Prima scrisoare de la Florin Brozici

 

Florin Brozici                                                      Două din fotografiile Prelucrate

Bruxelles, le 15/04/04

Draga Mircea,

Cand am primit discul «Promotiei» era cald, frunzele nu se gindeau ca au sa cada. Astazi o alta generatie de frunze incep apara si nu cred ca ele isi dau seama ca peste citeva luni au sa dispara.

Cu alte cuvinte cind am primit CDul dela tine eram intr-o situatie in care eram atit de ocupat ca nu imi vedeam capul. Clai peste gramada mai mi-au cazut pe cap si o alta serie de necazuri.

In acesta situatie, cinstit vorbind, m-am uitat la fotografiile gravate pe CD cu un album electronic consacrindu-le vreo 20 de minute.

Dar cum timpul arangeaza lucrurile, intr-o buna zi, prin noroc am gasit discul (am avut noroc), pentruca la mine in casa CD-uri se gasesc cam peste tot. Din fericire tu ai scris pe plicul discului numele si adresa ta.

Si uite asa am vazut ca pe disc nu se gaseau numai fisiere .jpg dar si fisiere .doc. Iti inchipui ca primul lucru pe care l'am facut a fost sa le citesc si sa le recitesc. A fost o adevarata placere pentru mine sa-mi reamintesc situatii, fapte, circumstante pe care in majoritatea cazurilor le-am trait cu mai mult de 50 de ani in urma.

In continuare am deschis fiecare fotografie cu un Editor. Cinstit vorbind fotografiile mai in varsta m-au facut sa retraiesc o serie de situatii din tineretea mea si mai ales din perioada cind imi complectam cunostinele la Bucuresti.

In cele mai recente!! se gasesc o serie de personaje pe practic nu am reusit sa le identific. Multumita faptului ca ai scris, in masura posibilitatilor, unele nume m-a ajutat va vad cum o parte din fostii mei colegi arata astazi.

Cu umilitate, eu te felicit pentru munca depusa si mai ales pentru rezultatul obtinut.

Tot uitandu-ma mi-a venit idea de a adapta cateva din aceste fotografii in stilul meu. Este meseria pe care o practic astazi. sper ca nu ai sa te superi ca am facut aceste modificari fara sa-ti cer permisiunea. De altfel ti le trimit in anexa pentru a le judeca tu insuti. In paranteza iti spun ca eu nu lucrez decat pe fotografi originale, niciodata pe copii electronice. In acest caz am fost obligat sa folosesc fisierele gravate pe CD.

Pentru a nu crede ca am masacrat fotografiile de fiecare data am imprimat pe aceasi pagina fotografia dela care am plecat si imaginea la care am ajuns fara sa le separ. sper sa fi conciliant in judecata ta.

Hirtia pe care le-am imprimat nu este de foarte buna calitate, este hartia pe care o folosesc pentru incercari intermediare.

Inca odata iti multumesc pentru CD-ROM.

In ce priveste vinylul «0 Recitare» Iti spun cinstit inca nu l-am ascultat. Cum am o comanda pentru a transfera o serie de 33 tours pe CD am sa-l ascult si in functie de timpul disponibil am sa-l copiez pe un CD in calitate numerica. In acest caz iti voi trimete o copie.

Draga Mircea, eu iti doresc tie, baiatului tau si tuturor colegilor nostri multa sanatate, numai bine si fericire. As fi bucuros dac-ai transmite astea urari colegilor pe care ii intalnesti .

PS. Mi-ar face multa placere daca ai putea sa-mi confirmi primirea acestui plic la adresa: