Bancuri spuse ori savurate de Nichita Stănescu

 

            O frumoasă domnişoară se visează îmbrăcată sumar, într-un pat superb, sub un baldachin, iar la fereastra deschisă apare Făt Frumos care îi cere voie să intre în încăpere. Domnişoara face semn că nu, dar Făt Frumos intră fără aprobarea ei. Făt Frumos îi cere voie să se aşeze pe pat şi este refuzat din nou, dar totuşi se aşează pe marginea patului. Făt Frumos îi cere voie domnişoarei să o sărute, dar este din nou refuzat şi cu toate acestea o sărută pe obraz. Făt Frumos cere permisiunea de a intra în aşternutul fetei însă este refuzat violent şi se enervează spunând:

-         În fond este visul Dumneavoastră Domnişoară !

 

Asemănarea dintre un câine şi un inginer:

Amândoi sunt inteligenţi, dar nu pot să vorbească !

 

Două tinere cumpără îngheţată la cornet pe stradă. Una o linge, iar cealaltă o suge.

-         Care dintre ele este căsătorită ?

-         Cea care poartă verighetă !

 

Pe litoral, un tip era cu soţia la un local şi la bar apare un marinar, bine făcut, care îi face semn să vină la el. Fără vreo introducere îi spune că are un penis de 24 de centimetri, dar îl roagă să fie discret. Peste vreo trei zile în timp ce perechea stătea la aceeaşi masă, intră pe uşă marinarul şi se îndreaptă spre ei salutându-i amical pe amândoi, după care îi spune dojenitor tipului … nu ai fost discret !

 

Îmi aduc aminte cu câtă plăcere a savurat Nichita bancul despre cum trebuie să fie femeia ideală: Să se-ntindă ca Rusia, Să se dea ca România, Să se ardă ca Coreea şi Să mintă ca Scânteia

 

-         Iţic: Raşela, ce face Şloim în patul nostru ?

-         Raşela: Minuni, Iţic !

 

        Iţic, fotograf, fără să fie vîzut, face poze soţiei Raşela în pat cu prietenul său Şloim. A doua zi, îl cheamă pe Şloim la atelier şi îi arată fotografiile.

-         Iţic: Soune-mi, Şloim, ce să-ţi fac ?

-         Şloim: Pe asta şi pe asta !

 

        Şloim se duce la Rabi să-l întrebe dacă trebuie să intre în colectiv cu boii sau fără. Rabi nu are timp şi îi spune să o întrebe pe domnişoara care tocmai a plecat, că răspunsul este acelaşi. Şloim se duce după ea şi îi comunică rugămintea Rabinului, iar domnişoara îi răspunde, puţin jenată, că ea l-a întrebat dacă în noaptea nunţii să poarte sau nu chiloţi. Rabinul i-a răspuns că şi cu şi fără chiloţi, tot o să o reguleze ginerele.