de la Dinamo cu prietena, care erau curioși să vadă cum se distrează studenții și fiindcă am fost văzut cu el am reușit să ies puțin din sala supra aglomerată ca să aprind o lumânare la biserica de alături. Spre surprinderea mea am dat acolo de Ovidiu PASCAL, baterist la formația lui Teodor COSMA, care, locuind în cartier, se îndeletnicea cu "bătut toaca". Pe Ovidiu îl cunoșteam de la Sorin STROIE cu care fusese coleg în ultima clasă de liceu la în București. Știa unde locuiesc și în ce condiții, așa că mi-a propus ca după înviere să mergem cu două fete acasă la mine, el aducea fetele, băutura și mâncarea luată de la preot, eu puneam la dispoziție casa. Am fost încântat de propunere și m‑am întors la Buzești de unde am putut pleca imediat ce s-a încheiat învierea, conform instrucțiunilor de la partid. M-am întâlnit cu Ovidiu și cu fetele cu care am mers la noi la club unde am aranjat frumos masa în camera mare ca să ne respectăm. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, din cauză că nu mâncaseră înainte și au tras la repezeală vreo două cești cu lichior, fetelor li s-a făcut rău, s-au albit la față, au vomat, așa că Ovidiu a plecat, iar eu am rămas și le-am îngrijit toată noaptea de Paște, am pus prijnițe, am spălat după ele, fiindcă vomaseră săracele ... vai de mine. A doua zi dimineață, dacă fetele s-ar fi simțit bine, mai recuperam poate ceva, dar le era rău în continuare, am apelat la doamna colonel, care le-a făcut un ceai de mușețel cu mentă, cu mare greutate le-am pus cumva pe picioare și au reușit să plece acasă. Eu, dărâmat după noaptea nedormită, am tras un somn ca să mă odihnesc. Am considerat asta o pedeapsă, dar măgarul de Ovidiu după toate cele, mi-a și povestit ce bine s-a distrat el în seara respectivă, după ce mi-a lăsat moartele în primire, ca să le acord primul ajutor. Eram însă invitatul lui permanent la balurile date în diverse locuri, dar mai ales undeva pe lângă actualul bloc turn din Piața Palatului (parcă se numea Laromet), unde cânta cu orchestra lui și la care aveam loc rezervat lângă orchestră. Am fost de câteva ori, iar ce se petrecea acolo era foarte amuzant, veneau toți derbedeii din cartier, bătăuși, cuțitari, hoți de buzunare, curve ... așa am cunoscut lumea lor. Era inedită și fascinantă, o lume complet nouă cu obiceiurile și regulile ei precise. De exemplu oricât de mare și generală devenea bătaia, perimetrul orchestrei era evitat în mod categoric, din respect pentru "nea Ovidiu", care le cânta ce voiau și le lua un preț modic. Orchestrei i se oferea de băut, chiar fetele lor, dar Ovidiu, băiat de cartier, îi oprea pe colegii lui de la așa ceva, deoarece lucrurile erau riscante putând scăpa de sub control. Refuzul trebuia făcut cu tact, șefilor de gașcă nu le place să fie refuzați în mod brutal. Felul cum dansau perechile sau fetele singure era un spectacol în sine inedit și fascinant, care a meritat să fie văzut. La intrare, spuneam că sunt prietenul lui Ovidiu și eram luat în primire de doi din băieții de ordine care mă însoțeau până la orchestră, fiindcă neavând vestimentație ca a lor, puteam fi acostat de vreun băiat mai nevricos. Odată chiar mi-a folosit această relație, am fost acostat de niște derbedei de care nu știu cum aș fi scăpat dacă unul nu ar fi strigat ... băăă, e prietenul lu' nea Ovidiu ... și am fost abandonat fără vreo explicație. Altădată, eram cu o colegă de facultate, Irina FRIM, o fată din lumea bună a capitalei, prietena pianistului Valentin GHEORGHIU și au trecut câțiva derbedei care m-au salutat, iar eu le-am răspuns. La mirarea colegei mele am negat că-i cunosc, am pretextat că în lumea derbedeilor nu este indicat să nu le răspunzi și fata neexperimentată cu astfel de lucruri a înghițit minciuna, dar de atunci am realizat urmările impactului și nu m-am mai dus la balurile de cartier, în fond văzusem destule.

            Continuând tradiția ceaiurilor din Ploiești, am fost invitați de Gigel GEORGESCU-Goe la logodnica lui Pusi, fata celebrului medic radiolog bucureștean BANU, într-o casă somptuoasă unde pe lângă faptul că ne-am distrat, am fost prezentați familiei BANU în calitate de prieteni ai lui Goe. Pe lângă Stelică BORDEANU, Fănel NEGULESCU, Mircea PETRESCU au mai fost Mili ANGELESCU, Radu NEGULESCU, Fredi MERTL cu Dorina SURDAN. Mare diferență de atmosferă și parcă o subliniere a faptului că acesta era modul nostru normal de comportament într-o lume căreia îi aparțineam și în care ne simțeam bine fără să facem efort. Goe a povestit acolo cum s-a întâlnit cu Stelică, alarmat de faptul că are examen a doua zi, l-a rugat să-i dea ceva ca să nu doarmă. Cum Stelică arăta și așa destul de obosit, Goe a găsit de cuviință să-i dea un somnifer. M-am mirat eu că Stelică mă rugase să-l las puțin și nu am mai putut să-l scol, dar examenul l-a luat așa că totul a fost O.K. Mai mergeam la ceaiuri la familia Nadiei POPESCU, doamna ne cunoștea încă de la Ploiești, unde ne-am simțit totdeauna bine și în largul nostru. Odată, l-am luat cu noi pe Florin TORJESCU, care cu toate că o știa dinainte pe Nadia, aceasta i-a picat pur și simplu cu tronc. Lucrurile au devenit extrem de serioase, Florin a demonstrat o perseverență rară și până la urmă totul s-a soldat cu căsătoria lor, care a durat o perioadă destul de mare, au făcut o fată extrem de reușită, la nivelul aspectului plăcut al celor doi părinți. Realitatea este cu logodnicul Nadiei, Gheorghe, era un apucat, studia conservatorul la clasa de dirijori, trăia într-o altă lume înțeleasă numai de el și a rămas celebră perla lansată de el într-o discuție, în care noi cei de la electronică ne lăudam că la admitere am fost opt pe un loc iar el a spus: - Când am dat eu examen de admitere nu a fost nici un loc !

Pentru câteva luni, familia NEGULESCU s-a mutat la București, printr-un schimb de locuință, într-o casă superbă pe strada pictor ISCOVESCU, pe lângă Statuia Aviatorilor, parcă anume făcută să găzduiască petreceri și ne-am bucurat din plin de lucrul acesta, fiindcă la Ploiești casa lor era efectiv casa noastră și sediul grupului. După ani de zile, când la înmormântarea doamnei Viorica NEGULESCU, în afara celor trei băieți ai dânșii, am fost numai eu cu Ica, din toată gașca, m-a cuprins o mare durere, plină de regret față de această femeie care ne-a oferit un adăpost pentru distracțiile și chiar escapadele noastre, fiind pentru noi o a doua mamă.

Tot o relație a lui Fănel era o casă pe Calea Victoriei, aproape de Piața Victoriei, unde mergeam la ceaiuri, acolo am cunoscut un colonel superb care susținea că în calitate de atașat militar la Roma, participase la o serată unde, din cauză că era singurul mai înalt și dansa bine, a fost partenerul preferat al Sofiei LOREN. Într-o seară am întâlnit-o acolo pe Ticuța MOȘESCU, venită în București pentru un turneu la care participa noul ei prieten, Țuțu CĂLINESCU. Ticuța era membru fondator întrucât participase la primele acțiuni ale clubului nostru, firea deshisă, camaraderia și faptul că era o excelentă dansatoare o făcuseră îndrăgită de toată lumea. Mult timp a fost prietena lui Radu NEGULESCU, dar a continuat să frecventeze clubul în pofida faptului că viața i-a despărțit. (Din însemnările mele: Radu, mai ales în perioada liceului, marșa cu noi fiind cuplat cu o colegă de la Școala Tehnică de Petrol și Gaze unde ajunsese nereușind la concursul de admitere la Liceul Sfinții Petru și Pavel, Ticuța MOȘESCU, fiica cunoscutului croitor, o fată extraordinară și un prieten minunat pe care te puteai baza, Radu nu o merita, cu toate că el a fost cel care a provocat despărțirea.) Întâlnindu-se prin București cu Fănel, acesta a invitat-o la petrecere și cum îi era dor de noi a venit cu mare bucurie ; era mult mai intaresant decât la un concurs de șah. Din vorbă în vorbă, m-am plâns la ea de Fănel, care îmi făcea desenele pentru proiectul de diplomă, dar mă chinuia îngrozitor. Când se apuca de lucru, urma un adevărat ceremonial care parcă nu se mai tremina, ștergea planșeta, fiecare instrument în parte, se spăla pe mâini, mai făcea câțiva pași prin cameră, își freca mâinile, dar totul într-un ritm infernal de lent, făcut să te scoată din minți, să te facă să te urci pe pereți. Totul urma parcă scenariul unui film de groază bine regizat. În momentul în care apărea Stelică și propunea să întrerupem lucrul ca să facem cine știe ce, strângerea se făcea cât ai clipi din ochi cu o viteză incredibilă, într-un ritm debordant (Tot din însemnări: Fănel era moale, adept al eliberării totale de grabă în orice acțiune, când mă uitam la el cum iși scoate și pregătește sculele de desen înainte să se apuce de lucru simțeam că înebunesc, cu toate că nu eram un coleric. Toate lucrurile au o limită, când Fănel pregătea o salată, în timpul lungii și complicatei secvențe de operații care de care mai lente, te enervai, dispărând pofta de mâncare.). Ticuța s-a amuzat copios de ce am povestit, cum am povestit și s-a oferit să-mi facă ea desenele. Urma să vin eu la Ploiești sau să-l trimit pe Fănel și Ticuța mi-a garantat că într-o noapte termină toate desenele. I-am mulțumit pentru bunele intenții, sperând că nu se va ajunge la această situație limită. Când am văzut că nu pot să ies la liman cu Fănel, l-am expediat la Ploiești, iar săraca Ticuța a făcut toate desenele în 24 de ore salvându-mi examenul de diplomă. A fost un gest pe care nu por să-l uit, mai ales că desenele erau atât de frumoase încât conducătorul de proiect, profesorul Roman STERE, m-a dat de exemplu colegilor mei. Disperarea mea de a promova examenul de diplomă în prima sesiune se datora marasmului sub care trăiam, fricii de a nu mi se depista originea socială, după care evident ar fi urmat eliminarea de la examenul final de absolvire a Politehnicii, numit Examen de Stat. Știam că în sesiunea ordinară Examenul de Stat este cel mai ușor examen din toată facultatea, dar la celelelte sesiuni pe lângă severitatea examenului se adăuga și faptul că fiind mult mai puțini candidați se făceau verificări mai serioase a actelor. Cu toate că la sesiunea ordinară verificările se făceau prin sondaj, cunosc studenți care au fost opriți să-l susțină reușind acest lucru deabia după mulți ani, dar cu recomandare specială de la locul de muncă. Am fost printre primii ingineri care și‑au luat diploma de la Politehnică în sesiunea 1958, de teamă ca nu cumva să apară ceva inprevizibil și nu-mi venea să cred când m-am văzut cu ea în mână, iar secretara pe la care trecusem exasperant de des, nu înțelegea nimic din graba mea.

Prin apropierea străzii Semicercului, Costel POPESCU m-a dus la un tip "Baronu", care avea o casă cu vreo cinci camere spațioase, holuri, balcoane și o grădină, practic primea pe oricine sâmbătă seara. Singura condiție era să duci o sticlă de băutură, care se depunea pe masa din bucătărie, de unde, dacă aveai nevoie te serveai singur. Atmosfera era plină de mister, fiindcă Baronu nu participa decât rar la dansul care se făcea după un aparat de radio, dispărea în camera lui cu vreo tipă, stătea pe un șezlong în grădină, ferit de lumină sau chiar pleca pentru mult timp de acasă. Veneai acolo singur sau cuplat și dacă era disponibil, salutai gazda căreia îi spuneai că ai fost prezentat de X, pe care mai mult ca sigur nu și-l mai amintea Îți vedeai de treabă într-o atmosferă aproape idilică, vorbeai sau nu cu cineva, invitai o fată la dans pe care o întrebai dacă este cu cineva, plecai sau nu cu ea de acolo, dar niciodată nu am auzit discuții cu voce tare, se spunea că Baronului îi place ca totul să se desfășoare în surdină. Dacă sâmbăta mă impotmoleam pe undeva, luam o sticlă de lichior și treceam pe la Baronu, unde puteam să stau în liniște până dimineața, când ultimii rămași își sumeteau mâinile și făceau curat ca să lase loc de bună ziua.

Într-o seară, remarc o individă interesantă, o mignonă cu privirea melancolică, stând rezemată de pervazul geamului și urmărind cu jind cele câteva perechi de dansatori. Cu tot aspectul ei plăcut nu era prea solicitată din cauză că era mai sărită ca vârstă. Citisem eu la mătușa mea într-o lucrare a lui Tudor ARGHEZI, o teorie, prin care acesta spunea că cele mai mari nebunii sexuale le poți face cu femeile urâte sau bătrâne, nefiind solicitate sunt dispuse să se ofere fără mofturi. Individa nu era nici urâtă, nici bătrână, iar eu, omul care face fapte bune, am invitat-o la dans. S-a lipit de mine de la început fără jenă, dar nu am exagerat, probabil am gândit eu în glumă, din cauză că nu ne prezentasem. Dansa bine și a fost o plăcere pe care cred că a împărtășit-o, dar la începerea unui fox m-a luat de mână spunându-mi destul de imperativ să mergem. Fără vreo altă explicație, ținându-mă de mână, parcă de frică să nu mă scape, am părăsit curtea Baronului și nu mi-a lăsat mâna nici la deschiderea porții. După câțiva pași mi-a spus că stă alături și vrea să mergem la ea, fiindcă nu am obiectat, m-a strâns mai tare de mână, parcă de frică să nu mă răzgândesc, iar în câteva minute am ajuns la ea acasă. Locuia într-o încăpere spațioasă, aranjată cu un remarcabil bun gust, strălucind de curățenie, dar cu lucruri foarte puține. Am încercat să spun ceva însă cu o viteză de reacție pe care nu i-aș fi ghicit-o, mi-a pus degetul pe buze, după care lăsând lumina aprinsă, a început să se dezbrace în grabă, dar fără să arunce hainele de pe ea. Nu m-am lăsat invitat și am început să mă dezbrac mai repede decât ea, iar dacă am văzut că și-a scos chiloții am făcut la fel. M-am apropiat de ea și o priveam cu mare plăcere, femeiușca avea de toate. M-a trezit din reveria în care căzusem șoptindu-mi să începem, nici nu știu cum și de unde avea un prezervativ în mână. S-a apropiat de mine și în mod profesional a manipulat de câteva ori penisul uitându-se atent să nu am vreo scurgere, după care a montat cu dexteritate prezervativul. I-am atins umerii cu buzele având intenția să-i fac o pregătire așa cum știam, să o excit înainte de penetrare ca să poată avea și ea o plăcere. M-a oprit cu delicatețe și a trebuit să o penetrez imediat lăsându-mă în voia ei, dar am constatat cu era destul de umectată dovadă a faptului că se excitase fără ajutorul meu direct. Ritmul în care am făcut sex a fost unul dintre cele mai lente, dorea parcă să profite la maximum de fiecare pulsație, simțind cât mai bine totul și plimbându-mă când în sus, când în jos, când la dreapta, când la stânga, după care mă lăsa să pătrund până la fund unde mă reținea pentru o clipă și ne lipeam corpurile unul de altul, timp în care își ținea respirația, iar eu am făcut la fel așa că ne puteam auzi puternicele bătăi ale inimii. În gândul meu mi-am zis că asta le vede la meserie, așa că trebuie să fac cum vrea ea ca să învăț ceva nou. Un stil asemănător învățasem de la o artistă, pe care aceasta îl numea Japonez, consta în penetrarea fără a face mișcări, dar actul dura mult peste o oră timp în care obiectul se mai înmuia își mai revenea, dar în final când partenera intra în orgasm senzația era de milioane. După vreo cinci, șase minute de ritm lent, a început să respire mai repede și a accelerat puternic, așa că în vreo trei minute m-a terminat și am juisat eliberator, dar nu m-a lăsat, strângându-mă bine și a continuat să o frece încă vreo zece minute, după care s-a dat în bărci cu tremurături și țipete de parcă era cutremur. M-am lăsat pe o parte cu singurul regret că neștiind regulile casei m-am abținut să strig când am juisat și m-am privat de o plăcere în plus. După câteva minute de relaxare s-a urcat pe mine și a început să mă sărute pasional … până atunci nici nu ne sărutasem, dar procedura fusese aleasă de ea și nu aveam ce regreta. Am mers împreună în baia alăturată unde apa era încălzită, ne-am spălat amândoi cu nonșalanță fără ca ea să manifeste vreo urmă de jenă la această operație mai puțin plăcută. A pus un halat pe ea, mi-a dat și mie unul, după care a spart tăcerea spunând că nu vrea să mă întrebe cum mă cheamă și nici ea nu dorește să se prezinte, a turnat câteva degete de vin roșu în două pahare și am ciocnit. Ne-am așezat în pat, a pus capul pe mine, iar după contactul cu apa fierbinte și efortul depus, am ațipit. Recuperarea s-a făcut destul de repede și când am început să o pipăi mi-a spus în șoaptă că drept recompensă pentru că am fost "cumințel", am făcut exect ce a vrut ea, a doua oară pot să fac cu ea tot ce doresc, tot ce știu. Era o provocare, tot ce știam nu puteam să fac cu o femeie necunoscută însă ceva, ceva trebuia să fac dintre năstrușnicele idei care îmi treceau cu repeziciune prin cap. M-am dus la baie de unde am luat cremă Nivea și un sul de hârtie igienică "pour avoir". M-am apropiat de ea și am sărutat-o pasional după care ne-am sărutat reciproc pe tot corpul, încet, încet, cu gândul că graba strică treaba. Când a pus buzele pe penis am luat-o ușor și am sărutat-o pasional, nu eram dispus la sex oral sau "soixante neuf" cu o necunoscută și ea a înțeles reținerea mea imediat. Am continuat să o sărut pe tot corpul, i-am lins, supt și mușcat superbele sfârcuri. Partea asta a durat extrem de mult și când a început să tremure ușor am început să o lucrez cu degetele prin masaje pe clitoris, spirale în vagin și chiar introducerea a două degete. În mare viteză am luat puțină nivea pe degetul mijlociu și am executat cu delicatețe un tușeu rectal care a înfiorat-o mai ales cu degetul mare a fost introdus în vagin. O fi văzut ea multe la viața ei, dar se pare că figura asta nu o știa, iar când mi-a obosit mâna și a simțit că doresc să o retrag a pus mâna pe încheietură reținându-mă. Practic am masturbat-o, a avut orgasm în timp ce o excitam cu degetele, am pus repede prezervativul și i-am tras una sănătoasă de vreo 15 minute, fără prea mare plăcere, de atâta excitație aveam un disconfort în testicole. După ce am ejaculat senzația neplăcută a dispărut și am fost reținut încă 10 minute pentru al doilea val de țipături și gemete. Realizând că mă terminase și nu mai avea ce aștepta de la mine, am mers la baie unde ne-am spălat tot împreună și mi-a sărutat prietenește penisul ușor înviorat. M-a rugat să mă îmbrac și am fost expediat cu o surprinzătoare răceală cu indicația de a uita tot ce s-a petrecut în seara respectivă deoarece este periculos. Văzând că am o figură îngândurată m-a asigurat că totul a fost extraordinar, s-a simțit nemaipomenit, a învățat ceva nou de la mine, dar mă roagă să consider că am fost la ea de două ori "prima și ultima dată". Mi-a spus că dacă vreau să satisfac deplin o femeie să-i cedez discret inițiativa și ea va face exact ce îi face plăcere mai mare, iar plăcerea ei va fi maximă. La plecare mi-a sărutat mâinile, obrajii, fruntea, m-a luat în brațe sărutându-mă pasional și lung până la pierderea respirației, dar când excitat am încercat să o iau în brațe ca să o duc spre pat mi-a pus din nou degetul la gură spunând "Pa", Trăiască Baronu !

Seri selecte am petrecut acasă la colegele mele de facultate, unde participau mai ales evrei, dar era o atmosferă plăcută, deschisă, fiindcă eram numai colegi de facultate cu preocupări comune. De cele mai multe ori am fost la familia Mirei MILLO, pe bulevardul Dacia care avea o casă superbă, unde într-o seară am cunoscut-o pe Ana PAUKER viitoarea soacră a Mirei care a ținut morțiș să-i cunoască pe colegii viitoarei nurori, care erau în acelaș timp studenții băiatului ei Vlad.

            Cele mai selecte reuniuni studențești se țineau la arhitectură și o regulă nescrisă a lor consta în faptul că în afara studenților lor, nu cereau legitimații fetelor și celor cu aspect exterior potrivit. Dacă se iveau probleme, după ce se aglomera și nu mai primeau studenți de la alte facultăți, situația o rezolva un student la chimie, Bebiță COROBEA, care le știa pe toate. Cum eu eram sportivul și dansatorul clubului, băieții m‑au înscris la un concurs de dans alegându-o ca parteneră pe Cora VLAICULESCU, o studentă drăguță din Ploiești cu care dansasem la Fănel, însă cu puțin timp înainte de start a venit aproape plângând să ne spună că nu-i dă voie prietenul ei Romeo POSTEUCĂ (peste ani băiatul meu Alexandru a fost coleg la șah și de liceu cu fata lor Vivian), stăpânul e stăpân, așa că mă pregăteam să renunț când Bebiță m-a scos în ring și a început să strige cât îl ținea gura:

-          Caut parteneră pentru un dansator bun și simpatic.

Din mulțimea de gurăcască, a apărut o fată bine făcută fizic, frumos îmbrăcată, înaltă și destul de drăguță, care s-a oferit să-mi fie parteneră. Nu am avut timp să ne prezentăm, ne-am prins numerele pe spate și concursul a început cu vreo 40 de perechi. Fata dansa foarte bine, părea ușoară ca un fulg, avea o figură zâmbitoare și galeria noastră era la mare înălțime. Încetul cu încetul juriul a început să elimine perechile, până când am rămas numai patru și noi eram destul de bine plasați, dar s-a anunțat o polcă pe care eu nu știam să o dansez și fracțiunea de timp care mi-a trebuit ca partenera să-mi sufle "doi și doi" a fost sesizată de juriu și ne-am clasat pe locul trei. Am primit ca premiu un tort mic pe care l-am făcut cadou partenerei mele, care a plecat la cămin cu colegele ei, fiindcă la mine acasă dormea mama care venise să mă vadă, așa că nici măcar nu am încercat să o invit. Am mai participat cu ea la încă un concurs după vreo două săptămâni, am ieșit tot pe locul trei și dacă am văzut că nu pot depăși acest loc m-am mulțumit cu laurii locului trei, un loc meritoriu având în vedere că participau cei mai buni studenți dansatori din București. Cu fata nu știu de ce nu m‑am mai văzut, cred că am avut o întâlnire la care am întârziat, sau cam așa ceva, iar ca răspuns, la alte reuniuni nu a mai venit.

            În urma celor șapte operații făcute la picioare, am repetat medical anul II, adică am avut bursă,  așa că în ultimul an l-am avut asistent pe prietenul, colegul meu din liceu și de facultate Mircea PETRESCU la un curs ținut de Moise BERLADSKI. Seminarul era plăcut și se desfășura într-o atmosferă elegantă, dar la unul din ele, Mircea a cam exagerat, m-a pus să închid geamul, m-a trimis de vreo două ori să clătesc buretele și cum toată lumea cunoștea relația dintre noi, aceste șicane amicale au fost primite cu ilaritate într-o grupă cu trei ploieșteni. După câteva zile am fost împreună prin oraș și cum Stelică nu era acasă l-am invitat să doarmă la noi, mai ales că a doua zi aveam dimineață la prima oră seminar cu el. Dimineața, conform unei planificări anterioare, l-am împins jos din pat, fiindcă el era un somnoros, expediindu-l să-și țină seminarul, iar eu am rămas să mai dorm spre enervarea lui. A plecat supărat amenințându-mă cu fel de fel de lucruri pe care bine înțeles nu le-a pus în aplicare. La ultimele seminarii nu m-am mai prezentat, dar am dat cu el un colocviu pe care l-am încheiat în doi la 10 noaptea când, după ce m-a ascultat draconic,  mi-a mărturisit plin de fairplay:

-          Domnule, nu pot să te încui, felicitări !

Și când te gândești că în urmă cu câțiva ani, pe vremea când locuiam împreună în mansarda podului casei din strada Abrud, ne duelam în pod la pielea goală, învinsul fiind cel care pierdea primul erecția.

            La prea multe competiții sportive nu m-am dus în perioada respectivă, duminica vedeam câte un meci de rugby pe Stadionul Tineretului sau o reuniune atletică, fiindcă mă trezeau uralele, mă duceam la câte un meci de fotbal al Petrolului. Odată în Giulești, am mâncat o bătaie serioasă fiindcă un coleg de liceu, Ovidiu STĂNCIULESCU, m‑a întrebat cu voce tare ce mai este pe la Ploiești. Un meci memorabil al Petrolului am urmărit pe Stadionul 23 August, unde petroliștii  au zdrobit pe UTA Arad cu incredibilul scor de 9-0. Al nouălea gol a fost realizat printr-o foarfecă pe spate din afara careului de 16 metri de către Lică BĂDULESCU, în ultimele minute ale unui joc în care, în pofida scorului, portarul arădean a apărat destul de bine. Pe potcoava Stadionului Republicii am urmărit campionatele naționale de box în anul când prietenul și vecinul meu Petrică POPESCU a câștigat titlul. În 1953 am urmărit absolut toate reuniunile campionatului mondial de ping-pong la care am primit bilete de la secretarul Clubului Progresul din București, domnul Dincă SCHILERU, care mă simpatiza, fiind impresionat de ghinionul meu cu arterita. La acele campionate Angelica ROZEANU și maghiarul Ferenc SIDO au câștigat toate titlurile puse în joc: simplu, dublu, dublu mixt și pe echipe. Am urmărit campionatele europene de volei din 1956 la complexul Dinamo, unde intram cu prietenul și colegul meu Caius MICULESCU și vreo două meciuri de baschet fiindcă Sorin STROIE juca la Dinamo împreună cu un coleg de facultate ENESCU. Poate că mă duceam mai des la rugby, fiindcă Titi IONESCU, celebrul jucător era căsătorit cu verișoara mea Rodica TÎNȚU și astfel am văzut prima victorie românească asupra francezilor, eveniment memorabil în istoria sportului românesc. Pe Tineretului mă duceam cu nepotul gazdei Didirel și odată la o mingie înaltă, ferind copilul, mi-a căzut balonul oval în cap și am fost amețit pentru câteva clipe, dar mi-am revenit repede ținând însă strânsă mâna copilului. Tot atunci, la jocul Dinamo-CCA, am văzut pe viu o bătaie generală provocată de cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor, Alexandru PENCIU (căruia ziariștii englezi îi spuneau Alexandru cel Mare), care după ce s-a lansat bătaia, a privit-o liniștit de la distanță minute în șir.

            Florin și Bombonel erau obișnuiții curselor de pe Hipodromul Băneasa Trap din București. Curioși și intrigați de cele povestite de ei, ne-am hotărât să mergem și noi să vedem cum merg treburile pe acolo. Am plecat în formația Mircea, Stelică, Fănel și Dinu spre marea necunoscută, lumea turfului. La început am căscat gura mai mult la femeile superbe din tribune cărora un vânt în rafale le ridica rochile, fără ca ele să se sinchisească prea mult de acest amănunt, fiind concentrate la cursele propriuzise. După lungi dezbateri, ne-am hotărât să jucăm o ordine dublă, iar la casă, spre surprinderea mea am dat de Gigi ZAMFIRESCU-Plăvănel, colegul meu de liceu, care a fost surprins că am jucat două buletine identice, dar așa se hotărâse. După terminarea cursei au fost afișate rezultatele, iar unul dintre numere era barat însă noi nu am dat prea mare atenție acestui amănunt și am aruncat buletinele. Spre norocul nostru ne-am întâlnit cu Florin și Bombonel care auzind ce am jucat, dar mai ales că am aruncat buletinele au început să se lamenteze cu voce tare, deoarece buletinele aruncate erau câștigătoare. Ne-am dus către locul unde aruncasem buletinele câștigătoare și am început să căutăm toți șase. Dinu a început să strige de bucurie când a găsit unul din buletine, însă în același timp cu noi mai căutau niște țigănuși cărora nu le dădusem atenție, dar care l-au găsit pe al doilea. Am încercat să-l recuperăm de la ei, însă ca din pământ au apărut 4-5 vlăjgani care au plecat împreună cu cei mici la caserie de unde au încasat câștigul. Pe buletinul nostru am luat o sumă importantă, cu jumătate din ea am tras un chef la "Bufet", iar restul l-am împărțit la șase.

            Stelică a avut prin anii doi-trei la Politehnică un incident cu un asistent de matematici speciale Marcian GUTMAN, un tip simpatic, foarte deștept, dar extrem de ranchiunos care i-a spus că nu îl lasă să termine Politehnica, cu toate că era unul din cei mai buni matematicieni. GUTMAN avea o influență totală asupra profesorului ȘABAC și din restanță în restanță, din reexaminare în reexaminare, l-a lăsat repetent, după repetarea anului a fost exmatriculat și a trebuit să se transfere la ASE, pe care l-a terminat cu brio. Am văzut în viața mea mulți evrei ranchiunoși, dar ca ăsta nu. Tipul era inimaginabil în metodologia de a chinui anumiți studenți care îndrăzneau să-i replice la vreuna din poantele dealtfel destul de bune pe care le făcea. Stelică i-a tras-o chiar de mai multe ori, iar idiotul s-a răzbunat sub oblăduirea unui profesor excelent, dar care din nu știu ce motive, era complet sub papucul asistentului său. Și eu am avut destule de suportat de la el numai pentru că mă știa prieten cu Stelică, dar eu am fost o nucă prea tare pentru el, deoarece profesorul mă cunoștea încă de la admitere unde demonstrasem că problema dată este imposibilă. Fiind singurul din Sala A I 1 care am avut acest curaj domnul ȘABAC avea o părere deosebită despre mine.

            La ASE, cu toate că era cel mai tare din grupă, a intrat într-o gașcă de derbedei cu care juca poker și făceau chefuri. Cel mai grav, era faptul că puseseră la punct un sistem infailibil de copiat la examene pe care-l practicau nu din necesitate, cât din demență încrâncenată și pe vremea aceea era un real pericol de exmatriculare. Eu mă rugam la Dumnezeu la fiecare examen să nu-l prindă, cu toată perfecțiunea sistemului ; au copiat chiar și la examenul de stat. În gașca asta se pare, după cum susține Mircea PETRESCU, că ar fi pierdut chiar un an, dar eu nu sunt convins și nici nu l-am mai întrebat. Tot Mircea îmi povestește cum a venit la noi într-o sesiune și înainte să sune la sonerie a auzit pe balcon zgomote de zaruri, iar la apelul soneriei Stelică a spus în șoaptă ... - Florine, hai să strângem astea că a venit PETRESCU și iară mă ceartă că nu învăț ...

            Dintre colegii lui de la ASE am cunoscut un băiat blond, de o frumusețe rară, care acasă, în timp ce umplea un pahar dintr-un sifon, acesta a explodat și a murit împreună cu fratele lui, iar tatăl lor a fost grav accidentat. Un alt coleg de-al lui Stelică, Tataie, mult mai în vârstă decât colegii lui, tot auzind că se joacă într-un colectiv la Pronosport se hotărăște să joace și el. Cum nu a vrut să joace la colectiv, băieții i-au dat un buletin și fiindcă el nu se pricepea, fiecare a completat pronosticul pentru un meci în mare bătaie de joc, sperând totuși să poată lua un mic premiu care se acorda pentru zero pronosticuri exacte. Culmea este faptul că etapa a fost un lanț indescriptibil de surprize și Tataie a câștigat un premiu imens, dar fiindcă cineva l-a convins că băieții i-au completat buletinul în bătaie de joc, nu le-a dat nici un ban, însă a plătit un chef monstru cu toată grupa.

            Am avut și eu un incident cu conferențiarul Gheorghe  RULEA, ploieștean, cumnat cu un jucător de volei, prieten cu mine, Titel ȘOVĂIALĂ, un băiat minunat, selecționat în naționala de volei, care s-a realizat fără să termine studii superioare. RULEA avea o părere execrabilă despre sportivi și m-a chinuit foarte tare, mi-a făcut mizerie, cu apropouri că la Politehnică nu avem plasă și multe din astea de prost gust. Când și-a dat seama că eu nici nu-i răspund la poantele proaste pe care le făcea și mai ales că învățam în draci, m-a lăsat în pace, iar spre sfârșit am primit chiar o notație de "bine" ceea ce la începutul seminarului era aproape imposibil de pronosticat. Adevărata teamă față de RULEA nu se datora cursului de Radiotehnică la care ținea seminarul. Era un curs frumos ținut de un strălucit profesor, Gheorghe CARTIANU, la consultațiile căruia eram nelipsit, fiind fascinat de controversata lui personalitate. RULEA era bine înfipt prin partidul comunist din Politehnică și mă temeam ca nu cumva, într-un exces de zel și atașament față de partid, să sufle ceva despre originea mea socială. Văr cu niște vecini ai mei din Ploiești, cu siguranță cunoștea bine situația mea socială reală de fiu de exploatator, după cum bănuia probabil și faptul că am mințit la cererea făcută în vederea examenului de admitere. În final Gheorghe RULEA, premiant al Liceului Sfinții Petru și Pavel din Ploiești, s-a dovedit în străfundul sufletului un om de omenie și nu a suflat nimic despre originea mea socială, micile mizerii pe care mi le-a făcut au fost un amuzament pentru el și nimic mai mult. În anul 2002 eram pe stradă cu Titel ȘOVĂIALĂ și ne-am întâlnit cu Nicolae FÎCĂ. După ce am rămas cu Niculae, acesta mi-a spus că a copilărit cu RULEA, dar într-un concediu la mare, s-a întâlnit cu el și se văita că băiatul lui, Mihai nu a reușit la ELECTRONICĂ. Fără să-i ceară nimic, RULEA i-a vorbit destul de aspru lăsându-i o impresie detestabilă. Mai târziu, tot în anul 2002, am aflat dintr-o discuție cu Mircea PETRESCU de incidentul petrecut la intrarea acestuia în partidul comunist. RULEA fiind ploieștean, l-a întrebat dacă a fost membru la Fundația Regele Mihai și acesta a răspuns afirmativ de frică, dar nimeni nu a dat atenție acestui lucru. În 2002, Gheorghe Rulea o ducea destul de greu, soția lui a fost bolnavă toată viața, cu o pensie extrem de mică și în plus are un băiat handicapat.

Una este să faci mizerie unui student și alta să faci acest lucru fără să cunoști limita la care să te oprești, punând în pericol cariera unui om a cărui singură vină este că a rămas la mâna unui imbecil care manevra un profesor cum vrea el și credea că trebuie să schimbe lumea după chipul și asemănarea lui schimonosită. M-am bucurat când am auzit că Marcian GUTMAN a emigrat în Australia, unde spre deosebire de România acelor vremuri, o închisoare a conștiințelor, studenții erau mult mai liberi și probabil că la încercări de genul celor făcute la noi în țară o fi primit replica ce i se cuvenea de fapt.

            Ambele practici de vară le-am făcut la Radio Popular, întreprindere care ulterior se va numi Electronica, unde se realizau receptoare radio. Acolo am cunoscut dificultatea lucruli pe bandă, bietele femei care făceau aparate duceau o viață grea. În fiecare practică am trecut prin toate secțiile, dar cum nicăieri nu eram doriți, profitam de Ștrandul Obor unde eram doriți, iar dimineața, fiind aproape numai noi ne distram de minune. La fabrică rămânea unul care aranja cu portarul și când venea un control era anunțat și se așeza pe pasarela spre ștrand cu ceva în mână până când îl vedeam și dădeam o fugă la fabrică unde eram văzuți, iar după plecarea inspectorului ne întorceam la baie. La un moment dat fabrica avea nevoie de un număr suplimentar de aparate pentru export și ne oferisem noi să lucrăm la o bandă neutilizată, patru ore pe zi, dar să primim ceva bani. După multe discuții, soluția a fost refuzată și am continuat cu ștrandul. La plecare ni s-a oferit posibilitatea să cumpărăm transformatori, șasiuri, butoane și multe alte repere rămase de la tipurile care nu se mai fabricau, la prețuri de rebut adică 5% din valoarea lor. De fapt cele mai multe piese le-au luat asistenții care aveau bani, deoarece piesele nu numai că erau foarte bune, dar înaine de a le cumpăra le-am și testat, oricum în limita banilor, am luat tot ce am dorit făcând o afacere bună, fiindcă din primele două piese plasate am recuperat toți banii pentru cele aproape 150 de repere achiziționate.

            În perioada ZORILEANU, legătura cu băieții din strada Popa Tatu nu am întrerupt-o cu toate că mă mutasem. Eram prieteni prea buni, iar locurile unde ei aveau acces erau mai mult decât tentante, singurul regret a fost faptul că cercul era închis și nu am reușit să trag acolo pe încă unul din băieții de la club. Deabia după ce am terminat facultatea am reușit, cu sprijinul lui Sorin STROE, să reunim cele două grupuri prin ceaiuri atât la București cât și la Ploiești.

            La ora de "Buona Sera Signorina", Dinu ne anunță oficial că suntem invitați la ora 19,45 la o masă festivă oferită de fetele de la Cantina Institutului Agronimic pentru membrii clubului. Conform protocolului, la 19,30 eram îmbrăcați îngrijit, bărbieriți și bine dispuși: Mircea, Florin, Stelică, Dinu, Fănel și Puiu. Am mers fără să ne grăbim, cantina era foarte aproape, dacă am apucat să spunem vreo trei sau patru bancuri pe drum, până am ajuns. Intrarea în cantină era impunătoare, urcai câteva trepte spațioase, iar ușile erau impozante. La sosirea noastră în cantină mai erau doar vreo 10-12 studenți care terminau masa de seară, dar într-un colț am observat două mese lipite, acoperite cu o față de masă impecabilă, șase tacâmuri frumos aranjate care-și așteptau oaspeții. Am luat loc, iar după câteva clipe a apărut o doamnă spre 50 ani, care purta un șorț alb călcat la șapte ace. Când a văzut-o, Dinu a făcut fețe, fețe și a spus în șoaptă … am încurcat-o, asta e șefa cantinei. Figura doamnei nu te făcea însă să crezi că are intenții ostile, fiind numai un zâmbet. S-a apropiat de masa noastră, ne-a spus bună seara, iar noi, aproape în cor am răspuns … sărut mâna doamnă. Și-a explicat prezența prin faptul că a vrut să ne cunoască, auzind numai lucruri bune despre noi de la fetele ei și ne-a urat poftă bună asigurându-ne că vom fi bineveniți oricând. În încheiere a spus un "la revedere băieți" lăsându-ne mască. După un timp în care nici nu ne revenisem bine, după surpriza apariției șefei, au venit două fete îmbrăcate la fel de îngrijit cu un cărucior și ne-au servit o masă care nu semăna de nici o culoare cu o masă de cantină, încheiată cu o friptură peste care se spărsese un ou. Dinu nu s-a lăsat până nu a pipăit pe fund ambele fete, care s-au amuzat copios de atenția acordată. După ce am mâncat, le-am mulțumit fetelor, iar eu cu Florin, Stelică și Fănel am plecat acasă. Dinu și Puiu le-au așteptat pe cele două fete pe care le-au luat la ei în cantonament. Am mai fost de câteva ori la astfel de mese, mai ales că Dinu îmi spunea că una din fetele care nu venise până atunci la noi, mărturisise celorlalte că ar vrea să vină la mine. Mi-a fost chiar prezentată și cu toate că era plinuță, arăta nostim de tot, însă nu îmi amintesc de ce intenția nu a fost materializată.

            Pe vremea studenției mele și a lui Nichita STĂNESCU, posibilitățile de agrement erau extrem de reduse, din varii motive, comuniștii care se mențineau la putere datorită forței armatei sovietice, doreau să izoleze omul de rând de tot ce reprezenta cultura sau civilizația occidentală, pentru a fi făcut mai ușor de transformat într-un om de tip nou, muncitor, docil și nepretențios. Majoritatea filmelor erau sovietice, producție a studiourilor Mosfilm printre care: Balada Siberiei, Povestea unui om adevărat, după cartea lui Boris Polevoi, în care se depăna povestea unui pilot care și-a pierdut ambele picioare pe front și a reușit cu ajutorul medicilor și a voinței lui să conducă un avion, având proteze. Filmele românești erau puerile și de un puritanism maximal. Nu cred că Iurie DARIE , care a jucat în zeci de asemenea filme ușoare a pus mâna în film pe vreun sân sau pe o fesă a unei partenere, poate între filmări, iar săruturile erau niște caricaturi jenante. Teatrele erau cu un pas înainte prin faptul că jucau și piese ale unor autori străini, care nu puteau fi cenzurate radical, iar autorii autohtoni strecurau ici, colo câte o replică cu două sensuri, mult gustată de public, indiferent că era cu substrat politic sau sexual.

            La spectacolele bune, procurarea biletelor era o problemă, cozile făcându-se uneori din seara deschiderii caselor de bilete, asaltate în special de bișnițari, care le revindeau cu suprapreț. La teatru mergeam la Giulești unde eram invitați de Vasilica TASTAMAN, care avea o relație strict hormonală cu Costel POPESCU, la Teatrul Armatei aveam eu o relație asemănătoare, la spectacolele de divertisment și muzică ușoară prin prietenia cu Nicolae NIȚESCU și Angel GRIGORIU, o rezolvam. Erau spectacole la care trebuia neapărat să stăm ore întregi la coadă, dar nu se puteau cumpăra mai mult de patru bilete, așa că în mod frecvent, soluția era încercarea la un bilet în plus. Biletul în plus apărea pe trei filiere: cei care pretindeau suprapreț, persoanele care din diverse motive nu puteau să vadă spectacolul, bărbații ori femeile care cu un bilet în plus își alegeau o pereche ce urma să stea alături la spectacol și ppc (poate pică ceva). Pentru varianta la un bilet în plus, operam singur sau la distanță de colegul meu, mă îmbrăcam cât mai îngrijit, fiindcă erau persoane care dacă dădeau biletul în plus preferau să stea lângă un om civilizat, prezentabil. Te așezai la inspirație, în stația de tramvai sau autobuz de lângă sala de spectacol, aproape de ușa de la intrare și tot timpul lansai întrebarea: N-aveți un bilet în plus?  sau Un bilet în plus?

            Cumpărasem două bilete pentru un film străin la Cinematograful Patria, cu intenția de a agăța vreuna și am venit mai devreme ca să pot alege fără grabă victima. Nu a trebuit să treacă mult timp că am și văzut o tipă trăznet care privea în stânga și în dreapta. Ca să nu cumva să o ochească altul, i-am oferit biletul și după ce l-a plătit a spus că intră mai târziu. Ca să nu am probleme cu două bilete pe un loc, lucru practicat de vânzătoarele de bilete, m-am dus imediat și am ocupat locurile. Peste câteva minute a apărut pe locul vândut de mine o doamnă în vârstă, pe care nu am putut să o refuz, cu toate că eram sigur că vine cu un bilet dublură, eliberat din greșeală. Cum doamna era tare vorbăreață, am aflat că locuia împreună cu nepoata ei într-o garsonieră și că aceasta îi făcea rost din când în când de bilete la spectacole, ca să rămână singură cu logodnicul ei, că de, sunt și ei tineri, iar ea nu a uitat cum e să fii tânără. Tipa trăznet care cumpărase biletul, exprima cu adevărat dorința unui sex, dar cu logodnicul ei nu cu mine.

            Peste câțiva ani, mergeam spre Onești în prima mea mașină, dragul de Trabant 5691-PL și eram într-o stare apatico-melancolică provocată de disconfortul plecării din Ploiești. Mi-a plăcut mie orașul ăsta prăpădit al găzarilor, mirosul lui specific de rafinărie, mă despărțeam totdeauna cu greutate de el și mă bucuram când mă întorceam acasă după o perioadă mai lungă. În loc să merg la Fănel, plecam să pun în funcțiune instalația românească de Reformare Catalitică la Rafinăria Onești, unde răspundeam de partea de AMC. Dintr-o săptămână reușeam să dorm până dimineața maximum trei nopți, iar singura bucurie era posibilitatea de a trece pe acasă lunar sau chiar mai des. Starea depresivă era accentuată de faptul că eram singur, lucru neobioșnuit, traseul respectiv era plin de "ia-mă nene" pe care îi luam ; eram doar urmașul unor proprietari de autobuze și era păcat să refuz o sumă importantă, cu care mă alegeam fără să cer. Când eram plictisit sau obosit, conduceam mult mai încet, așa că am avut suficient timp să remarc o individă bine făcută, care dădea din mâini surexcitată, făcând semne ca să opresc, mișcându-și sânii provocatori. Am oprit în dreptul ei, poftind-o să urce bucuros că plăcuta prezență o să învioreze atmosfera. În loc să urce, tipa se apleacă și bagă capul pe ușă lăsând la vedere mândrețea de sâni. Puțin jenată îmi spune că nu urcă ea, ar dori, dacă se poate să o iau pe bunica ei care merge până la … În clipa aceea s-a derulat în mare viteză întâmplarea de la Cinematograful Patria și am refuzat-o pe individă care s-a retras încurcată, iar eu am plecat plin de remușcări. După vreo două localități, Dumnezeu mi-a scos în cale o măicuță pe care am dus-o câțiva kilometri și la coborâre am refuzat banii rugând-o să aprindă o lumânare pentru Mircea.

            Când în București s-a desfășurat la Cinematograful Patria, săptămâna filmului francez, cotele de nebunie pentru procurarea unui bilet au devenit apocaliptice, se stătea la cozi pentru bilete de după amiaza zilei anterioare, așa că am apelat tot la un bilet în plus. În timp ce vânam biletul, pe lângă mine a apărut o domnișoară nostimă, care a făcut imprudența să spună cu voce tare că are două bilete în plus, pe care le flutura deasupra capului cu vădită mândrie, lumea s-a repezit la ea, iar fata realizând grava eroare făcută, s-a retras pe partea cealaltă a trotuarului cinematografului, sprijinindu-se de un gard de fier forjat. O mare de oameni s-au repezit către biata fată, care strivită de impulsul celor care doreau chilipirul acestor două bilete s-a trezit impinsă pe gard, cu rochița ridicată peste un buric nostim, lăsând la vedere niște pulpițe tentante și o pereche de chiloți cu dantelă. Situația devenise dramatică și sub impulsul unei inspirații fericite, i-am strigat prăpăditei să arunce biletele printre gratiile gardului. Spre marele ei noroc a auzit și le-a aruncat rapid, după care tensiunea a scăzut brusc, iar unul mai vioi a sărit peste gard, de unde, după ce le-a cules de pe jos, arăta victorios biletele sub protecția sigură a gardului. Când fericitul posesor a sărit gardul înapoi, ca să plătescă biletele, nu a mai avut cui, din cauza sperieturii trase, fata a fugit fără să fie observată de nimeni, toți erau cu ochii pe bilete și pe fericitul posesor.

După puțin timp, un bișnițar îmi oferă un bilet valabil pentru spectacolul anterior, remarcând, îi ofer o sumă ridicolă, intru în hol unde aștept până în ultimul moment, când se crează o oarecare înghesuială și cu toate că supreveghetoarea observă nevalabilitatea biletului, mă lasă să intru neavând cum să mă dea afară în contra fluxului de oameni care se grăbeau să intre. Așa am văzut celebrul film Oaia cu cinci picioare, unde Fernandel juca cu strălucire cinci roluri, plecând de la povestea unui bătrân cu patru băieți gemeni. În film apăreau pentru prime dată în România socialistă, femei cu sânii goi care provocau reacții zgomotoase într-o sală arhiplină.

Practicasem mult timp tactica biletului în plus ca să ratez obținerea unuia așa că, în momentul în care o doamnă a oferit spre vânzare două bilete, le-am luat și le-am băgat în buzunar. Un tip de lângă mine, care în timpul acesta se scotocise să scoată banii, îi oferă doamnei banii, iar mie îmi spune că biletele sunt ale lui fiindcă i le plătise doamnei. Fără să mă pierd cu firea îi explic tipului că doamna nu mai are bilete de vânzare, fiindcă sunt în buzunar la mine și bineînțeles că urmează să i le achit. Tipul avea destul tupeu, dar s-a liniștit la intervenția doamnei, căreia i-am plătit biletele și am vândut pe al doilea unei tipe nostime pe care am jumulit-o bine la film, cu toate că după aceea, în înghesuiala de la ieșire unde unii ieșeau, alții intrau, plus cei care doreau bilete, m-am rătăcit de ea și nici măcar nu știu dacă ar fi dorit să continuăm acțiunea.

            Spectacolul de balet pe gheață "Paris sur glace", ținut la Circul de Stat, care pe vremea respectivă era în fața ceasului de la Universitate, mi-a oferit plăcerea de a viziona un spectacol de înaltă ținută, cu participarea unor femei extrem de frumoase și cu statură de gemene de parcă erau copiate una după alta (pe atunci nu apăruse clonarea). Am stat pe rând la o coadă impresionantă cu un cunoscut și am procurat fiecare câte două bilete, așa că am mers seara din timp să aleg femeia pe care să o fericesc cu vizionarea spectacolului și poate mai mult. De prima pe care am ochit-o, am fost refuzat politicos, aștepta pe prietenul ei cu biletele, dar a doua a fost foarte bucuroasă, mi-a plătit biletul și am intrat în sală de frică să nu rămânem fără locuri. Am discutat cu ea înainte de începerea spectacolului și spunea că este contabilă, locuiește singură într-o garsoniară, iar la întrebarea mea cum se poate ca o fată așa de frumoasă să fie singură, a mărturisit că se despărțise de curând de prietenul ei care … voia prea multe de la ea. Înainte de începerea spectacolului a apărut și amicul meu cu aleasa și îl invidiam teribil, tipa era extrem de agresivă și se înfigea în el fără dubiu asupra intențiilor viitoare, iar pe deasupra era un exemplar reușit, spre bucuria lui care se strâmba la mine, deoarece eu discutam cu vecina mea de o manieră forte academică. (Când un bărbat discută foarte serios cu o femeie, se spune oare academic, fiindcă academicienii sunt impotenți ?). După începerea spectacolului, care cu toate că se desfășura pe o pistă de gheață destul de mică era magnific, am luat mâna vecinei, am pus-o pe piciorul meu și o țineam cu ambele mâini, fără să întâmpin vreo oponență. După spectacol am condus-o acasă, iar după ce am ajuns am întrebat direct dacă mă primește la ea și a acceptat probabil excitată ca și mine de frumoasele parizience care evoluau pe gheață aproape goale. Am petrecut o noapte plăcută, dar fără spectaculozitatea altor aventuri, fiindcă fata era cam stătută, dar extrem de temperamentală și a început să tremure din momentul în care am atins-o. Nu am avut satisfacția unei cuceriri, partenara s-a predat necondiționat, oferindu-mi numai plăcerea unui șir de orgasme, după care obosită adormea pur și simplu. După două ore se trezea, mă scula și pe mine, realizând până dimineața când a sunat ceasul, câteva asemenea reprize. Am mai fost pe la ea de vreo câteva ori, până când mi-a spus că s-a împăcat cu prietenul ei și o să se logodească, așa că ne-am luat rămas, bun, dar ultimua ciocnire a fost în draci, așa că s-a despărțit de  mine cu ochii plini de lacrimi.

            Seara următoare, cu toate că nu aveam intenția să revăd spectacolul, am trecut pe acolo mânat mai mult de dorința de a vedea mișcarea, oamenii care caută bilete, agitația de la intrare, eram surexcitat ca un criminal care este atras la locul crimei. Cum stăteam eu senin fără vreo problemă, vine la mine o doamnă, care mă întreabă dacă vreau să văd spectacolul, iar eu îi răspund cu sinceritate că nu neapărat, însă doamna insistă spunând că biletele nu costă nimic, le-a primit cadou de la o prietenă care nu a putut veni. Chiar așa de prost nu eram eu și cu toate că doamna care arăta destul de bine, era cam trecută, am intrat la spectacol, dar spre surprinderea mea, aveam locuri în primul rând cumpărate de o persoană becheră, fiindcă prețul lor era exorbitant. În afara avantajului de a vedea de aproape spectacolul și toate detaliile anatomice ale patinatoarelor, dezavantajul a constat în micile particole de gheață care săreau în momentul în care artiștii frânau și ca urmare, eram cam umezi pe haine. Pe la mijlocul spectacolului, dacă doamna a văzut că nu mă dau la ea și stau "de lemn Tănase", a trecut singură la acțiune, cum stătea la stânga mea după câteva mișcări mă mângâia deja pe penis, noroc că eram după o noapte de sex, altfel probabil cu ejaculam în timpul spectacolului. La terminarea spectacolului, m-a invitat direct la ea acasă și ca să fie sigură că nu ne vede nimeni, a luat un taxi cu toate că locuia destul de aproape. Doamna ocupa un apartament elegant și am fost servit cu un aperitiv și la alegere un vermut Cinzano Alb, pe care îl preferam altor băuturi, după care a dat drumul la aparatul de radio, era clar că lucrurile se desfășurau la alt nivel. Am dezbrăcat-o cu grijă și mare încetineală acoperind-o cu sărutări care deabia o atingeau, am scos sutienul, care ascundea niște sâni surprinzători de mari, cu consistență juvenilă, pe care i-am pipăit și sărutat cu plăcere, spre vădita mândrie a posesoarei. Se vedea de la o poștă că doamna era ușor frigidă și inhibată, dar fiind conștientă de acest lucru nu mă grăbea deloc, așa că ne-am jucat foarte mult fără să-mi scot chiloții spre enorma satisfacție a doamnei care strălucea de bucurie, radiind la fiecare nouă atingere, la orice semn de respect pe care îl arătam frumosului ei trup. Nu știu ce era în capul meu, dar mă ambalasem atât de tare în misiunea mea de binefacere, încât probabil că am mers prea departe și m-am trezit din reverie, când doamna a scos cu un gest sigur un prezervativ străin dintr-un sertar al noptierei, l-a montat singură, a închis radioul spunând în șoaptă … hai băiatule că acuma trebuie … Și probabil chiar atunci trebuia, imediat după penetrare, doamna s-a declanșat uitând parcă de orice maniere sau etichetă, odată cu tremuratul care o apucase, spunea niște vorbe care m-au șocat efectiv, nu sunt reproductibile. După ce am ejaculat a luat o poziție comodă pe o parte și m-a reținut înăuntru timp îndelungat, până când surexcitat de orgasmele ei am simțit o nouă erecție, iar doamna m-a executat într-un ritm de iepurași după care efectiv a rămas nemișcată, iar când mi-am revenit, am văzut o pată imensă pe un cearceaf superb pe care a comentat-o: mi-aș dori o pată ca asta de două ori pe săptămână, după care a schimbat cearceaful și am mers la baie să ne spălăm. Probabil că din cauza programului serii precedente plus lunga perioadă de excitare care cere consum de energie, arătam puțin obosit, așa că mi-a turnat un deget de Cinzano și a spus ca să mă liniștească: Îi mai face mama odată franțuzește, că doar de la Paris venim, și ne culcăm. Pentru această repriză specială nu a mai scos nimic din sertar, dar a lucrat meseriaș, a făcut cu răbdare din mic, mare după care a supt și înghițit totul ca mare blândețe și ne-am culcat așa cum promisese. Dimineața când m-am trezit, mi-am făcut toaleta, pe masă mă aștepta o cafea cu lapte, pâine puțin prăjită cu unt și marmeladă pe care le-am mâncat cu poftă. Când am încercat numărul de dimineață, m-a refuzat politicos și categoric, explicându-mi că ea se încălzește foarte greu, ce am făcut eu pentru ea aseară nu o să uite, dar ceva rapid de dimineață înseamnă să o pângăresc și nu acceptă așa ceva, doamna știa bine ce dorea și se respecta. Era clar că nu eu fusesem cel cu inițiativa, fusesem manevrat cu pricepere de o persoană care putea să-mi dea lecții și chiar le dăduse cu delicatețe, fără să mă jignească. După ce m-am îmbrăcat mi-a cerut numărul de telefon, spunându-mi că o să mă caute, dar mă roagă să nu încerc să dau eu de ea sau dacă o văd undeva, să mă fac că nu o cunosc, iar la plecare m-a sărutat aproape părintește repetând cererea de a fi discret. Pe drum, când am vrut să scot bani de tramvai am găsit în buzunar o sumă mult mai mare decât bursa mea lunară, iar prima reacție a fost să-i duc înapoi, fusesem jignit în mândria mea de mascul și băiat subțire, dar pe măsură ce mă apropiam de casa domnei, au început să apară îndoieli serioase, la intrarea în bloc m-am răzgândit, am plecat cu banii în buzunar și cu titlul nescris pe frunte de curvă masculină, dar m-am obișnuit. În următorii doi ani am mai fost la doamna de vreo câteva ori cu programul neschimbat, pregătire până când dorea doamna, două înodate, baia, franțuzește la pielea goală, iar dimineața cafeaua cu lapte. Când ne-am despărțit, mi-a spus că se căsătorește cu un diplomat, la plecare m-a sărutat ca o adevărată amantă, iar suma de bani de despărțire a fost imensă, cu un sfert din ea am făcut un chef cu băieții, care nu știau nimic de această aventură semiprofesională, promisesem să rămân discret. Dar ca să nu mă comport chiar ca un animal dresat, mă intorsesem de la ușă și spre surprinderea ei am dus-o la pat și i-am tras una pe la spate pe care a primit-o fără comentarii ca o fetiță cuminte și neștiutoare. Ultima dată am văzut-o pe doamna la TV, era lângă o personalitațe a regimului comunist și am avut o tresărire de orgoliu, gelozie, dar mai ales de frică. Am realizat că în perioada cât am fost pe la ea, era de mult căsătorită, dar mă îndoiesc de faptul că soțul ei nu știa de mine, am luat-o ca un hatâr făcut soției, la care probabil ținea foarte mult, fiindcă era frumoasă, inteligentă, mult mai tânără decât el, iar eu mult mai tânăr decât ea.

            La întoarcerea Naționalului Bucureștean de la Festivalul Carlo Goldoni din Italia, unde a obținut marele premiu cu piesa "Bădăranii", a fost dat un spectacol omagial pentru presă și membrii ambasadelor străine la Teatrul Majestic. Cu toate că sala era mică și majoritatea locurilor fuseseră ocupate de invitați, am aflat că s-au vândut câteva bilete de ochii lumii, pentru a nu se lăsa impresia unui spectacol închis. M-am îmbrăcat frumos și am plecat cu convingere că o să reușesc să văd un spectacol despre care presa și lumea artistică a Bucureștiului vorbea la superlativ. Când m-am apropiat de sala teatrului atmosfera era descurajantă pentru cineva care spera să intre la "un bilet în plus", deoarece era o afluență neobișnuită de persoane care solicitau un bilet, încât apăruseră destui milițieni, prin prezența cărora se spera evitarea dezordinii. Așa ceva se mai vedea doar la Talcioc, un târg liber unde în schimbul plății unei taxe, oricine putea să etaleze pe jos orice fel de obiecte, care erau oferite amatorilor de lucruri deosebite, care și ei la rândul lor plăteau un bilet de intrare. Mă duceam acolo deoarece spectacolul era fascinant și dacă îți doreai orice obiect, în câteva ore, cu răbdare, puteai să îl achiziționezi, după o lungă tocmeală care avea și ea hazul ei. Până la începerea specatcolului mai era circa o oră, așa că am trecut pe partea cealaltă, am aprins o țigară și priveam lupta interesantă a celor care doreau un bilet în plus, gândind la o strategie salvatoare pentru această situație, care părea fără șansă de reușită. După mai mult timp de observație, am remarcat un loc sub unul din felinare, care cu toate că ieșea în evidență de la prima privire, nu era populat și m-am îndreptat către acel loc, fără nici un chef, deoarece îmi pierise la evaluarea situație reale de pe teren. M-am postat sub felinar cu gândul să nu plec de acolo decât după începerea spectacolului și priveam în aparență destul de detașat mișcarea agitată pentru obținerea unui bilet, dar spre mâhnirea mea, foarte puține bilete au fost vândute sub ochii mei. Tocmai închisesem puțin ochii în speranța că o să-mi vină vreo idee, când aud o voce feminină care mă întreba dacă doresc un bilet în plus. Am crezut că visez, în fața mea se afla o tânără superbă care îmi oferea un bilet la un spectacol de vis, într-un moment în care nu mai speram. Nu știu ce am spus, fusesem trezit dintr-o stare de reverie, dar probabil că am acceptat, iar tânăra mi-a spus … atunci te rog să mă iei de braț și să mergem … Văzând cum soarta îmi zâmbește cu mai multe fațete am luat-o de braț, probabil mai pasional decât se aștepta tânăra, care nu s-a sfiit să mă pună la punct … Dorești să vezi spectacolul sau preferi o aventură ? … la care prima reacție a fost să-mi retrag mâna, dar am fost reținut, după care am spus clar … oricum întâi vreau să văd spectacolul … Am intrat în sală, biletele prezentându-le pentru control tânăra, după care, spre surprinderea mea, m-am trezit condus într-o lojă goală și după ce ne-am așezat am încercat să plătesc biletul, dar a zis că nu este vreo grabă. Într-o atmosferă intimă, am discutat lucruri de politețe, aflând că este proaspătă absolventă a facultății de medicină, urmând un stagiu la o clinică. Destul de curând loja a fost ocupată, iar eu am fost luat amical de braț, fără să mai forțez o apropiere de genul celei de la intrare. Spectacolul a fost superb actorii întrecându-se pe sine să joace care mai de care mai convingător, cum să nu fie așa când din distribuție făceau parte : Grigore VASILIU-Birlic, Alexandru GIUGARU, Marcel ANGHELESCU, Radu BELIGAN, Carmen STĂNESCU, așa că nu am avut timp să mă gândesc cu cine sunt la spectacol sau ce aș dori să fac după deoarece eram captivat. După ce am aplaudat entuziasmat actorii împreună cu o sală în extaz, am părăsit sala braț la braț ca doi oameni căsătoriți nu ca doi amanți. Am parcurs câteva sute de metri, iar doctorița a luat un taxi în care ne-am urcat amândoi și am plecat, dar după vreo doi kilometri a spus șoferului să oprească, am coborât amândoi și destul de încurcată mi-a spus că a vrut să facă gelos pe cineva, așa că relația dintre noi se oprește aici, și-a cerut scuze spunând că biletul a fost cadoul ei, după care a plecat cu taxiul.

            Colegul meu de liceu și de facultate, Sergiu DUMITRESCU-Dumi Baba mi-a prezentat-o pe prietena lui, studentă în ultimul an al Institutului de Teatru din București. Fără a fi vreo frumusețe devastatoare, viitoarea artistă era un exemplar reușit, cu aspect plăcut, bine construită, cu sâni mari și sfârcuri obraznice, o voce caldă, o privire șireată și un păr frumos ; avea cum se spunea pe vremea ceea "sexapeal" sau românește "pe vino-ncoa". M-am apropiat mult de ea, având în comun deschiderea spre adevăr, obișnuința de a spune pe nume la totul, fără ocolișuri, fără ascunzișuri. Odată, când Sergiu ne-a lăsat singuri, plecând la cumpărături, am întrebat-o de ce este melancolică în ultima vreme. Surprinsă de spiritul meu de observație, a lăsat o lacrimă să i se prelingă din ochii ei frumoși, mărturusind că are mari probleme cu repartizarea după terminarea institutului. Mi-a explicat că s-au conturat două veriante clare: Repartiție la Piatra Neamț sau se regulează cu Grigore VASILIU-Birlic și rămâne în București. Cum știam că nu are probleme cu schimbarea partenerilor, pentru mine alegerea variantei a doua părea evidentă și am întrebat-o care este problema, de ce ezită ? După un oftat lung și o pauză în care se vedea că își caută cuvintele, mi-a explicat că "maestrul" are un penis mare, multe din colegele ei au avut probleme medicale după contactul cu el. Îi era pur și simplu frică, era speriată și îngrozită de ideea sexului cu "maestrul". Am încercat să glumesc spunându-i că dacă vrea o invit la antrenamente la Clubul Zorileanu știind că Sergiu era un supercalculat, inclusiv în materie de sex, dar nici gluma mea nu a reușit să o bine dispună. Nu am văzut-o în decursul anilor în distribuția vreunui teatru bucureștean și am tras concluzia că cine se temea de …. lui Birlic ajungea în provincie.

            Pe "maestrul" am avut ocazia să-l urmăresc, pe viu, la curse pe Hipodromul Băneasa Trap, unde oferea un adevărat show prin maniera în care se exterioriza în timpul și mai ales după desfășurarea curselor. După o cursă l-am auzit exclamând spre hazul celor din jur:

- Țoboc, Țoboc, dacă te iei după muște ajungi la căcat !

            La unul din filmele de succes era o coadă mare la bilete, dar destul de avansat îl văd pe un fost jucător de volei, elev la Liceul de Petrol și Gaze din Ploiești, VOICA-Cap, ajuns între timp fotbalist la Dinamo. Cum ne cunoșteam foarte bine, mă apropii de el și-l rog să-mi ia un bilet, dar spre surprinderea mea mă refuză și-mi întoarce spatele, cu toate că nu am avut niciodată vreo problemă cu el la Ploiești. O fată tare nostimă mai în spatele lui a urmărit amuzată scena și a început să zâmbească ceea ce mi-a dat curaj și am rugat-o din priviri pe ea să-mi ia bilet și tot prin semne a acceptat. Am stat împreună la balcon,  în timpul filmului ne-am ținut de mână, iar spre sfârșit fără să forțez nota, am sărutat-o și am pipăit-o puțin. Fiindcă măgarul de Cap era în spatele nostru, am ieșit cu ea de braț ca să vadă ce serviciu îmi făcuse prin gestul lui inexplicabil de mare nepolitețe. Mi-a spus că trebuie să treacă pe la serviciu, așa că am aranjat o întâlnire pentru după amiaza următoare și ne-am despărțit fără să bănuim ce ne rezervă viitorul. A doua zi, aveam întâlnire pentru proiectul de diplomă cu profesorul Roman STERE care era și directorul Institutului de Cercetări Electrotehnice și m-am dus la sediul care era pe vremea aceea pe strada Nicolae BĂLCESCU, lângă Cinematecă. Când am intrat în biroul secretariatului, m-am trezit față în față cu fata din seara precedentă și am pufnit amândoi în râs de situația creată. I-am sărutat mâna, pe care am reținut‑o mai mult și am rugat-o să mă anunțe la profesor. Am discutat foarte mult, fiindcă profesorul m-a ținut în anticameră peste o oră, pentru o problemă pe care am rezolvat-o în cinci minute. Nu ne-am mai văzut decât când treceam pe la profesor, iar eventualitatea unei întâlniri a picat din oficiu.

            În aceeași perioadă, ca să câștige un ban, Fănel executa desene și recomandat de Mircea PETRESCU, a lucrat la o carte a profesorului Cristofor VAZACA. Cum ulterior profesorul fusese condamnat pentru activitate homosexuală, Fănel suporta destule ironii la adresa modului cum câștigase bani de la VAZACA. Culmea, cel mai agresiv cu aceste glume era chiar Mircea PETRESCU, cel care îl recomandase profesorului. În realitate, din mărturisirile ulterioare ale lui Fănel, profesorul încercase să-l atragă pe Fănel, arătându-i poze obscene făcute de el, cânta la pian, dar schema nu a ținut.

            În perioada cât Nichita STĂNESCU era căsătorit cu Magdalena, ne vedeam destul de des, mai ales că o bună bucată de vreme am locuit cu Mircea PETRESCU și treceam împreună pe la familia Nini STĂNESCU. Magdalena era o femeiușcă extrem de inteligentă și nu îmi dau seama cum de nu a realizat că "rebelul Nini" nu va putea suporta o dictatură matriarhală excesivă. Lucrul acesta era ușor de observat, rar au fost situații în care mergeam la ei, iar ea să nu găsească un prilej de a-i reproșa ceva.  Magdalena nu făcea acest lucru special pentru Nini, era în firea ei să domine și nimeni nu scăpa de sub acest șablon. Odată la două săptămâni, venea într-o dimineață la mine și la fratele ei, pe strada Abrud unde locuiam, ca să facem curățenie. Este drept că ea făcea cel mai mult și se pricepea în comparație cu noi, dar ce ne pățea pielea … era vai de noi și nu îndrăzneam să crâcnim, fiindcă spunea că altădată nu mai vine. După ce pleca, ne lăsa lați de oboseală și răsuflam ușurați. Casa se făce lună, dar noi eram la capătul puterilor fizice, dar și nervoase. Când Magdalena a venit din Australia, a trecut pe la mine și am discutat pe îndelete, soția mea fiind plecată într-o deplasare la Midia. Lucrul cel mai straniu pe care mi l-a spus a fost acela că după căsătorie, Nini era gelos pe mine și a continuat să fie gelos chiar după ce s-au despărțit. După ce Magdalena s-a recăsătorit cu Lucică, acesta îl invita pe Nichita la ei acasă realizând, că cei doi au o imperioasă nevoie intelectuală de a se vedea. Unul din lucrurile care îi lega, spunea Magdalena, era gelozia față de mine și aduceau vorba despre asta mai ales după un pahar în plus. Este drept că ori de câte ori mă întâlneam cu el și discutam câteva minute îl întrebam de Magdalena și îl rugam să îi transmită salutări din partea mea. Făceam acest lucru și după ce s-au despărțit, știind că discută în continuare în mod pașnic și civilizat ; dar salutările le transmiteam în virtutea faptului că am fost colegi de clase primare la Școala Catolică și prietenia sinceră legată la vârsta aceea fragedă am menținut-o tot restul vieții. Uneori Nini se văita la mine de tratamentul pe care il aplica Magdalena, așteptând un sfat înțelept de la omul care încă din liceu era sfătuitorul colegilor lui. Știa că o cunosc bine încă de mică, dar sfaturi utile nu a putut căpăta de la mine, din cauză că și eu mă ciondăneam cu ea încă din clasele primare și nu încetasem nici în timpul studenției, iar în privința experienței de cuplu eram o nulitate. Dacă nu îmi plăcea ceva la o femeie îi spuneam odată ; a doua oară nu mai apucam să-i reproșez același lucru, dacă nu pricepea din prima o părăseam, "adio și n-am cuvinte". Pe de altă parte Magdalena se plângea și ea de Nini acuzându-l că nu îi arde de învățătură, se înhăitează cu toți neisprăviții, dar mai ales că nu o ascultă! O altă sursă de informații o aveam de la Mircea PETRESCU, acesta cu toate că era fratele Magdalenei, fiind bun prieten cu Nini și suportând obiceiurile surorii sale ani de zile, era destul de obiectiv, așa am realizat că mariajul lor nu are șansă de reușită. Un semnal alarmant l-am primit de la Emil POPESCU, cel mai bun prieten al lui Nini, care se vedeau destul de des întrucât Emil, cu înclinații literare, urmărea sporadic cursurile lui VIANU, GRAUR s.a. Emil mi-a relatat că mergeau frecvent la o berică cu Nini care plătea deobicei. Odată când a luat bursa, Emil s-a dus la Universitate să-l caute pe Nini ca să se revanșeze. L-a găsit la bibliotecă unde studia împreună cu Magdalena, care în acel moment era plecată. Fără să-i lase vreun bilet sau o vorbă la cineva, băieții au plecat la o berică, de unde s-au întors după o oră și ceva. La intrarea principală în Universitate îi aștepta Magdalena cu o figură încruntată și care fără nici o explicație i-a tras lui Nini două palme, după care s-a îndreptat către Emil cu aceeași intenție. Când a văzut scena, Emil s-a transfigurat de o așa manieră, încât Magdalena, văzând cum o privește de încruntat, a rămas cu mâna în aer, a făcut stânga-nprejur și a plecat la bibliotecă. Faptul că au divorțat, nu a avut vreo influență directă în relațiile dintre mine și Nini, doar indirect prin faptul că ne vedeam mai rar. A rămas el în relații foarte bune cu fostul lui cumnat, dar cu mine. Oricum de câte ori ne vedeam, mă îmbrățișa cu mâinile lui imense și totdeauna avea ceva să-ți spună ca să te bucure. Chiar dacă nu ne vedeam o perioadă mai lungă, Nini avea talentul de a crea o ambianță prin care îmi dădea impresia că ne văzusem ieri și rămăsese ceva neterminat în discuția noastră care trebuia neapărat continuată. Cu Stelică BORDEANU care studia la ASE, se întâlnea frecvent și avea mereu grijă să-mi trimită salutări știind că locuim împreună. Tot prin Stelică am primit însă informații mai puțin plăcute, scăpat din "lesa" Magdalenei îl vedea pe Nini din ce în ce mai des afumat și în compania unor amici, de obicei mult mai atinși de filoxeră decât el. Uneori, simpatia pe care o revărsa asupra lui Stelică era de o exuberanță deranjantă, așa că în momentul în care era în starea asta de grație, Stelică îl evita. Specific pentru Nini era faptul că rar se întâmpla să ne întâlnim și să nu-mi mulțumească pentru că eu eram acela care ridicam un deget și îl băgam în echipa de volei a clasei. Este drept ca să sune mai frumos, el spunea ... în echipa liceului.

Nunta lui Stelică a venit în urma unei secvențe dramatice de evenimente, în finalul cărora acesta a comunicat părinților că nu a absolvit Electronica ci ASE-ul, în schimb se însoară, fiindcă în ultimul an locuise practic în casa viitoarei soții, Margareta, neavând mijloace de subsistență, pentru că părinții lui știau că are serviciu. Soacra lui Stelică a dat dovadă în această perioadă de multă răbdare și tact acceptând situația neplăcută creată de păienjinișul de minciuni încropite de ginerele ei, la care mă simțeam părtaș, fiindcă mă văzusem cu bătrânii lui Stelică și susținusem, prin tăcere, toate gogoșile acestuia. Nunta a fost la București, acasă la Margareta, o nuntă modestă, dar de o căldură sufletească și sinceritate rar întâlnită cu alte ocazii. Mirii au fost frumoși și caraghioși, familiile mulțumite, iar prietenii s-au distrat de nota 10. În timp ce stăteam la masă și mă uitam la miri mi-au trecut prin minte o serie întreagă de întâmplări legate de relația lor. Cum mi-a povestit Stelică că de data asta este ceva serios, fiindcă a dat de o fată deosebită … cum mi-a prezentat-o, iar eu cu stilul meu direct i-am spus de față cu ea că asta îmi place … îndoielile lor în privința sexului aflate de la Stelică … cum ne-am sfătuit noi dacă trebuie sau nu să folosească o alifie cu anestezic ca să nu o doară pe fată … tăcerea instalată care mi-a semnalat că de acum încolo amănuntele intime erau ale unei familii și trebuiau acoperite. Am trecut pe la doamna colonel cu un buchet de flori și cu rugămintea să mă lase să dorm după nuntă în fosta noastră cameră, a fost mai ales bucuroasă că am trecut pe la dânsa. Când am venit după nuntă și am aprins lumina am fost neplăcut surprins văzând câteva ploșnițe, dar cum băusem un pahar, două de vin și eram excitat de la dans, am tras divanul în mijlocul camerei, am luat-o pe prietena mea Dorina, ne-am dezbrăcat la pielea goală pe culoar și am tras o partidă în cinstea tinerilor căsătoriți care a durat vreo două ore, după care ne-am spălat, am pus hainele pe noi și am plecat la gară de unde am luat primul tren. Oricum a fost o manieră plăcută de a-mi lua bun rămas de la cămeruța în care am trăit o perioadă de sinceră bucurie a tinereții mele, iar starea de vrajă care m-a cuprins revăzând încăperea familiară, aș fi dorit să o îngheț ca să rămână așa pentru tot restul vieții mele, un stop cadru al unei intense-lungi-scurte perioade de fericire. Din Gara de Vest am luat un taxi și am mers la mine acasă, unde am mai tras o cinstire miresei, am adormit buștean și ne-am trezit după amiază, când am mâncat și înainte de plecare am mai tras o cinstire și pentru mire ca să țin minte nunta unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei, ani de zile coleg de cameră.

            Notă: Pe data de 22 aprilie 2001, la înmormântarea doamnei Tatiana STĂNESCU, Mircea PETRESCU mă trage deoparte împreună cu Fănel NEGULESCU, spunând că are ceva senzațional pentru noi. Împreună cu Stelică BORDEANU, descoperiseră în ziarul România Liberă de Joi 19 aprilie 2001 un articol "Divizia Execuții" în care se vorbea despre eliminarea ofițerilor de securitate care defectaseră sistemul alegând calea libertății, animați de un "dor de ducă". Cele mai multe trădări s-au produs la UM 0503 (Divizia politică și politici economice a DIE) iar echipa de pistolari - echipa morții - executori ai sentințelor era condusă de condusă de generalul Nicolae PLEȘIȚĂ. Printre cei vânați de această echipă figura și Florin BROZICI, colegul meu de clase primare, de gimnaziu, coleg de promoție, component al echipei din Aviator ZORILEANU, membru al Clubului de la Fănel NEGULESCU și prieten apropiat. După două zile Dorin CALOTĂ m-a sunat și mi-a dat articolul respectiv, din care redau doar pasajul despre Florin dintr-un articol ce ocupa două pagini, tratând 18 asemenea cazuri.

 

Dosar 98/1982: lt. col. Florin BROZICI

            La data de 19 decembrie 1982 s-a început urmărirea penală împotriva lt. col. de securitate Florin BROZICI din UM 0503 pentru trădare prin transmitere de secrete. La 15 august s-a deplasat în Belgia "pentru a preda ambasadei din Bruxelles documente strict secrete de importanță deosebită, s-a prezentat la organele de poliție belgiene, cărora le-a înmânat documentele ce le avea asupra sa, solicitând azil politic"

            Sentința: condamnare la moarte și confiscarea totală a averii.

 

            La început am fost șocat, după lecturarea materialului, surprins de asemănarea dintre acuzele aduse majorității celor incriminați în articol, mi-am dat seama că se pot pune o mulțime de semne de întrebare. Așa că prefer să nu comentez deoarece cred că nu am suficiente argumente și nici experiență în acest domeniu și rămân convins că istoria va face lumină în aceste cazuri, iar Florin BROZICI, colegul și prietenul meu va primi locul ce i se cuvine. Credința mea este că nouă, celor din jurul lui, Florin nu a făcut vreun rău vreunuia dintre noi, cine știe cum a intrat el în țesătura aceasta periculoasă de păianjen, iar faptul că a încercat să iasă din ea dovedește că nu s-a simțit confortabil în ea.

            După anul 2000 am luat legătura, prin scrisori și e-mail cu Florin Brozici, care mi-a confrimat ca a urmat cirsuri de spionaj, că a avut gradul de locotenent colonel de securitate, dar a făcut-o numai ca să poată pleca din țară.

            Este cert faptul că promoția noastră a avut doi condamnați la moarte Jean-Claude RĂDULESCU și Florin BROZICI, dar amândoi au reușit să eludeze executarea ei.