Domnişoara Directoare Emilia RIZEA

            Domnişoara RIZEA era o ingineră care se ocupa de problemele tehnice ale Liceului Ion Luca CARAGIALE, adică investiţii, cursurile tehnice, orele de atelier ale elevilor şi ca urmare ocupa funcţia de director adjunct. Domnişoara era o femeie frumoasă şi atrăgătoare, o prezenţă extrem de plăcută, cu toate că era mică de statură şi cam grăsuţă, dar acestea nu-i scădeau cu nimic imaginea, din contră.

            La una din zilele în care se omagia naşterea lui Nichita STĂNESCU la teatrul Toma CARAGIU din Ploieşti, stăteam în picioare, înainte de începerea festivităţii, în partea laterală a sălii cu colegul meu de liceu, criticul Eugen SIMION, schimbând câteva impresii şi depănând amintiri plăcute din vremea liceului. Deodată apare în faţa noastră domnişoara RIZEA pe care o salut amical, iar ea îmi răspunde ca de obicei printr-un zâmbet larg, plină de cochetărie. Eugen, care era foarte sensibil la adresa sexului frumos, se uită semnificativ la mine, cu o nuanţă de reproş pentru faptul că nu îi prezint pe tânăra şi atrăgătoarea femeie. Ca o gazdă amabilă, atentă la dorinţele musafirilor, cu toate că nu a fost extrem de politicos şi după canoanele etichetei îi fac un semn discret domnişoarei să se apropie, iar în momentul când a ajuns aproape de noi am spus:

            - Eugene, îţi prezint pe frumoasa directoare a Liceului Ion Luca CARAGIALE.

            Eugen a rămas fără cuvinte în timp ce au fost făcute prezentările, în admiraţie pentru prezentabila directoare. După ce şi-a revenit Eugen s-a uitat atât la ea cât şi la mine, după care a întrebat:

            - Plină, plină … la care eu într-un moment de inspiraţie am intervenit:

            - Plinuţă.

            După ce domnişoara s-a înroşit până în vârful urechilor de remarca mea făcută la limita politeţii, ca să mă scuz i-am luat ambele mâini sărutându-le şi cerându-mi scuze din priviri. Totuşi s-a făcut mare haz de replică, după care domnişoara a luat loc între noi, care am comentat cât de bine am fi învăţat noi dacă în timpul cât eram elevi am fi avut o directoare aşa de frumoasă. Glumele au continuat cu remarca mea că ce bine ar fi fost la internat, dacă ar fi avut o asemenea directoare, după care am urmărit începutul spectacolului în trei, până când Eugen a fost invitat pe scenă.