Discursul inaugural la agapa XXX a promoției 1952 - Nichita STĂNESCU

    




    Din cauza unei defecțiuni tehnice a aparatului foto a lui Fănel Negulescu - fotograful oficial - ne lipsesc fotografiile tradiționale pe scările din fața Liceului Ion Luca Caragiale (SCUZE)

Iubiți profesori, stimate doamne și dragi colegi,

Întâlnirea noastră este un lucru minunat și reprezintă un moment atât de frumos încât bucuria revederii compensează din plin, grijile, îndoielile, necazurile sau timpul consumat cu organizarea ei. Mulțumesc din inimă iubiților noștri profesori care au acceptat să participe la sărbătorirea a 30 de ani de la terminarea liceului, conferindu-i prin prezența dânșilor o altă culoare. Permiteți-mi să mulțumesc în numele tuturor, elevi și profesori, directorului Liceului Ion Luca CARAGIALE, profesorului de matematică Tiberiu SZABO pentru sprijinul acordat cu amabilitate și deosebită delicatețe în organizarea acestei întâlniri plină de amintiri. Mulțumesc soțiilor colegilor noștri care i-au însoțit la această emoționantă secvență din viața noastră. Vă mulțumesc vouă tuturor pentru participare și vă rog să transmiteți mulțimiri soțiilor voastre care v-au dat voie să veniți aici. Vă rog să-mi permiteți să mulțumesc individual iubiților noștrii dascăli pentru prezență și în același timp să le fac o scurtă prezentare:
Profesorul Andrei Vijoli, directorul liceului, profesorul nostru iubit de geografie, directorul sever dar în același timp părintele care ne-a sfătuit întotdeauna și a știut nu numai să mustre sau să pedepsească dar și să se prefacă uneori că nu vede. Vă mulțumim !
Noi am dori de la început să vă spunem că am vrea ca această festivitate să aibe un caracter, așa, mai amical, mai distractiv, mai plăcut și am vrea ca în legătură cu unii dintre dumneavoastră să povestim anumite lucruri și dumneavoastră sunteți primul. Eu aș vrea să povestesc ceva în legătură cu ARGHIR, vrea el să povestească sau povestesc eu ?
ARGHIR: Spune tu.
Bon, povestea mea nu este lungă este foarte scurtă și interesantă. ARGHIR avea note foarte mari la Geografie, să vedeți care era stratagema, nu că nu învăța, învăța, știa el destul de bine, dar avea o cale sigură de a fi ascultat. Învăța bine la Geografie și apoi ieșea pe Franceză și îl pândea pe domnul VIJOLI când trecea acasă, îl vedea și a doua zi îl asculta.
(Notă: lua categoric nota 10 deoarece la domnul VIJOLI nota era rezultatul cunoștiințelor perzentate la examinare și nu era alterată de nimic străin sau conjunctural.)
În ordine alfabetică:
Profesorul Constantin ENCIU ultimul nostru profesor de limba română, din păcate atât la propriu cât și la figurat. Ne-a obișnuit să ne descurcăm în labirintul unei bibliografii bogate, să sistematizăm un material vast, cunoștiințele primite de la dânsul ne-au folosit mult, cântărind greu la examenul de admitere în facultate. Profesorul ENCIU a fost primul care ne-a dus la teatru și ne-a îndrumat către muzică. Îi mulțumim !
ENCIU: …teatru …
GOCIMAN: … vreți să vă spun de la teatru eu nu îndrăzneam dar dacă … Eu la teatru nu mă duceam că eram ocupat cu voleiul, cu sportul, dar se ducea de obicei Lucică STĂNESCU, fratele lui Bebe STĂNESCU și la un moment dat, la unul din spectacolele, nu mai țin minte unde Lucică reușește să se așeze lângă una din cele mai frumoase fete ( frumoasa Doina ȘTEFĂNESCU, fata preotului și profesorului ȘTEFĂNESCU, viitoare ingineră și soție a fotbalistului și antrenorului COSMOC) și la un moment dat, înainte să înceapă spectacolul domnul profesor Enciu … hai, hai STĂNESCULE du-te …
-Nu mă ridic dom' profesor … STĂNESCU a mai spus: Nu vă supărați dom' profesor ăsta e locul meu și nu mă ridic.
Să știți că vreun an și jumătate punctajul lui era foarte drămuit.
ENCIU: Da să spun o altă întâmplare tot cu dumneavoastră. Am fost la Traviata … noi mergeam cu trenul, 100 de inși luam odată … deci ne-am lămurit, în pauza dinaintea ultimului act toată lumea își ia paltoanele de la garderobă și cum s-a terminat spectacolul, în momentul în care s-a terminat, noi nu mai aveam decât o jumătate de ceas până la … ca să prindem trenul … o luăm prin spatele operei și la gară. Ne-am înțeles, toată lumea și-a luat paltoanele în pauză. La terminarea spectacolului, au tot ieșit actorii și toată lumea i-a aplaudat în neștire. Ajungem la gară cu tovarășul director VIJOLI, numărăm oamenii, lipsesc trei, au venit la 12 și 5 trenul era la 12 fără 5, se înțelege că a fost o judecată a lui Solomon, din partea tovarășului director VIJOLI. Trenul următor a fost la 4 dimineața și era luni și deci noi de la gară am venit direct la școală din cauza ăstora trei și când i-a întrebat da dece ați făcut asta ? … așa de frumos a cântat Violeta și așa de frumoasă a fost Traviata, spunea unul, nu se pricepea prea bine … încât nu am putut să nu mai rămânem să o aplaudăm  … dar tovarășul VIJOLI: bine, bine, dar nu ați observat că noi am plecat … Ei: ba da, dar noi am avut onoarea ca trei ploieșteni să aplaude până când nu a mai rămas nimeni în sală.
Profesorul George Iancu GHIDU, dirigintele unora dintre noi, profesorul de limba franceză stimat, arbitrul eleganței și al bunelor maniere. Ne-a făcut să înțelegem cum se învață o limbă străină și vreau să relatez că prin anii 70' am avut ocazia să învăț limba engleză cu un profesor ultra specializat în metode de predare moderne care se pretindea excepțional (și era un profesor de excepție) … ei bine, în afară de mijloacele electronice auxiliare metoda de predare nu se deosebea cu nimic de … metoda GHIDU.
Un episod amuzant s-a petrecut între domnul GHIDU și Emil POPESCU în momentul când dorind să discute ceva cu mama lui Emil și-a dat seama că doamna nu se numește tot POPESCU, dar nu știa cum, așa că pe parcurs a ajustat expresia la " Madame … votre mêre ".
Eram în clasa VIII-a C și în campionatul de volei al liceului jucam în prima etapă eliminatorie cu clasa XI-a A (Sebastian APOSTOL-Ciuciu,COLFESCU, Paul TRESTIOREANU, Traian ȘTEFĂNESCU) cu echipa înscrisă în campionatul orașului sub numele de AVÂNTUL și evident cea mai valoroasă din liceu. Înainte de meci ultima oră era dirigenția și profesorul GHIDU nu cunoștea evenimentul, dar din atmosfera clasei a simțit ceva neobișnuit și a aflat, iar regretatul Dan SOLOMON mai îndrăzneț i-a spus că ne e frică. Replica a căzut prompt:"Dacă vă e frică vin cu voi". Primul set cred că am făcut vreo 4,5 puncte iar profesorul GHIDU a suportat cu tărie toate ironiile de la ceilalți profesori și de la adversari, iar la pauză a venit la noi, era roșu cu urechile albe și ne-a spus că nu jucăm prost dar că nu știm să luptăm. La reluare minunea s-a întâmplat, nu a mai căzut pe lângă noi nici o mingie și cu toate că eram juliți, zgâriați, eram fericiți după câștigarea următoarelor două seturi. La sfârșit ne-a felicitat luând pe dânsul o parte de pe praful de pe noi, celebra poză a profesorului GHIDU la șapte ace dispăruse dar pe fața dânsului am văzut ceeace până atunci dascălul abil îmi ascunsese cu grije aproape patru ani, inima caldă, tinerească, dragostea pentru noi. Acum 5 ani s-a alăturat ideii mele foarte îndrăznețe, întrerupându-și tratamentul la Eforie, a venit cu NENOVICI să sărbătorească a 25-a noastră aniversare, după care s-a întors la tratament. Nu pot exprima în cuvinte mulțumirile noastre !
Profesorul emerit Ion GRIGORE, profesorul de matematică iubit și viceversa dar admirat de toți elevii și colegii săi. De la dânsul am învățat că în orice situație, oricât de grea, o atmosferă optimistă și o glumă bună prind bine. Toți care am îmbrățișat latura tehnică îi suntem profund îndatorați pentru modul în care a implantat în noi gândirea logică matematică, pentru modul în care am fost pregătiți la examenul de admitere. Pe vremea mea nu exista să se facă meditație cu toate că la examenul de admitere al Facultății de Electrotehnică la Ploitehnica din Bucurețti în 1952 am fost peste 6 pe un loc. Toți care nu au îmbrăcat cariere de natură tehnică îi sunt tot profund îndatorați fiindcă i-a sfătuit, e drept în termeni mai tari, ce meserie să-și aleagă. Pe lângă profesorul meu de matematică de la facultate, profesorul GRIGORE era un înger, căci spunea Nae CIORĂNESCU: "Înalt ești, frumos ești, prost ești, de ce nu te faci … ofițer ?". Or la domnul profesor GRIGORE eu așa ceva nu am auzit. Și la un examen la care nu i‑a plăcut cum am răspuns, comparativ cu celelalte note, a trecut nota de promovare în catalog dar mie mi-a spus că m-a lăsat corijent. Și am învățat toată vacanța și-am dat examenul … la vreo două luni după asta mi-a spus așa întâmplător, pe sală, că mă trecuse din sesiune.
Dintre cei care nu l-au ascultat pe profesorul GRIGORE există totuși mulți ingineri, fizicieni și chiar un profesor de matematică. Acum patru ani profesorul a fost sărbătorit pentru 70 de ani și pensionare. Mă bucur că împreună cu un fost elev de la Comerț am creat un cuplu Anastasiade-Gociman care a realizat ceva unic și am fost fericit că din seria noastră au venit cei mai mulți la sărbătorire. Din fonoteca pe care o am îmi permit să extrag câteva citate de la această festivitate pentru a crea o imagine a evenimentului.
Ing Paul MĂNESCU fiul primului ministru Manea MĂNESCU spunea: Nu am avut bucuria să fiu elev al tovarășului profesor Ion GRIGORE, dar sunt stăpânit de emoție datorită acestei manifestări din câte știu eu puțin obișnuită, așa ceva nu s-a mai întâmplat mi se pare. Eu am venit aici ca să-l reprezint pe unul dintre foștii elevi ai tovarășului profesor Ion GRIGORE care nu a putut să participe, sunt convins că i-ar fi făcut mare plăcere. (Manea MĂNESCU îl însoțea pe Erick HONNEKER omologul lui din Republica Democrată Germană, în vizită prin România).
Zamfir MAGDA: Va fi desigur fericit ori de câte ori va auzi la capătul firului vocea unuia din elevii săi sau dacă deschizând ușa va recunoaște pe unul din ei.
Din discursul ținut cu această ocazie de Mircea PETRESCU în numele seriei noastre am înțeles de ce profesorul GRIGORE și-a ales matematica, Mircea PETRESCU spune în discursul său că matematica este "Regina Științelor" … păi cum să nu se lipească domnul profesor GRIGORE de o regină. Eu nu vreau să vă povestesc aici acest amănunt dar vreau să nu-l lăsați pe domnul profesor GRIGORE până nu vă spune ceva pe care eu consider că e senzațional domnul profesor GRIGORE a jucat împotriva Ripensiei și l-a avut adversar direct pe Cotormani, vă rog să vă povestească dânsul, nu vă venea să credeți și asta !
            Profesorul GRIGORE: E adevărat că în timpul adolescenței mele, ca elev la Pitești, îmi plăcea footballul, m-a atras și am fost în echipa orașului, județului, se chema Năluca, căpitanul echipei era un maior NANU, și eu eram extrema dreaptă. Și într-adevăr am jucat un meci cu Ripensia la Timișoara și singurul gol l-am marcat eu, încât Cotormani a venit și m-a felicitat la pauză și în sfârșit … probabil că a fost un meci prea amical, deaceea am reușit, însă echipa era foarte bună. Și am rămas și astăzi așa mare amator de football privindu-l la televizor și pă chestia asta am făcut și niște epigrame în legătură cu meciurile de football, mai ales cu rezultatele de până acum ale echipelor noastre de football inclusiv echipa națională
            Echipele românești de fotbal.
            De vreo zece ani blestem  /  Gata, gata să-i bătem
            Pregătire pentru meci
            Batem zise nenea Mitru / Ori pe ei, ori pe arbitru
Profesorul Gheorghe MĂTUȘA apreciatul nostru profesor de Educație Fizică ne-a insuflat dragostea pentru mișcare în aer liber, ne-a învățat cum trebuie privită problema victoriei sau a înfrângarii nu numai în sport dar și în viață. Profesorul pe care-l invidiem deoarece în ciuda legilor biologice refuză să îmbătrânească.
Profesorul Eugen POP dascălul nostru de psihologie, profesorul de la care am deprins să descifrăm partea mai ascunsă a lucrurilor, care ne-a edificat asupra faptului că fiecare DA mare conține în el și un NU mic iar fiecare DA mic conține în el un NU mare. Îi mulțumim !
Doctorul Rică STĂNESCU, omul care ne-a îngrijit cât am fost mici și profesorul de igienă care ne-a ajutat să afcem pași în viață după terminarea copilăriei. Îi mulțumim în mod deosebit !
Profesorul Nicolae TAȘCĂ, profesorul nostru de științele naturii ne-a învățat omenia și curajul căci ne spunea "Dacă e vorba să mă bată unul apoi să-i dau măcar eu prima palmă" sau "dacă stau de vorbă cu fiecare din voi în parte sunteți băieți extraordinari, dar cum vă adunați mai mult de 10 vă schimbați". La mutarea liceului de la Sfinții Petru și Pavel la Comercial ne-a făcut să defilăm pe Franceză cu rațe, bufnițe, cocoși și alte animale împăiate, spre deliciul trecătorilor. Vă mulțumim !
Profesorul Constantin ZAHARESCU ne-a inițiat în tainele fizicii și ale chimiei, dar ceeace este mai important ne-a deprins cu munca, ne-a ordonat sistemul de gândire. Pentru foarte mulți din noi, prin profesorul ZAHARESCU am luat prima dată contact cu tehnica și ne-a transmis dragostea pentru ea … noi tehnicienii de aici suntem opera dumneavoastră. Calitatea muncii unui profesor se măsoară se măsoară numai după realitările elevilor lui … puteți fi mândru de ceeace ați realizat.
Profesorul ZAHARESCU a dat teoretic mulți de 10 celor de față fiindcă totdeauna după examinare, într-o tăcere deplină monologul începea așa … păi, frate dragă eu ți-aș da 10, dar ce zice clasa ? … și uneori se putea încheia astfel … vezi, colegul dumitale a mai mișcat ceva, se vede că măcar a avut bunăvoință (și colegul întrevăzând o speranță se umflă în pene) … uite ție îți dau 3 și lui 4. Cu toate că aveam în clasă trei monștri sacri SAVU, CONSTANTINESCU și PAPINA care luau 10 fără probleme, fiind ascultați destul de sumar, sunt convins că știam la fizică cel mai bine din clasă iar profesorul era de aceeași părere fiindcă pe mine mă asculta totdeauna împreună cu Marin fiul lui, dar la despicarea firului de păr în patru. Dacă eu știam perfect luam 10 și Marin lua doar 9, dacă din delicatețe pentru prietenul meu săream un mic amănunt și Marin îl știa luam amândoi nota 10. La examenul de admitere în liceu, din cei aproape 600 de candidați, am fost singurul care a primit nota 10 de la profesorul ZAHARESCU. În examen au mai primit nota 10 doi elevi examinați într-o serie de domnul profesor de matematică Ion GRIGORE, Uwe ZARGES geniul promoției noastre și Marin ZAHARESCU din cauză că tatăl nu a vrut să-și examineze propriul fiu și a cedat seria lui de zece elevi.
UTZĂ-BĂICOIANU Sergiu Vreau să vă spun de exemplu despre modul de a se da note, cum am reușit eu odată când știam foarte bine cum e principiul de zbor al zmeului, cu descompunerea forțelor și toate celelalte să am ghinionul să mă aleg cu cea mai mare dintre notele mici, 4. Eram în localul acesta, făceam în laborator, de obicei înainte de ora noastră domnul profesor avea ore în altă parte și noi îl așteptam cu cineva care stătea de serviciu pe scară și noi ne făceam de cap sau discutat sau și așa … și așa mai departe. De data asta domnul profesor ne-a făcut figura, era în laboratorul anexă și a apărut în clasă în timp ce noi discutam în continuare în ușă iar oamenii erau agitați, nu era liniștea în care dânsul era obișnuit să fie primit. Am dat absenții, eram responsabilul de clasă cum se chema, totul a decurs în liniște până când a venit problema ascultatului … așa, așa cine să iasă la lecție ?, așa UTZĂ-BĂICOIANU, să mai iasă NICULESCU Valeriu și încă un coleg … nu îmi mai aduc aminte bine. Vă spuneam că am știut bine lecția aceea și colegul NICULESCU la fel, dar în afară de ghinionul de a fi văzut în ușă gesticulând, deja am mai făcut o greșeală, m-am întors către clasă și făceam niște semne din ochi și sprincene că degeaba, că știu eu că până la urmă tot cu notă slabă mă aleg. M-a văzut și de data asta și de acuma soarta era pecetluită. Și discuția a pornit așa cum spunea și colegul nostru (GOCIMAN) … Da, da uite, UTZĂ, uite astăzi ai știut destul de bine, puteai să iei chiar, nota cea mai mare, puteai să iei așa, așa chiar 10, da nu, nu UTZĂ nu pot 10, 10 eu nu pot să dau, eu nu pot să dau 10 la cineva care, care tu ești și un fel de cestor, responsabil, în loc să împingi, în loc să împingi colegii în clasă, stai în ușă și gesticulezi, gesticulezi așa, frate dragă, gesticulezi, profesorul așteaptă, așteaptă profesorul și tu stai în ușă în loc să împingi, în loc să împingi colegii tu stai în ușă și gesticulezi așa, așa frate dragă. Poate să-ți fi dat un 9 dar nu pot UTZĂ cum să-ți dau 9, 9 că 9 se dă la un elev care se poartă așa cum trebuie și când primește o sarcină UTZĂ, nu stă în ușă și gesticulează în loc să împingă colegii și pormă, pormă mai dai și din sprincene la colegi. Dece dai din sprincene la colegi, UTZĂ … poate 8 așa, poate 8, nu, nu și 8 este o notă foarte mare pentru un elev foarte bun UTZĂ, nu pot să-ți dau un 7 așa, nu, nici 7, nici 7, stai în ușă și gesticulezi în loc să împingi colegii, nu, nu, nu și dai din sprâncene la colegi, nu, nu , 6, 6, … am ajuns și la 5 și până la urmă uite îți dau cea mai mare dintre notele mici, îți dau 4.
Pentru că am spus una care ar părea sesizarea unei părți slabe, să zicem, am să spun și altceva care arată pentru domnul profesor ZAHARESCU dar și pentru marea majoritate a dascălilor din generația respectivă de care am beneficiat noi un mod de a preda o oră de chimie. Eram la compușii clorului și atunci a găsit profesorul ZAHARESCU că este cel mai bine să ne predea sistematic modul cum se stabilesc denumirile diverșilor derivați și după ce ne-a înșirat pe tablă în funcție de valențe, posibilitățile de a forma acizi, rețineți că nu prea am a face cu chimia, dar așa reținem noi de la profesprii noștri o serie de lucruri și ne-a înșirat acidul hipocloros, acidul cloros, acidul cloric, și percloric și ne-a spus … vedeți când se termină acidul cu os sarea face cu it, os it, os it, spre deosebire de acolo unde avem valențe mai mari, avem valențe mai mari și avem ic at, ic at, cloros-clorit, cloric-clorat, ic at, ic at, ne-a înșirat toată tabla, ne-a făcut toate schemele, curgea pe noi transpirația încercând să reținem și în fine când sunase de intrare pentru ora următoare s-a întors la noi satisfăcut, mi-aduc aminte exact figura, cu spatele la tablă și arătând cu mâna în spate. Ia uitați-vă ce ușurare ne-au făcut nouă chimiștii. Dar n-am uitat niciodată aceste denumiri și ne-au ajutat și acolo unde poate chimia a fost obiect secundar. Vă mulțumesc !
GOCIMAN: V-am spus de la început că am fost emoționat și nu am spus numai așa, pe domnul MĂTUȘA nu l-am găsit, pe domnul profesor BÂZU l-am sărit ... vă rog foarte mult să mă iertați.
Domnul profesor BÎZU, profesorul nostru de limba franceză, profesorul de la care am învățat nu numai tainele limbii lui Voltaire dar am învățat și o anumită discreție, am învățat o anumită manieră de a ne purta. De la dânsul am învățat niște lucruri pe care nu le vom putea uita niciodată. Vă mulțumesc foarte mult !
Am posibilitatea că în numele vostru să-mi exprim din nou stima, admirația și recunoștiința profundă față de această echipă monolit de profesori, care a reprezentat un model pentru noi, consider că datorită contactului cu dânșii noi am pornit cu un avans față de alții și majoritatea au fructificat acest avans. Ne-am întâlnit cu profesori de excepție și acest lucru nu putea să nu dea rezultate deosebite lucru ce se va vedea din cele ce vor fi prezentate de noi în mod individual.
Sunteți un mecanism greu de pus în mișcare și dacă am reușit să ne strângem astăzi aceasta se datorește în mare măsură muncii fără preget, abnegație și disciplină manifestate de colegii care m-au ajutat și au dus tot greul. De peste cinci luni ne-am întlnit aproape în fiecare marți după amiază la Braserie, stabilind fiecare detaliu în parte, analizând greutățile ivite dar trăind și momente plăcute de destindere. Unii veneau direct de la servici fără să fi mâncat, alții se întorceau dintr-o deplasare și treceau direct pe la noi, au venit chiar din afara Ploieștiului. Cu toți obosiți, apăsați de grijile de la servici și de acasă, dar legăturia lăuntrică ne-a dat puteri să ducem treaba până la capăt. Recunosc în fața tuturor că am greșit în multe privințe, am fi putut să facem mai mult, mai bine sau mai puțin costisitor, puteam să chibzuim unele aspecte ale problemei cu mai multă răbdare dar nu am făcut-o. Să nu ne judeacți prea aspru, am fost o mână de oameni cu calitățile dar și cu defectele noastre, am avut cele mai bune intenții și sper să nu pavăm iadul ce ele. Vă rog să-mi permiteți, ca o mică recompensă să-i menționez pe acești entuziaști și vă rog ca ori de câte ori o să aveți ocazia, să mulțumiți soțiilor noastre, care în această perioadă ne-au preluat o parte din obligațiile ce ne reveneau creindu-ne timp liber pentru organizarea întâlnirii.
-         Dan NICOLESCU, avocatul de la Casa Albă cu care am răzbit prin multe situații și cu puțină modestie pot să afirm că nu el m-a ajutat pe mine ci eu l-am ajutat pe el.
-         Pavel IONESCU a fost tot timpul lângă noi cu toate că în această perioadă soția sa a fost operată.
-         Virgil VIȘINESCU cu prezențe de peste 90%, o plăcută surpriză pentru mine.
-         Mihai DROSU a venit de la București să stea de vorbă cu noi și a ținut legătura permanentî mobilizând mulți "bucureșteni".
-         Ionică TOBOS, care împreună cu Mircea DUMITRESCU, din păcate victima unui accident m-au întors îm momentul când aproape renunțasem.
-         Bebe STĂNESCU, mare sufletist pe care l-am simțit mereu aproape.
-         Sergiu BĂICOIANU care a rezolvat multe cazuri grele.
-         Valentin ZENTENAI specialistul nostru gastronom, el a făcut meniul, el va răspunde în fața dumneavoastră.
ZENTENAI: alimentația rațională.
-         Ovidiu STĂNCIULESCU care prin prezența sa, venit de la Câmpina ne-a impulsionat.
-         Nelu POPA care și-a adunat ultimele puteri și a venit la întâlnirea noastră chiar în ajunul internării sale pentru o operație deosebit de grea, un gets deosebit, puțini din noi am fi fost în stare să-l facem.
-         Igor TĂNĂSOIU, MIrcea DINESCU, Mircea BUCUR, Ion MÂRZESCU
-         Gigi ZAMFIRESCU care deși bolnav și în imposibilitate de a participa a ținut permanent legătura prin telefon cu noi dorind să știe toate amănuntele.
-         Și Fănel NEGULESCU prietenul nostru al tuturor.
-         În perioada de la început când lucrurile au plecat din start, cel mai greu, în perioada când sănătatea i-a permis colegul nostru de organizare a fost profesorul Ion GRIGORE,
Să salutăm exemplul minunat al unor sufletiști care ni s-au alăturat cu toate că au fost colegi cu unii dintre noi doar câțiva ani, terminând liceul în altă parte. Promoția 1948-1952 a liceului I.L. CARAGIALE, promoția Nichita STĂNESCU îi primește cu dragoste și cu brațele deschise bucurându-se că poate lărgi această familie de prieteni. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Ion GĂUCAN și Radu NEGULESCU.
Din păcate nu am reușit să luăm contact cu toți colegii noștri, o parte din ei nu au putut veni din motive bine întemeiatr, unii nu au vrut să vină iar alții ne-au criticat în termeni mai mult sau mai puțini aspri. Eu consider că toți sunt colegii noștri, să-i iubim la fel ca pe vremea când purtam pantaloni scurți fără să punem un moment în cumpănă, dacă au venit sau nu, dacă au vrut sau nu au vrut să vină. Aceasta este ambianța în care ne-au crescut profesorii noștri și ori de câte ori întâlnesc un coleg de liceu îmi face o mare plăcere și simt un lucru deosebit. Să nu uităm că promoția noastră a dat numele actual al liceului transformându-l din numele cenușiu de Liceul Nr. 1 în Liceul Ion Luca CARAGIALE și ar trebui ca Sergiu UTZĂ-BĂICOIANU să povestească acest lucru mai ales că tovarășul director SZABO nu-l cunoaște și ar fi bine să-l cunoască..
UTZĂ-BĂICOIANU Sergiu Îmi vine nițel greu să povestesc pentru că dintr-un obicei păstrat încă din anii școlari n-am reușit niciodată atunci când urma să iau cuvântul să scriu ceva, după cum n-am reușit niciodată să citesc foarte bine un referat. Lucrurile la mine s-au despărțit destul de mult și … respectul pentru școală, dragostea pentru profesorii noștri și pentru tot ce reprezintă acest proces de învățământ, împreună cu școala noastră. Deaceea când s-a sărbătorit centenarul Ion Luca CARAGIALE, am pregătit sub conducerea actorului BALABAN de la teatru "O noapte furtunoasă" și poate este demn de reamintit aici cine erau și ce sunt astăzi protagoniștii marelui spectacol pe care recunosc cu lipsa de modestie necesară că am auzit de multe ori povestindu-se, io știu când ați dat voi un spectacol, erați cel puțin la nivelul profesioniștilor de la teatrul local poate undeva mergeați către celalți … încât m-am cutremurat și l-am rugat să nu continue. În afară de mine în rolul lui Jupân Dumitrache, am beneficiat de prezența ulteriorului prorector al Politehnicii din București, Mircea PETRESCU în rolul lui Rică Venturiano, am avut un Chiriac inimos în persoana actualului doctor urolog numărul unu, al orașului nostru Fredi MERTL. Nae Ipistatu îmi pare rău că nu este aici, doctorul MĂRGĂRIAN Varujan, Spiridon săracu, Lucică STĂNESCU, îmi pare rău că nu este aici probabil că este inginer și trebue să pățească ceva fiindcă și atuncea mi-a reproșat de vreo două ori că palma aia care trebuia să treacă pe lângă, câteodată l-a mai atins și colegele noastre de care nu prea mai știu Ortansa FECIORU și Marta SCÂNTEIANU. În orice caz știu că a fost un spectacol deosebit pentru că am primit numeroase felicitări și de la oameni care, adică aveau cunoștiințele respective, erau cum să spun eu, nu numai niște simpli privitori și sesizori să zicem ai aspectelor comice. Am făcut acest lucru și în timpul acestor repetiții, în timpul pregătirilor noastre ne-am gândit că liceul nostru fostul Liceu Sfinții Petru și Pavel cu numele banal de LB1 nu se va mai putea chema în viitor Sfinții Petru și Pavel și atunci cel puțin să încercăm să-i dăm un nume demn de această instituție și cum prilejul era potrivit ne-am gândit să propunem numele de GARAGIALE. Este foarte greu să-mi aduc aminte cine a avut prima dată ideea, până de curând am avut impresia că chiar eu am avut-o, domnul profesor ENCIU nu este mulțumit, se pare că ne-a sesizat cumva și n-aș jura că nu mai sunt și alții dintre colegii noștri care nu-și amintesc că ei parcă au formulat prima dată acest lucru. Este cu atât mai interesant pentru modul nostru de a ne simți împreună. În orice caz eu am primit din partea colegilor sarcina de a face această propunere, eram probabil și atunci acel care atunci când era vorba de improvizat trebuia să vin să zic ceva. Și într-adevăr am făcut un alt spectacol, am aranjat o ședință festivă în sala de sus de aici și în prezența delegatului ministerului învățământului care nu se aștepta să mai urmeze ceva după spactacol, noi am făcut un gen de ședință festivă în care eu m-am ridicat și am spus în numele tuturor colegilor să se aprobe acest nume de Ion Luca CARAGIALE liceului în care funcționam noi atunci și care în următorii 30 de ani continuă să funcționeze în acest local. Mi-aduc aminte bine că a trebuit să treacă o perioadă de 2-3 luni pentru că nu se obișnuia ca liceele să aibe nume, aveau numai numere în perioada aia, până când am primit cuvenita aprobare, noi în schimb eram deja pregătiți cu modul de a pune emblemele, pentru că doream pe vremea aceea să purtăm emblemele liceului, mi-aduc amunte că le făcusem rombice dar în culorile de la fostul Liceu Petru și Pavel, acel grena care nu știu dacă se păstrează și astăzi și pe care noi le-am făcut să revină față de culorile … nostru.
GOCIMAN în continuare: Doresc să mulțumesc fostului elev al liceului și actualului director al PTTR Prahova, ing. Ovidiu POPESCU. În plină organizare în luna Octombrie, am primit o înștiințare prin care se comunica schimbarea numărului de telefon datorită defectării unui cablu. La solicitarea mea, legătura sufletească dintre elevii acestui liceu și-a dovedit din nou puterea, numărul de telefon a rămas neschimbat, chiar a doua zi primind o înștiințare că numărul nu se va modifica. Vă dați seama ce încurcături ar fi fost, voi care mi-ați dat atâtea telefoane, dacă mi se schimba numărul.
Notă ulterioară: Data inițial stabilită pentru întâlnire a trebuit să fie decalată cu două săptămâni din cauză că, cu câteva zile înainte a murit primiul secretar sovietic BREJNEV și au fost interzise orice manifestări. Agapa s-a ținut efectiv pe data de 28 noiembrie 1982 și cu toate că am amânat agapa ne-am prezentat la liceu, pe data de 14 noiembrie 1982, un grup de vreo 6 persoane din comitetul de organizare să-i întâmpinăm pe cei care nu au putut fi anunțați de schmbare și au fost vreo șase, cei cu mintea mai pe cap au telefonat să întrebe dacă se mai ține dar restul … Inițial Nichita STĂNESCU, ca și la agapa precedentă, a spus că vine cu plăcere, adus de unul din bucureșteni, dar pentru cea de-a doua dată nu a mai fost disponibil fiindcă spunea că merge la o nuntă care fusese amânată tocmai din cauza agapei noastre așa că patronul nostru nu a putut veni, iar la agapa XXXV din 1987 Nichita STĂNESCU ne părăsise de mult, încă din 13 decembrie 1983.
În încheiere vreau să-i felicit și pe cei care s-au căsătorit anul acesta (STĂNESCU Nichita și Valerică PÂRVAN) poate din cauza asta nu au îndrăznit să ceară voie. Să-i felicităm în mod deosebit pe bunici și le las plăcerea să se prezinte singuri, dar să-i admirăm și să-i invidiem pe cei care nu s-au căsătorit încă.
Clasa A
Emilian ANGELESCU Stimați tovarăși profesori și dragi prieteni. Fiindcă viața a vrut ca eu să răspund primul prezent la această frumoasă aniversare vă rog să-mi îngăduiți să exprim în primul rând un sentiment de profundă gratitudine față de școala care ne-a format, o școală bună, prin structurile sale și mai cu seamă prin cei care au slujit-o cu dăruire și cu înaltă competență. După cum știți eu sunt chimist, pentru această situație o parte din răspundere o poartă și domnul profesor ZAHARESCU și profesorul Meier KÖRNER. De un sfert de veac slujesc învățământul superior, sunt astăzi profesor la Institutul Politehnic din București la Facultatea de Tehnologie Chimică și predau disciplinele Chimie Tehnologică și Catalize. Vreau să vă asigur că în tot acest răstimp am acumulat nu numai ani ci și experiență și acestă experiență am folosit-o așa cum m-a învățat școala care m-a plămădit, liceul și faculateta, am folosit-o cu perseverență, cu dăruire pentru meseria pe care mi-am ales-o astfel încât ea s-a materializat prin multe și aș zice interesante realizări care sunt pe măsura școlii care m-a pregătit, n-aș vrea să vorbesc despre ele. Consider că una din cele mai mari realizări pe linie profesională o reprezintă generațiile de chimiști și ingineri la pregătirea cărora am contribuit și eu și o mare satisfacție profesională o am când acești foști studenți ai mei vin să mă consulte în diverse probleme de specialitate. Cea mai mare realizare este însă fiul meu și-mi pare rău că cel care a dat numele seriei noastre nu este prezent fiindcă vroiam să afle că acest puști care se pregătește să dea prima treaptă și anul acesta a făcut cunoștiința cuvântului scris al poetului nostru Nichita STĂNESCU, fără să fie plin de har literar dar având sufucientă sensibiliate și poate și putere de discernământ de când a aflat că taică-su face parte din seria Nichita STĂNESCU are față de taică-su un plus de considerație. Vă mulțumesc !
Ticu BĂRBULESCU Am rămas tot ploieștean, lucrez în cadrul Institutului de Proiectări Prahova, răspund de partea electrică a documentațiilor care se elaborează în acest institut. Eram partizanul colțului din spate de acolo ca să nu mai venim aicea întrucât ca și pe vremea liceului și acum am rămas o fire emotivă nu prea prefer să vorbesc în fața unei asistențe d-aia iau cuvântul rar la ședințe. Tovarășul director POPA, colegul nostru este prezent aici și poate să confirme acest lucru. Mi-amintesc că în anii liceului era de groază când regretatul profesor RÂPEANU ca să ne formeze pentru asemenea situații ne scotea în fața clasei și ne punea să ținem, să improvizăm discursuri, cred că nu aveam note bune în această privință. Nu am copii viața a fost din punctul ăsta de vedere însă
                        Sala: Mai știi !
            Vă mulțumesc !
BERECHET Vasile Eu am făcut, după cum o să observați ulterior, ceva deosebit decât toți colegii mei, eu am făcut aviație. Am fost pilot militar și civil o mare parte din perioada după când m-am despărțit de dumneavoastră și acuma ultima meserie sunt pământean. Dar am am învățat să zbor, am zburat foarte mult pe avioane militare, civile, au învățat și pe alții să  zboare. Mulți tineri au ieșit din mâna mea piloți. Sunt căsătorit, am o fetiță de 14 ani ca a lu' tovarășul Angelescu, care se pregătește să dea treapta și am să-mi permit să vă răpesc un minut pentru ca să vă povestesc o istorioară din aviație, un minut numai. Când am învățat pe un elev să zboare, un elev foarte timid așa la primrle două zboruri, zburam la dublă comandă, el lângă mine, la aterizare am pus avionul pe pantă, am redus motorul și m-am făcut că mi-a venit rău. Ăsta emoționat nu știa ce să facă cu avionul, a stat un pic, a ținut de manșă și a început să dea cu cotul zice … tovarășu' instructor pământu … nimic, eu nimic trăgeam cu coada ochiului afară … tovarășu' instructor pământu … când a văzut că mai erau câțiva metri până să ajungem la pământ zice: tovarășu' instructor intrăm în pământ … tu-i pământu mă-si. Vă mulțumesc !
 CONSTANTINESCU Gheorghe fost elev al acestui liceu … sau mai bine zis de mult nu am mai trăit asemenea emoții pe care le trăiesc în momentul de față. Mă uit la dumneavoastră stimați tovarăși profesori și la dumneavoastră stimați colegi și am început să ne apropiem ca … fizionomie … adică diferența dintre noi și stimații tovarăși profesori să se strângă, spre exemplu între mine și domnul profesor Mătușa și domnul profesor Enciu adică deosebirile nu sunt prea mari.
                        Sala: Domnu' profesor Mătușa arată mai bine !
Sunt profesor la Școala Generală din Pucheni Moșneni, am funcționat aici de la terminarea facultății și am fost director de școală timp de 15 ani. Cea mai mare realizare, adică cea mai mare dintre valori este copilul meu care va împlini în curând 10 ani. Ca o realizare profesională pot să spun că în ultimii 10 ani, că de atunci nu ne-am mai văzut, am obținut gradul I în învățământ. Vă mulțumesc din tot sufletul domnilor profesori pentru educația pe care mi-ați dat-o în cei 11 ani de școală, 11 ani care de fapt … eu am nu am făcut aici decât un singur an, din cauza aceasta colegii mei nu m-au recunoscut pentru că eu am venit aici în ultimul an de învățământ în clasa XI-a. Veneam de la București, am găsit aici un liceu foarte … superior, cu pretenții mari și mi-a venit greu să mă adaptez la noile cerințe ale acestui măreț liceu. Încă odată vă mulțumesc din suflet pentru educația primită !
            Mă numesc COSTACHE Nicolae, ca și colegii mei sunt foarte emoționat și în același timp recunoscător tovarășilor profesori prezenți aici pentru educația pe care am primit-o în timpul liceului, pentru pregătirea profesională pe care mi-au dat-o. La ora actuală sunt inginer forestier, sunt directorul Întreprinderii Forestire de Exploatare și Transport din Nehoiu Județul Buzău, Combinat de Prelucrare a Lemnului, dețin această funcție de 16 ani. Am doi copii, un băiat care a e student în anul III la aceeași Facultate de Prelucrare a Lemnului și o fetiță în clasa 8-a care se pregătește să dea treapta I-a. Am ținut foarte mult să țin legătura cu liceul nostru în special prin profesorul SIMACHE care, în activitatea mea am căutat să ajut liceul prin sprijinul material, să zic așa, material lemnoscare l-am dat pentru refacerea muzeelor din orașul Ploiești.
                        GOCIMAN: Poți să continui și acuma cu liceul
Tocmai d-aia anticipam ca în continuare voi putea să ajut liceul și încă odată mulțumindu-vă dumneavoastră și colegilor mei mă simt foarte apropiat la această oră de dânșii … ca și în viitor aceste întâlniri să le avem mai dese, mai ales că în curând va trece din viața noastră o jumătate de secol. Vă mulțumesc !
COZEA Ilarion Stimați domni profesori și dragi colegi, Ca de fiecare dată emoțiile ne cuprind pe toți și eu sunt unul dintre cei care am rămas totuși destul de emotiv cu toate că în viață au fost multe momente când nu trebuie să am emoții. Vreau să vă povestesc o mică întâmplare, nașul meu în porecle este domnul profesor TAȘCĂ, cândva când făceam științele naturii nu știu prin ce asociere mi-a spus Codeină. Mă cheamă COZEA și mi-a spus Codeină, mă rog mielul nu l-a dat eu încă îl mai aștept totuși au fost câțiva colegi care au reținut această poreclă de Codeină printre care și colegul nostru ZAMFIRESCU, care din păcate nu este în mijlocul nostru care mi-o repeta aproape întotdeauna. De fapt de ZAMFIRESCU, colegul nostru mi-era întotdeauna groază, mi-era frică de el. Noi îl porecleam Plăvănel, era și foarte voluminos și în momentul în care-i spuneam Plăvănel atunci toți zburam din clasă. Domnii profesori nu știu că-n pauză era un adevărat deliciu în clasă și băncile deveneau de acum zone de război din cauza acestor porecle. Întâplarea face ca acum vreo 15 ani să-l întâlnesc pe ZAMFIRESCU în București de vreo patru ori în decursul aceluiași an. Îl salutam … Ce faci ZAMFIRESCULE ? … el … Ce faci Codeină ? , nu prea-mi cădea mie bine, dar mă rog, mai povestea, mai stăteam de vorbă, ne despărțeam. După câteva luni iar mă întâlnesc cu ZAMFIRESCU și se repetă … Ce mai faci Codeină ? … Ce mai faci ZAMFIRESCULE ­?. La a patra întâlnire eram deja de acuma mobilizat sufletește, totuși cu teamă în suflet când mi-a zis el Ce faci Codeină ? eu zic … bine Plăvănel.  Vă spun că volum avea și când am văzut că s-a înroșit la față imediat mi-a venit în imagine alergarea de pe bănci din clasă. La revedere și am fugit și de atunci nu l-am mai văzut. Mă bucur în mod deosebit că sunt alături de dumneavoastră, încă odată aduc mulțumirile mele stimaților noștri profesori pentru tot ceeace au făcut pentru mine și pentru colegii noștri. Vă mulțumesc !
DINESCU Mircea … tot pediatru sunt încă la Băicoi … măi, nu am eu dicțiunea asta, dacă aveam microfon … deci ca schimbare față de acum 5 ani pot să vă zic că am două schimbări mari. În primul rând că atunci, acum 5 ani, domnul profesor GRIGORE zicea că sunt epigramist, eu mă îndoiam, acuma sunt convins că sunt un mare epigramist și desfid pe oricine ar putea să mă contrazică … sunt pregătit sufletește să primesc premiul Nobel pentru epigramă. Și a doua schimbare este că m-am însurat și m-am gândit că e păcat să nu las și eu omenirii măcar un geniu în urma mea și în concluzie am un băiat de patru luni (aplauze) care îndeplinește condițiile, trebue să vă spun că înafară că e precoce, a spus primul cuvânt, trebuie să vă explic și cum l-a spus, arătându-i niște cuburi verzi și tot zicând cub, cub, el tot râde la cuvântul cub, îl distrează așa la un moment dat a zis cai. Și acum am o bănuială că seamănă cu Nichita la ochi așa …
GEORGESCU Gheorghe Sunt medic, continuu să profesez acolo unde am început, la Spitalul Brâncovenesc, conduc o secție de medicină nucleară și de balneofitioterapie. În cei 5 ani decând nu ne-am văzut am devenit expert al Organizației Mondiale a Sănătății în Medicină Nucleară și am reușit să public o carte în acest domeniu. Dar nu acestea sunt lucrurile cele mai importante, cele mai importante lucruri sunt că apropiindu-mă de 50 de ani mi-am dat seama că reușitele de viață se datoresc structurii realizării mele în acest liceu și întotdeauna pun alături de acest liceu Clinica în care am învățat meseria mea, memoria și Clinica profesorului LUPU din București, sunt cele două vârfuri în care m-am format. Vreau să vă spun personal că și eu mă bucur de o prezență foarte plină în casă de două luni jumătate doar, dar asta este în calitate de bunic. Și că fiecare coleg și-a spus aici într-un fel sau altul un lucru amuzant care îl leagă de generație, dacă eu mă întâlnesc cu cineva și îmi spune Goe, sunt sigur că suntem colegi de liceu.
IONESCU Marian Sunt medic stomatolog, profesez la policlinica din acest oraș din spate de lângă Biserica Sfinții Împărați. Ce v-aș putea spune este … vicisitudinile vieții m-au împiedicat să particip până acum la aceste revederi, este pentru prima dată când mă aflu alături de domni profesori și de dumneavoastră. Eu îmi amintesc cu forte mare plăcere de această perioadă a școlarizării noastre, a claselor, mai ales prin latura sportivă a activității și făceam gimnastică pe vremea aceea … se cunoaște că am făcut gimnastică (e cam gras) … și după păr … îmi amintesc cu foarte multă plăcere, de atunci, din ultimul an de școală, când am reușit să câștig un titlu la campionatele școlare. Și acuma parcă îmi amintesc că atunci, la concursul acela din sala Dinamo, tremuram de emoție, eu urmăream nota pe care o luasem și nimeni din echipă, nici chiar domnul profesor MĂTUȘA nu-și dădea seama că am o notă mare și cu care se poate ocupa un loc fruntaș … și eu un băiat mic, timid, slăbuț. Înainte de a pleca la festivitatea de premiere eu spun … dom' profesor zic … Pentru locul I se dă vreun premiu ? … și atunci mi-am dat seama că e o realizare ce făcusem atuncea, și faptul că am făcut sport atuncea, pentru meseria pe care o fac astăzi înseamnă foarte, foarte mult pentru mine. Eu vă mulțumesc !
MATEI Gheorghe tot din clasa XI-a A de profesie inginer constructor, proiectant la Institutul de Proiectări Prahova într-o structură de rezistență ale clădirilor de locuit din județul Prahova. O mică participare la edificii care s-au construit în orașul Ploiești și în județul Prahova o am și eu prin proiectarea și dimensionarea structurilor de rezistență. Am o fată în ultima clasă de liceu, suntem în focurile pregătirii pentru admitere în facultate. Partea veselă la partea a doua parte a întâlnirii noastre voi veni și eu cu niște amintiri din liceu. Sunt foarte emoționat pentru regăsirea și revederea cu mulți colegi după foarte mulți ani și cu profesorii mei care m-au îndrumat, care au fost părinții spirituali ai mei și pe care și astăzi îi am exemplu, îi am în imagine și mă conduc în multe activități din viața mea. Vă mulțumesc !
MĂNESCU Mircea De profesie inginer agronom ex director, actualmente inginer șef la Complexul de Legume și Fructe Câmpina. Mulțumesc domnilor profesori care sunt și acum prezenți între noi pentru răbdarea pe care au manifestat-o față de mine, răbdare din dorul de a mă vedea mai mult la școală, prezent și tolerând mai multe zburdălnicii sau alte carențe pe care le aveam în acea perioadă. Sunt sigur ca toți colegii, sunt destul de emoționat de aceste momente, momente ale unor bucurii firești, de revedere, dar și ale unor momente de suspans pentru unii dintre profesori noștri, pentru unii din colegii noștri care nu mai sunt printre noi și pentru care am vrea să ținem un moment de reculegere …… Față de evenimentele pe care le-am întmpinat la aniversarea de 20 de ani vreau să vă informez că m-am căsătorit. Nu am copii însă am o familie destul de bună și plăcută. În altă ordine de idei așa cum bine știți mi-a plăcut foarte mult viața sub toate aspectele ei, atât a mișcării cât și a cântului. Nu prea sunt în voce că v-aș fi cântat o melodie care este foarte adecvată la … am să vă rog totuși să mă scuzați deoarece am un eveniment în familie, o căsătorie a unei nepoate la care trebuie să particip și că soția mea de data aceasta nu mi-a dat acel mandat de liberă trecere. Doresc în încheiere, doresc tuturor multă sănătate, domnilor profesori, colegilor și urarea mea cea mai bună și cea mai frumoasă este de a ne regăsi la a 60-a aniversare.
MERTL Alfred Medic urolog, consultații marți, joi, sâmbătă de la 12. Ce-am făcut de la ultima întâlnire, am ajuns medic primar, mi-am terminat doctoratul, am tăiat niște colegi și niște profesori ceeace este o mare realizare. Sunt căsătorit de foarte multă vreme, de când eram student așa că am o fată care e studentă în anul IV, căsătorită, aștept să ajung bunic ca Gigel. A fost elevă de excepție a liceului și este în continuare studentă la fel, acuma cea mică este elevă a liceului, sper să fie și ea la fel de bună ca prima, este mare sportistă. Cam atâtea am avut de spus.
MIHALCEA Constantin În primul rând vreau să mulțumesc stimaților noștri dascăli care cu mulți ani în urmă ne-au îndrumat și ne-au educat și ne-au învățat să ajungem oameni și într-adevăr se pare că promoția noastră a fost printre cele mai bune promoții făcând un bilanț al faptului că din numărul imens de elevi care am absolvit atunci trei clase paralele majoritatea au făcut o facultate …
ODOBESCU Victor Odo sau Odobacu cum mi se spunea și cum mi se spune și astăzi de către mulți dintre cei care am fost colegi și ceeace este mai interesant că și băiatului meu tot așa i se spune în liceul unde este în clasa IX-a. În afară de el mai am o fată care este studentă în anul II la Automatică. Deci de profesie sunt inginer constructor, coleg cu o parte sau fost coleg cu o parte din actualii ingineri constructori din orașul Ploiești. În momentul de față desfășurându-mi activitatea într-un institut de proiectări din București. Am participat și eu cu modestie să zic așa, la o parte din realizările din orașul Ploiești, din fosta regiune Ploiești, cu puțin, la construcțiile care au fost realizate atuncea când eram proiectant la Institutul de Proiectări Prahova, iar acum particip cu puterile mele la construcțiile mai mult industriale care se realizează în țară. Îmi este destul de … foarte plăcut să iau parte la această întrunire mai ales că la ultima nu am luat parte. Sunt foarte emoționat să fiu alături de dumneavoastră profesorii noștri care ne-ați îndrumat în momentele noastre de liceu, când ne desfășuram activitatea în liceu. Și astăzile spun copiilor mei, mai ales băiatului care este foarte zburdalnic, îi povestescși îi spun despre seriozitatea liceului în care am învățat și pe care l-am absolvit, despre profesorii pe care i-am avut, de multe ori îi povestesc despre fostul nostru director VIJOLI pe care eu l-am stimat deosebit de mult atât în calitate de elev cât și în calitate de om matur, stăpân pe picioarele lui. Încă odată aș vrea să mulțumesc colegilor care au depus o deosebită activitate pentru a organiza această întâlnire a noastră și să sperăm că și în viitor vom avea plăcerea să luăm parte la asemenea evenimente care ne fac o mare plăcere atât nouă cât și dumneavoastră care ați fost, sunteți alături de noi. Vă mulțumesc !
TOBOS Ion În catalog am rămas cu numele TOBOȘ Ion, fiindcă la orele de franceză mă prezentam TOBOAS Jean. Sunt căsătorit, am un copil care este student anul I la fizică, acum doi ani a participat la olimpiada internațională de fizică făcând parte din lotul care a reprezentat țara la Burgas, iar eu sunt inginer mecanic, sunt director la Cabinetul Județean de Organizare a Producției, aceasta ca date personale despre mine. În ceeace privește evenimentul de astăzi consider că este un prilej minunat ca să ca să privesc în urmă cu peste 30 de ani atunci când ocupam și eu un loc într-una din băncile acestui liceu și atunci când aproape nu era zi în care să cu fac câte o năzdrăvănie. Desigur că timpul peste aceste multe năzdrăvănii și șotii la care ne pretam a așternut deja colbul uitării în schimb a rămas vie imaginea profesorilor noștri. Am fost o generație, o promoție care ne-am bucurat de cei mai reprezentativi profesori ai orașului Ploiești și pe bună dreptate putem să spunem că puține licee din țară au avut profesori de valoarea profesorilor noștri. La toate disciplinele ne-au fost predate cele mai alese cunoștiințe, cu toți au contribuit în egalî măsură la formarea noastră, cu toții au reușit ca să ne sădească în inimile noastre dragostea și pasiunea pentru tainele științei, deaceea eu tuturor le mulțumesc din toată inima și le aduc sincera expresiune a sentimentelor de înaltă considerațiune personală și stimă afectuoasă iar celor prezenți care au avut amabilitatea ca astăzi să ne onoreze cu prezența dânșilor, îi rog să primească cele mai bune urări de sănătate, de viață îndelungată asigurându-i totodată că nu-i voi uita niciodată.
VIȘINESCU Virgil Sunt căsătorit, am o fetiță de 7 ani în clasa II-a, sunt inginer în Chimia Alimentară, sunt șeful unei fabrici de pâine în orașul Plopeni unde există o fabrică de pâine mare, care are o capacitate suplimentară de pâine, de producere a pâinii și cu care noi producem pâine în plus pentru diferite localități și orașe din țară și pentru Ploiești. Fabricăm pâine, zilnic 10-15-20 de mii din pâini din Ploiești sunt fabricate la Plopeni. Din informațiile mele, fără falsă modestie, discutând cu oamenii care cară această pâine spun că avem o pâine bună. Am și o dovadă în acest sens, totdeauna vin și iau pâine de la mine pentru ei. Mă bucur că ne-am întâlnit astăzi cu mulți colegi, nu m-am văzut de mult, unii nu i-am mai recunoscut, alții nu m-au mai recunoscut așa este ca să spun așa, trecerea timpului peste noi, însă faptul că am reușit să ne mobilizăm și să ne adunăm mi-a produs o mare bucurie. Mă alătur calegilor care au vorbit până acuma și sunt convins că și ceilalți care vor urma după mine vor susține același lucru în sensul că școala pe care noi am urmat-o, școala pe care noi am terminat-o a fost o școală dintre cele mai bune, o școală foarte serioasă, unde s-a făcut o pregătire foarte serioasă și de unde găsesc eu că au ieșit oameni care astăzi in diferite părții ale țării, în diferite compartimente ale vieții sociale își desfășoară o laborioasă activitate. Vă mulțumesc !
STANCIU Paul Nu am fost strigat la catalog deoarece clasa a XI-a nu am terminat-o aici ci la un alt liceu dar am ținut cu tot dinadinsul și cu tot sufletul să particip la această adunare și la precedenta întrucât sunt legat cu legături foarte puternice de acest liceu încă de pe vremea gimnaziului unic la fostul Liceu Sfinții Petru și Pavel unde am pășit în clasa I-a. La această oră lucrez la Institutul de Proiectări Inginerie Tehnologică Cercetare și Proiectare pentru Rafinării de aproape 30 de ani ca inginer proiectant principal. Cam asta despre ce fac însă la această întrunire aș vrea să aduc mulțumirile mele corpului profesoral care nu este în totalitate prezent și domnilor profesori de față pentru dăruirea și știința care ne‑au transmis-o pentru că drept să vă spun am simțit pe tot parcursul vieții mele până astăzi că bazele învățăturii și ceeace am prins au fost date și acumulate în acest liceu. Realizări importante ca fiecare sunt dar cea mai importantă o socot și eu pe fica mea acum în vârstă de 11 ani, Anda-Cristina, care cred că va avea un viitor destul de frumos. Vă mulțumesc !
Radu IONIȚĂ fost coleg cu toți de aici din sală pân-n-tra X-a. Sunt inginer în domeniul electrotehnic lucrez la Întreprinderea de Rețele Electrice Ploiești, am un băiețel în vârstă de 15 ani. N-aș vrea să mă repet cu ceilalți colegi mulțumind tovarășilor profesori ci aș vrea să-mi cer scuze deși foarte târziu la doi dintre profesorii pe care i-am avut. În primul rând tovarășul profesor BÂZU, pe care acum când fac lecțiile de franceză cu fi-miu resimt că l-am înșelat învățând numai sininime și omonime fiindcă dânsul punea note mari la începutul lecției celor care știau astfel de cuvinte. Cum eram slab la conversație scoteam câteva cuvinte înainte sininime-omonime și reușeam să împușc note mari. Simt deasemeni nevoia să-mi cer scuze domnului profesor ENCIU pe care, vă spuneam că am făcut clasa XI-a în vară într-un colectiv comun de băieți și fete și profesor de limba română ne era domnul profesor ENCIU. După pregătire, înainte de examen dânsul a venit cu bilețelele pentru examen, era mai apropiat de obicei genului feminin, biletele le-a dat uneia dintre fete să ni le citească și noi să le scriem, dacă îmi amintesc bine era domnișoara SURDAN Dorina soția unuia din colegii mei de clasă ai mei, doctorul MERTL și m‑am apropiat cu intenția bună între ghirimele, să o ajut și am luat un bilețel. A venit momentul examenului, am transpirat în mod deosebit fiindcă domnul profesor ENCIU nu știu dacă din voie sau fără voie a făcut biletele acestea unele scrise cu liniatură orizontală și altele scrise pe o hârtie cu o liniatură verticală. Cel pe care l-am luat în clasă avea liniatura verticală, iar cel cu care venisem de acasă era cu liniatură orizontală (râsete). Am zis eu că întrucâtva asta a fost răzbunarea domnului profesor pe mine fiindcă am transpirat înnebunit, nu mă mai puteam concentra decât la subiectul de pe biletul cu liniatura orizontală.
POENARU Ion Pentru majoritatea Toledo, am participat și acum 5 ani și bine ar fi să organizăm cât mai des asemenea întâlniri nu așa cum a spus MĂNESCU la 60 de ani. De la ultima noastră întrevedere nu s‑au întâmplat prea multe evenimente, lucrez tot la Întreprinderea Metro București sunt inginer proiectant, am o contribuție pentru care simt o plăcere. Singurul fapt demn de reținut ar fi că fiul meu în vârstă de 25 de ani student în prezent la Facultatea de Mecanică din București s-a căsătorit. Era cât pe aci în pericol să fiu și bunic, am scăpat ieftin. Pentru pregătirea mea actuală și pentru realizările pe care le-am avut pe linie profesională doresc să aduc mulțumiriile mele întregului corp profesoral atât a celor prezenți cât și celor care s-au dus dintre noi, pe care-i omagiez și vreau să vă spun că cunoștiințele dobândite acum, de atunci încă le păstrez vii în minte de multe ori fi-mea mă întreabă … tată, da de unde știi lucrul ăsta … cum de unde să știu mă … de la școală … păi de atâta timp … de atâta timp, normal. Încă odată vă mulțumesc și colegilor și dumneavoastră !
MARINESCU Petre Am fost coleg cu colegii din sală până în clasa X-a inclusiv … sunt absolvent al Facultății de Istoria și al Institutului de Educație Fizică două lucruri cam nepotrivite. Vreau să vă spun un mic amănunt referitor la această treabă, am fost la internat pe vremea aceea era director regretatul profesor Nicolae SIMACHE, ne plăcea fotbalul și boxul, deaceea specializarea a doua este box. Colegii cu care am jucat fotbal, eram la meditație, insistau la mine să fac apel la domnul profesor SIMACHE la un meci pe care-l aveam pare-se cu Feroemailul. Apare domnul SIMACHE cu un caiețel, mă ridic eu, domnu' profesor suntem câțiva care jucăm fotbal avem … când a auzit așa s-a mirat … dom' profesor … dumnealui spunea că-i oră de meditație … dom' profesor v-am ruga e meciul … la 10 trebuie să … se uită la mine, ridică sprâncenele … zice: pe mata te-a adus părintele MARINESCU să faci carte sau FUSBAL … ne-am așezat toți ce să facem … fratele meu era pedagog pe vremea aceea, a plecat domnul SIMACHE ne-am dus la el … măi vorbește și tu cu domnul SIMACHE … e meciul … mai sunt 10 minute. Se duce și îi spune … noi ne uitam pe ușă … vine, nu vine … apare fratele meu după câteva minute, zice: mă nu cred că vă dă voie, la două minute apare și domnu' SIMACHE, se plimbă prin fața noastră în sala de meditație … da eu odată zic dom' profesor, da dumneavoastră nu vă place nici un sport … zice da … ce vă place dom' profesor … patinajul … da nu v-am văzut niciodată … știți că aveam în curte un patinoar … da da-mi place să-l privesc … dumneavoastră vă place să priviți, da ce facem noi cu meciul nostru, zice hai plecați !
            Deci am făcut două lucruri istoria și educația fizică două lucruri care m-au legat mult de regretatul nostru profesor Nicolae SIMACHE. Deți sunt absolvent a două facultăți nu lucrez în învățământ, lucrez în industrie sunt un om al contrastelor, sunt câștigător al unui concurs "Cine știe câștigă", acolo m-a prezentat tot în genul ăsta. Am fost multă vreme antrenor de box, am scos un vicecampion european pe nume CONDURAT Dinu și sunt nominalizat critic de artă plastică la Uniunea Artiștilor Plastici. Cam asta îmi este viața, colegii mei în majoritate au făcut fizica și se știe că pozitiv cu pozitiv nu se apropie ci se respinge de aceea  și eu când sunt acuma de-a inversu', sunt legat de colegii mei și în special de domnii profesori ai mei pentru care port o deosebită recunoștiință. Sunt căsătorit și vreu să vă spun că am soția acolo, ca să nu fie dubii că sunt necăsătorit am adus-o și pe dumneaiei, Am o fată, a terminat construcțiile, este în primul an de salarizare, deci cu problemele principale am treminat. Sunt deocamdată sănătos, voinic, lucru care îl doresc tuturor celor din sală și aș dori ca la 5 ani, la 10 ani și așa mai departe încă … așa cum spunea colegul nostru MĂNESCU să ne mai întâlnim vrea 30-40 de ani. Vă doresc tuturor sănătate !
            Clasa B
ALDESCU Ion XI-a B, primul în catalog dar nu și în clasă. Sunt inginer, lucrez la Întrepronderea de Reparații Automobile din Câmpina de când am terminat facultatea, inginer șef de 18 ani. Lovitura vieții cred că-i soția, realizarea un băiat student anul IV. Foarte multe am putea spune cu această ocazie, foarte multe amintiri plăcute și unele din ele neplăcute. Nu știu dece dar eu foarte deseori îmi amintesc de cele neplăcute, o corijență la istorie la regretatul profesor SIMACHE, un abandan la un concurs de atletism, alergam 400 de metri plat la o finală a asociației locomotiva la București, un abandon după 70 de metri. O bătaie bună luată de la colegul meu Fane BĂICAN după un meci de fotbal, o noapte dormită pe stradă, m‑am încurcat în niște parcuri și n-am mai putut sări gardul să intru la internat la ultimul etaj mă rog și foarte multa din astea. Dacă am acest prilej să mulțumesc cu cel mai deosebit respect tovarășilor profesori pentru că datorită dumnealor sunt astăzi aici și sunt ce sunt și mai ales mulțumesc colegilor și organizatorilor, datorită dumnealor am avut posibilitatea astăzi șă-mi revăd o bună parte din colegi. Vă mulțumesc și sper mai multe relatări din ce am făcut și ce suntem după amiază.
ARMĂȘESCU Dinu Am terminat clasa XI-a B nu prea bine, o corijență la matematică ceeace m-a făcut să nu impărtășesc o activitate tehnică. Am urmat dreptul, sunt judecător la Tribunalul Județean și în ultimii 5 ani s-au întâmplat niște evenimente, mai bune, mai rele, am urcat un etaj, am mai scăpat de niște sarcini. Cu ceeace mă mândresc, cu fica mea care iubește foarte mult matematica și chiar azi îmi spunea că ar vrea să-l conoască pe domnul profesor GRIGORE, are numai 10 la matematică. Mulțumesc tovarășilor profesori care ne-au educat, care ne-au insuflat această dragoste de muncă, de atașament și sper că și peste 5 ani să ne vedem tot în aceeași formație. Vă mulțumesc !
BIVOLAN Constantin … XI-a B, sunt de meserie inginer, lucrez într-un institut de proiectări, sunt căsătorit și am o fetiță de 4 anișori, proaspătă, altcineva nu m-a tăiat de aici. Ce să vă spun despre școală, nu știu, sunt așa de emoționat că aproape nici nu pot să vorbesc. Dintre cele mai frumoase momente care … mi-a părut extraordinar de bine că a vemit să ne vadă este domnul profesor ZAHARESCU, de la dânsul am cea mai frumoasă notație în catalog. Mă hârjoneam cu colegul meu NICULESCU Valeriu și nu știu cum se face că n-am văzut și domnul profesor ZAHARESCU a intrat în laborator, după o morală bună nu știu cum îi scapă din gură expresia "Este complect lipsit de rușine" și-am să te notez … și într‑adevăr în catalog sunt notat cu "lipsit complect de rușine". Vă mulțumesc la toți profesorii mei pentru că … nu știu cum se face că ne-ați dat anumite noțiuni pe care astăzi văd că se neglijează cu totul în școală, ne-ați dat niște direcții călăuzitore în viață pe care am știut să le păstrăm. Vă mulțumesc pentru tot ce ne-ați dat !
BORDEANU Stelian din clasa XI-a B. Eu sunt de profesie economist, actualmente sunt la un Institut de Cerectări pentru Turism. Ce să vă spun despre mine, am și eu un băiat care la ora actuală de un an de zile este student. Vreau să remarc un fapt pe care colegii de fapt l-au simțit dar nu l-au expus în afară de dragoste aceasta pe care profesori noștri ne-au dat-o pentru carte ca să spun așa pentru învățătură pentru prietenie. Pregătirea, în afară de cea școlară care ne-au insuflat-o, pregătirea pentru viață s-a transmis după părerea mea reciproc. Așa se explică faptul că alături de noi și dacă nu mă înșel la 5 ani de zile se găsesc și domnii profesori care ne-au educat și pentru care noi nu totdeauna, la vremea noastră, am fost niște elevi model în sensul că au avut probleme cu noi. Totuși su simțit nevoia de fiecare dată, din 5 în 5 ani, să fie în mijlocul nostru și vreau să remarc în mod special dorința domnului profesor ZAHARESCU, care nefiind aici în localitate în momentul când a auzit că se face această aniversare, eu fiului dânsului i‑am comunicat fiind colegi, pe urmă mi-a spus Marin că … tatăl meu ar vrea neapărat să participe la întâlnirea noastră. Acesta este un fapt cu totul și cu totul emoționant, înseamnă că această dragoste pe care dânșii ne-au insuflat-o s-a transmis și din partea noastră către dânșii. Și acum ca să închei și cu un moment vesel, pentru că TOBOȘ a amintit ceva tot cu domnul profesor BÎZU, ceva analog, pe vremea când ne cerea să ne spunem diverse sinonime pentru anumite expresii. Mi-aduc aminte că întâlnisem într‑un text expresia talmeș-balmeș, dânsul ne-a cerut să aducem și alte forme ale acestei expresii. Eu având acasă din bătrâni un dicționar Lazăr ȘEINEANU care avea și argoul parizian am căutat la termenii respectivi și mi-amintesc de atunci … eram în clasa IX-a sau a X-a … pêle-mêle, méli-mélo, bruit-a-mini și încă una, nu îmi mai amintesc, nu știu care din aceste expresii aveau o notă mai deochiată pentru că domnul profesor BÎZU a făcut ochi mari și a zis … Oh ! BORDEANU, tu parle comme une femme de quartier !
Mă numesc BUCUR Mircea , am fost clasa XI-a B … până în 1981 … deoarece este a 2-a întrevedere pe care o avem eu n-am avut posibilitatea să vin la toate, am fost militar, am ieșit în rezervă cu gradul de colonel și sunt farmacist la Spitalul Schuler, din cauza unui diabet am ieșit în rezervă. Am un copil care este inginer, aceasta este cea mai mare realizare a noastră, care se află la Fieni la Fabrica Steaua Electrică. Mulțumesc din toată inima profesorilor noștri pentru educația pe care ne-au dat-o și colegilor că am avut posibilitatea ca după 30 de ani să ne întrevedem la această adunare. Mulțumesc !
BUNEA Ștefan … inginer proiectant principal la Institutul de Proiectări Rafinării Ploiești. În ultimul timp nu prea mi-a mers bine, de trei ani nu mai sunt căsătorit … mă bucur că m-am putut întâlnii cu profesorii și colegii mei și vă doresc multă sănătate !
DIACONESCU Gheorghe clasa XI-a B cunoscut de colegi și sub numele de Godacu. Eu vreau să mă asociez colegilor mei și să mulțumesc minunaților noștri profesori care ne-au educat și ne-au îndrumat pe tot parcursul școlii și minunaților colegi pe care am avut norocul să-i am, care în tot timpul acestor 30 de ani ne-am ajutat și ne-am sprijinit reciproc. Sunt inginer șef de servici la la Intreprinderea de Utilaj Terasări și Construcții Agricole din Ploiești, funcționez de când am fost repartizat aici, sunt căsătorit și am doi copii fata studentă în anul I, băiatul clasa XII-a, mă așteaptă emoțiile în continuare a șaptea sau a șasea și ca orice coleg de aici care a expus spun și eu două întâmplări din viața mea de elev. Una aceea la internat unde am fost coleg cu STĂNILĂ, BĂICAN, SIMION Eugen … și o a doua care mă leagă de domnul profesor MĂTUȘA pentru sporturile pe care le-am practicat a fost și oina și am fost la Urlați unde s-a dat o masă după aceea și la masa la care am stat am avut norocul să stau lângă POPA Ioan, al doilea POPA Ioan de la XI-a C, mai mic de statură. Și a rămas desertul o bucată de strugure mare și o bucată de strugure mic, au servit ceilalți doi și am rămas noi doi. Și a zis Popică … ia tu întâi … și eu zic da ia tu întâi și ne-am tot invitat de vreo două-trei ori până la un moment dat. Popică s-a servit cu strugurele cel mai mare iar eu m-am supărat … bine mă prost crescut dece l-ai luat pe cel mai mare … păi tu pe care l-ai fi luat … pe cel mic … păi ți l-am lăsat.
DROSU Mihai Deși n-am lipsit până acum la nici una din aceste deosebite reuniuni, de fiecare dată trăiesc același moment emoțional de o intensitate interioară ieșită total din comun. După părerea mea amintirea anilor de liceu rămâne poate una din cele mai profunde sentimente din sufletul unui om. Trecem prin viață prin diverse momente, prin diverse vâltori dar parcă totdeauna ne întâlnim, ne întoarcem cu aceeași emoție a lui Creangă la anii copilăriei și adolescenței noastre. În anii care s-au scurs până acum de la absolvirea liceului am avut plăcerea deosebită ca în diverse discuții în momente importante din viața noastră să fim întrebați unde am învățat. De fiecare dată aceleași momente de mândrie auzind aprecierile interlocutorilor despre edificiul de învățământ din care am plecat ca să ne croim fiecare drumul în viață. Am avut fericirea și cred că nu spun asta cu subiectivitate să ne bucurăm de îndrumările și transmiterea cunoștiințelor unei pleiade de profesori eminenți. Zic poate nu spun cu subiectivitate pentru că fiecare dintre noi sau poate majoritatea avem elevi și facem de multe ori comparație cu ce am primit noi și ce primesc ei. Și poate de multe ori în calitate de părinți spunem și le povestim cu plăcere, cu emoție, cu dragoste, cu grije ce au însemnat profesori aceștia pentru noi și poate că uneori nu suntem mulțumiți de ceeace fac unii profesori mai tineri pentru generațai următoare nouă.  Sunt inginer metalurg, de când am terminat institutul lucrez la aceeași întreprindere, Uzina Vulcan, care se străduiește să rezolve una din cele mai importante probleme naționale, planul energetic, asigurarea cu căldură și cu energie a țării. Sunt probleme, mulți spun și vorbesc de anumite carențe, lipsuri în capacități ale celor care lucrează în acest domeniu, sunt probleme care ne depășesc și așa mai departe, nu e cazul să extindem această problemă în această ambianță de intimitate. Aș vrea să spun un singur lucru despre mine, eu am situația privilegiată de a fi fost coleg cu cei mai mulți din cei care sunt în sală aici, poate vă întrebați dece, pentru că primele două clase, clasele VIII-a și a IX-a am făcut-o în clasa de literă A și clasele X-a și XI-a la B. Dece ? Până în clasa IX-a începând încă din clasa I-a de liceu datorită regretatului profesor MILICA pe care l-am avut din clasa I-a de liceu, se născuse în mine dragostea pentru literatură, continuând pe această linie și în clasa VIII-a și a IX-a eram bun și la tot regretatul profesor RÂPEANU. Întâmplător la examenul de clasa IX-a am avut o inspecție, poate că domnul profesor VIJOLI nu știu dacă-și mai amintește. Am avut o inspecție și cum stăteam la ușă toți să intrăm pe rând domnul profesor RÂPEANU contând pe posibilitățile mele, m‑a introdus în elevii care trebuiau ascultați în fața comisiei. Ghinionul meu sau norocul meu a fost că am fost pus pe picior greșit și nu am știut așa cum trebuia subiectul respectiv, fapt pentru care repet regretatul profesor RÂPEANU, pentru care am avut toată considerația totdeauna a considerat că aș fi făcut treaba asta în mod intenționat sau nu știu ce și a solicitat conducerii liceului ca în clasela X-a să fiu trecut la altă clasă și am fost trecut la B. Problema importantă cu această trecere a fost că orientarea vieții mele profesionale s-a schimbat. Cunoscându-l pe domnul profesor GRIGORE am … s-a trezit în mine dragostea față de științele exacte, recte față de matematică și în felul acesta mi-am orientat pașii în viață în altă direcție față de care nu regret fiindcă în cei peste 25 de ani lucrez la aceeași întreprindere și sper să ies la pensie tot de acolo și am trecut prin tot felul de funcții care care mi-au adus așa ca să zic, satisfacțiile profesionale. În final eu rămân la părerea mea care cred că este obiectivă că am avut fericirea să avem profesori deosebiți care au reușit să sădească în noi dragostea față de cunoaștere și totodată să păstreze în sufletele noastre legătura dintre om și școala din care a plecat.
IONESCU Octavian … trebuie să spun dintr-un început că am pășit în liceu cu sănătatea puțin afectată. Trebuia să fiu promoția 50', am avut și atunci pe domnul profesor GRIGORE, pe domnul profesor MĂTUȘA care m-au îndrumat în consolidarea științei mele. Am fost înainte în promoția cealaltă coleg cu profesorul BULIGESCU cu Valeriu RÂPEANU, am mers în viață cu sănătatea puțin zdruncinată, de la început domnul profesor MĂTUȘA m-a îndrumat ca să nu abandonez educația fizică, n-am abandonat-o și mi-a prins foarte bine în viață. Nenorocirea mea a fost că în 75' am mai fost din nou victima unui accident de circulație și am piciorul stâng fracturat și cu scurtarea piciorului stâng. Nu am putut obține studii superioare sunt asistent, nu sunt căsătorit. Încă odată mulțumesc colegilor care au organizat întrunirea, mulțumesc tuturor colegilor și domnilor profesori pentru această revedere.
MILIUTIN Sergiu Am făcut parte din clasele B de la începutul liceului și până la terminarea liceului. În prezent sunt inginer petrolist de 25 de ani la Întreprinderea de Carotaj și Perforare Ploiești și îmi aduc modesta contribuție la descoperirea zăcămintelor de hidrocarburi atât de necesare în special în momentul actual. Sunt emoționat dar în același timp deosebit de bucuros de faptul că particip la această minunată adunare, de fapt am participat la toate ce s-au organizat cu promoția anului 1952 și vreau să mulțumesc în mod deosebit colegilor care cu atâta străduință, cu atâta abnegație și muncă pentru a organiza celelalte adunări și care tot cam aceeași au rămas pentru organizarea acestei adunări și sper ca și în viitor să ne întâlnim la fel cum ne-am întâlnit și acuma și să fim la fel de mulți. Deasemeni vreau să urez stimaților domni profesori multă sănătate, multă fericire și viață îndelungată iar colegilor multă sănătate, viață îndelungată și realizarea tuturor dorințelor pe care le au !
NEGULESCU Ștefan … sunt tot căsătorit, sunt tot proiectant la UZUC Ploiești, ceva mai mult poate port ochelari față de acum 5 ani și sunt fereicit că putem fi iarăți împreună și sper să o repetați de câte ori putem.
PETRESCU Lucian … când colegul Mircea spunea să … în cuvântul nostru lucruri mai hazlii mă gândeam ce-am să spun. Am fost un elev nu șters să zic să fiu ceva mai pretențios da mai timid, mai liniștit, aveam idolii mei prin clasă, colegul DROSU care era mai zburdalnic, coleg de bancă. Mă rog dar am avut și eu câteva lucruri frumoase, mi le aduc aminte acum cu multă plăcere și vreau să încep cu ele și apoi spun ce sunt, sunt la fel ca acum 5 ani. Aveam o mare pasiune pentru sport, numai note mari luam la sport încât la fiecare sfârșit de an trebuia să mă trescă prin consiliu, chiar și în ultima clasă, în clasa XI-a. Îmi plăcea mie sportul dar mai mult fotbalul, țin minte la o oră de curs … erau terenurile de sport din spate … m-am împiedicat, nu știu ce mi s-a întâmplat și am venit așa gata să cad cu capul în plexul domnului MĂTUȘA, eram tot de categoria grea ca și acuma și m-a îndreptat așa cu un croșeu noroc că am fost de categoria grea că nu m-a și săltat. N-am mai participat, aveam probe de dat ca să luăm nota, eu nu le făceam, nu mă prezentam, eram veșnic corijent la sport. Iarăși o întâmplare hazlie, am reușit să-l păcălesc pe domnul profesor GRIGORE cu matematica. I-o spun prima dată acuma și cu mândrie … dar m-a prins asta a fost nenorocirea … stăteam în bancă cu ȘERBU Mircea care făcea parte din colectivul de matematicieni ai școlii, ai clasei. Știam eu algebră, trigonometrie mă descurcam destul de bine, mai mă ajuta ȘERBU și reușeam să-l păcălesc pe domnul profesor că sunt bun la matematică și mai făceam din Gazeta Matematică. Geometrie însă clei, nu știam nimic dar de fiecare dată, vedeam câte o problemă, ziceam că n-am înțeles-o și probabil că-i făcusem eu profesorului, domnului profesor GRIGORE impresia că sunt bun la matematică și îl cam fentam cu Geometria. Dar asta n-a durat, era firesc să nu dureze prea mult. A durat un an doi, eu nu știu cât și mă prinde la Geometrie complect nepregătit și zice: Domnule ști cum ai făcut dumneata acuma, pe timpurile alea ceasurile de mână erau o raritate, exact cum te-ai duce la plajă dezbrăcat ca pe plajă și cu un ceas elegant la mână … cu un ceas la brâu. Nu știam Geometrie și bineînțeles mi-am văzut periclitată absolvirea dar noroc că la absolvire am dat matematica cu profesorul CANCIU și l-am păcălit și pe profesorul CANCIU și am terminat liceul.  Am terminat liceul totuși cu frica de matematică și m-am îndreptat a zice … Ce-ai să faci tu medic, trebue să înveți matematica mai puțină cât să știi să numeri banii când iei salariul. M-am făcut medic, în momentul de față ca și acum 5 ani sunt în Târgoviște, sunt ortoped, conduc secția de ortopedie din Târgoviște, nimic în plus. Am doi copii, fata absolventă de liceu care a ratat intrarea la ASE tot din cauza matematicii și am un băiat care strălucește la matematică, dar e mai mic. În rest nimic deosebit decât recunoștiință și cred că nu vă plictisește pe domnii profesori recunoștiința spusă de fiecare fost elev al dumneavoastră pentru că trebuie să fie recunoștiința și aș vrea să fac o mică precizare. Nu știu cum, pe timpul dumneavoastră, absolvenții intrau la facultate cu mai puțină pregătire în particular decât intră acuma. Mă zbat cu fata mea să fac 70 de feluri de pregătiri de aceea cred că era mai multă seriozitate. Nu vreu să fac aprecieri nici într-un fel nici într-altul ca să nu greșesc mai cu seamă că se înregistrează. Însă recunoștiință, multă recunoștiință, foarte, foarte multă am ajuns oameni, ne-am realizat cu modestie sau cu mai multă pretenție și cu cât trec anii … la aceste întâlniri eu nu am participat decât la cea anterioară acum 5 ani. Cu cât trec anii aceste întâlniri sunt și mai frumoase și mai sentimentale și eu știu dacă s-o realiza visul celor să ne tot întâlnim și peste 30 de ani deci la 60 de ani probabil că atunci o să începem să plângem de emoție și ce-o să devenim. Vă mulțumesc din nou din tot sufletul și dumneavoastră și colegilor !
POPA Ion tot de la B, am să încerc să fiu scurt și la propriu și la figurat ca să las timp și celorlalți colegi să spună lucruri interesante. Sigur încerc să trăiesc în toată plenitudinea acest moment foarte emoționant și probabil anii care se acumulează fac să apreciem cât mai mult astfel de momente care pare-se că sunt din ce în ce mai rare. Spun aceasta  pentru că avem plăcerea să ne revedem foștii elevi ai celor trei clase cu profesorii noștri dragi care ne-au rămas și astăzi exemplu și aș spune că și astăzi îi admir și dece să nu spunem le port și o oarecare invidie pentru felul în care dânșii au reușit să acumuleze atâtea cunoștiințe și să fie și pentru noi și astăzi încă veșnic un exemplu de urmat. De fapt noi ne simțim … ne apropiem de fapt de de semicentenarul vârstei noastre dar ne simțim foarte tineri pentru că alături de noi avem pe tovarășii noștri profesori, care dece să nu spun sunt la fel de tineri ca în liceu și aceasta ne dă un sentiment că nu suntem singuri, că încă cineva ne urmărește, că încă cineva ne îndrumă. Și spun lucrul acesta că nu au fost momente rare când a trebuit să mă duc cu gândul, fiind obligat de niște situații in care să iau niște decizii să mă duc cu gândul la foștii noștri profesori în care să mă întreb ce ar fi făcut sau ce m-ar îndruma să fac. Eu n-am strălucit în liceu însă aș vrea să spun că în perioada după liceu am simțit totuși ce a însemnat să avem astfel de profesori. Spun că norocul nostru a fost că am fost o generație spun eu fericită. Fericită fiindcă din punct de vedere material și a perioadei în care noi am căutat să ne formăm a fost o perioadă de lipsuri, deci fericiți că n-am avut. Pentru că în felul acesta am dorit și zic eu că am relizat pentru că am prețuit poate mai mult condițiile materiale care ni s-au creat și așa mai departe. Și în același timp spun fericiți că am avut niște părinți pe care nu pot să nu-i evoc, care s-au sacrificat pentru noi și când spun părinți mă gândesc la părinții noștri naturali cât și la profesorii noștri care de fapt sunt ca și părinții noștri. Să terc acum la niște date personale, lucrez tot în meseria de arhitect tot în Ploiești, nu am părăsit și sper ca totuși până la pensionare să realizez încă ceeace mi-am dorit și ceeace am simțit încă din copilărie că lipsește Ploieștiului împreună cu colegii mei împreună cu care lucrez. Am doi copii, căsătorit, noutăți de la ultima întâlnire nu sunt. Doresc ca să ne întâlnim și peste 5 ani … vă doresc multă sănătate în același timp mulțumiri pentru tot ce ați făcut pentru noi și doresc deasemenea sănătate colegilor noștri, spun sănătate pentru că urmare a unei intervenții care a fost o reușită deosebită pentru că alături de mine în clipele grele l-am avut pe colegul STĂNESCU (Bebe) și pe un doctor deosebit, o mână măiastră din Ploiești care a făcut această intervenție, vă spun acest lucru este de prețuit și într-adevăr să fim mult mai atenți cu colegii noștri care sunt medici, îi respect foarte mult.
POPESCU Jan clasa XI-a B. Cu cât crește numărul de întâlniri observ că și tensiunea emoțională crește, e firesc mai înaintăm în vârstă. Cu majoritatea, aproape majoritatea colegilor am fost coleg de liceu încă din clasa I-a la Liceul Petru și Pavel, am avut cinstea și onoarea ca absolut toți tovarășii profesori prezenți să-i fi avut profesori încă de la Liceul Petru și Pavel sau la Liceul GARAGIALE. În afară de pregătirea profesională ne-a insuflat-o ne-a ajutat să ne realizăm, eu consider că domnii noștri profesori ne-au pregătit în primul rând ca oameni. Faptul că în această sală se află colegi de la trei clase paralele dovedește că între noi s-a legat o prietenie, așa o legătură sufletească lucru care nu se vede nici în diplomele noastre nici în funcțiile pe care le avem. Eu am reușit să fac o facultate mai târziu, sunt economist, lucrez în aprovizionare-desfacere la o unitate specializată a Ministerului Chimiei aici în Ploiești. Din 1966 am avut în continuare funcții de conducere ca economist, m-am căsătorit cam devreme, pe la 39 de ani, am o fetiță de aproape 4 ani, locuiesc în Scăieni, colegii care trec pe Valea Teleajenului îi invit să nu mă ocolească
                        ZENTENAI: Cu bicicleta
… și încăodată mulțumesc celor care s-au străduit să ne organizeze această întâlnire. Mulțumim încă odată domnilor profesori pentru tot ceeace au făcut pentru noi. La revedere în viitor !
ȘERBU Mircea … țin ca și colegii mei să mulțumesc atât domnilor profesori care ne-au onorat cu prezența cât și colegilor care au organizat această întâlnire foarte emoționantă mai ales că eu acum 5 ani nu am putut să vin din niște motive familiare, reconstruiam o casă la țară care se dărâmase în timpul cutremurului. Aș vrea să amintesc două mici întâmplări … să zicem așa … una când am terminat liceul, eu din cauza situației care era atuncea, mă rog în 52' era lupta de clasă … era cum era … n-am putut să … nu mi s-a permis să intru în învățământul superior. Am intrat în câmpul muncii și am intrat la fără frecvență … când am dat primul examen în vară la fără frecvență la electrotehnică, la matematică. La ce se făcea în anul I la fără frecvență era materia de liceu încă ceva în plus, da noi cum făcusem cu domnul profesor GRIGORE matematica la cel mai înalt nivel în liceu pentru mine anul I la facultate la fără frecvență a fost un fel de distracție. Când am dat examenul, domnul conferențiar ROȘCULEȚ Marcel, el era atuncea, după ce am expus toate subiectele zice … da, cu dumneata ce e, de unde vii, ce se întâmplă … mi-a zis, domnule nu am mai întâlnit așa  … la fără frexcvență să cunoască așa matematică și să rezolve problemele. I-am explicat eu așa pe scurt și i-am spus că am făcut la Ploiești la Liceul CARAGIALE cu domnul profesor GRIGORE … a spus da, atuncea îmi dau seama că de nivelul acesta superlativ. A doua întâmplare, în timpul liceului la o oră de chimie cu domnul profesor ZAHARESCU, eu eram în general un elev mai cuminte, așa mai șiniștit dar m-a prins domnul profesor ZAHARESCU că nu eram atent în oră și drept pedeapsă mi-a zis stai acolo în colțul clasei în picioare și ne preda la chimie despre acidul clorhidric cu reacția care o face cu amoniacul și ce se produce și ca să mă verifice dacă sunt atent de acolo din colț … alo, ȘERBU mă auzi, ce se vede în recipient … și eu zic … ca un fum dom' profesor … m-a trecut la loc după aia. În privința situației mele, sunt de la absolvirea facultății de Electrotehnică de 24 de ani, lucrez la aceeași întreprindere la IUC, Secția Nord, fost Macazul, fost 24 Ianuarie acum sunt șef la Atelierul de Reparații Mecanice și Electrice. Sunt căsătorit, soția e profesoară, am o fată de aproape 20 de ani care a reușit să intre în anul I la medicină anul acesta și atuncea o să am în familie ajutorul pe care până atuncea îl solicit de la colegi. Deasemeni sunt conservator, în afară de servici sunt conservator în practicarea ciclismului ca mijloc de deplasare la locul de muncă care îmi ține o formă sportivă acceptabilă pentru vârsta noastră. Țin să mulțumesc încă odată pentru întâlnirea care ni s-a dat prilejul să o avem și doresc să ne vedem așa cum au spus și colegii cel puțin nu încă 30 de ani dar așa … Sala … 29 … Vă doresc multă sănătate !
STĂNCIULESCU Ovidiu de la clasa XI-a B și vă mărturisesc că am rămas același legat cu mare afecțiune de toți colegii mei și de toți profesorii mei pentru că deși nu locuiam în Ploiești, prin împrejurimile Ploieștiului și am stat toată perioada la internatul licului unde director era regretatul Nicolae SIMACHE am reușit cu colegii de la liceu și de la internat prin educația pe care profesorii ne-au dat-o și prin grija dânșilor față de noi, au reușit ca să facă nu numai niște specialiști în profesiile respective dar să ne dea tot ce trebuia ca să fim niște adevărați oameni cu preocupări multiple și cu pasiuni în toate domeniile noastre de activitate. Parcă regret că nu am reușit ca să avem un anuar al seriei noastre și intenționat am luat, deși am fost prezent la toate întâlnirile noastre, am luat și catalogul din 1972 de acum 10 ani … si am avut acum câteva zile o mare satisfacție când soția văzând epigramele profesorului Ion GRIGORE mi-a spus că la genurile literare pe care le-a prezentat la Liceul Electrotehnic din Câmpina a prezentat și cartea profesorului GRIGORE așa că și membrii familiei vorbesc și apreciază cu totul șu cu totul deosebit activitatea grija și tot ceeace profesorii noștri au făcur pentru noi. Eu vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru noi, vă doresc multă sănătate și cu toată dragostea doresc să ne întâlnim la întâlnirile următoare și cred că voi fi același entuziast ca să particip la toate întâlnirile următoare.
Sunt fostul elev TOTOLICI Alexandru al fostei clase XI-a B. Sunt medic la Spitalul din orașul Slănic, am parcurs toată ierarhia și seriile de examene până la medic primar interne, de câțiva ani de zile sunt și directorul spitalului. Sunt căsătorit cu soția care este profesoară de biologie gradul I tot în orașul Slănic. Am doi copii unul este student anul IV la medicină la Timișoara, căsătorit iar al doilea este elev de liceu în clasa IX-a. Cu această ocazie, prilej, rar la noi, mulțumesc tuturor domnilor profesori pentru că au știut să sădească în noi dragostea de carte, cinstea, corectitudinea și demnitatea de om. Doresc multă sănătate tuturor domnilor profesori, dumneavoastră tuturor ca să ne putem revedea și cu alte ocazii când va fixa juriul. Vă mulțumesc !
UTZĂ-BĂICOIANU Sergiu … emoționat ca totdeauna cu toate că încerc să par altfel, schimbări mari nu s-au întâmplat în ultimii ani, dar că este pentru prima dată că înregistrăm și vrem și vrem de la toți colegii să avem, am să spun și eu pe scurt raportul personal. Sunt inginer constructor încadrat de când am terminat din 57' la Institutul de proiectări Prahova cu un singur intermezzo de un an și ceva, am vrut să văd cum e pe post de director în altă parte dar m-am întors aici unde particip așa cum în general se știe la realizarea structurilor clădirilor din orașul și județul nostru. Mărturisesc pe această linie că așa cum am fost învățați să ne bucurăm de realizările noastre încă din școală în momente când apar greutăți dintr-un punct de vedere sau dintr-altul îmi face plăcere să ies în oraș și să-mi liniștesc spiritul pentru ceeace aș fi vrut să fac și nu pot sau pentru alte lucruri văzând că în acești 25 de ani de când lucrăm aici, întâmplător data terminării noastre coincide cu înființarea institutelor regionale transformate în județene. Spun în acești 25 de ani s-a făcut ceva și deci concretul rămâne chir dacă pentru noi învățați să facem cât se poate de mult undeva gândim că se putea și mai mult. În cadrul institutului sunt încadrat ca inginer proiectant principal gradul I, mă bucur de colaborarea ca director a colegului nostru Nelu POPA perticip și la alte acțiuni cu referate, participări la conferințe, la simpozioane. Sunt cooptat într-o comisie de specialitate a Inastitutului Central pentru proiectarea Construcțiilor în Zone Seismice deci într-un fel chiar coautor la normativul de proiectare. Mai mult nu am putut pentru că pe undeva s-au mai tăiat totuși niște aripi, respectiv mi s-a respins avizul pentru a mă înscrie la doctorat. Dar cum spuneam rămân lucrurile concrete care compensează poate ceeace era numai simbolic. Din punct de vefere familiar zic că am nimerit foarte bine adică Fortuna a fost darnică pe această linie, adică am o pereche un băiat și o fată la diferență de numai 1 an și 2 luni respectiv în clasele XI-a și a X-a. Terminând acest raport mai scurt, mai personal și mai sobru, să zic așa, aș vrea să mulțumesc în mod deosebit unora dintre profesori noștri pentru că de fapt cu totul așa cum am mai spus și cu alte ocazii suntem întotdeauna emoționați când discutăm despre întreaga pleiadă de profesori nu numia pentru pregătirea de specialitate dar pentru ce a însemnat adevărata dăruire pe care dânșii am manifestat-o față de noi făcându-ne să fim în primul rând oameni uniți, pregătiți pentru viață, pregătiți pentru a întâmpina greutățile, hotărâți să nu dăm înapoi chiar acolo unde avem temporare eșecuri și în mod deosebit vroiam să mulțumesc tovarășului profesor … am trecut pe ofocial cu tovarășul pentru că imediat mi-am adus aminte cum trebuia să ne adresăm tovarășului profesor VIJOLI, directorul liceului care a avut de făcut față unor situații grele în care elevi foarte buni poate în general vorbind i-au dat mult de furcă și din alte puncte de vedere. Adică modul nostru de a ne manifesta ajungea câteodată să creeze niște probleme, și-mi aduc aminte și îmi cer scuze cu această ocazie, fac și eu ca și colegul nostru Radu IONIȚĂ că în memorabila manifestare de la sfârșitul liceului când am venit toți cu pălăriile și cu bastoanele și cu tot ce am găsit pe acasă, ne-am întâlnit în oraș, eu zic că tot eu și cu colegii de la B am fost cei care am inițiat
Sala: … te bați cu C-ul (Notă: din rememorarea întâmplărilor făcută împreună cu Dan NICOLESCU și Ștefan LUCINESCU am stabilit că ideea a fost a lui Valerică PÂRVAN care inițial dorea ca numai clasa C să vină cu trăsurile și doar intervenția lui Nichita a făcut ca să acceptăm să dezvăluim secretul și celorlalte două clase. De aceea cineva din sală a exclamat … te bați cu C-ul)
da pot să zică și alții, dar în orice caz am fost în prima trăsură care am fost până la poarta liceului și omul vrea să-i plătim și să plece, i-am spus … nu matale nu-ți dăm nimic până nu intrii în curte și atuncea toate trăsurile și mașinile au intrat în continuare în curte și au făcut tot ocolul și acuma era perimetrul ocupat cu mașini și trăsuri. Ei acum gata domnule, v-ați terminat, dați-ne banii, nu, nu primiți nici un ban până nu dai mata din clopotul ăla și au început să sune toți din clopote și să claxoneze mașinile. Ei după ce a durat câteva minute treaba asta … în fine i-am lăsat să plece pe cei care ne aduseseră și ne uitam cum profesorii noștri cu delicatețea de a nu intervenii într-o manifestație în care-și dădeau seama că nu este cu o rea intenție sau cu altceva dar în același timp nu se puteau solidariza cu noi … se uitau dânșii acuma după perdea să vadă ce facem noi acolo. Mai mult decât atât, în timpul recreațiilor ne puneam din nou pălăriile pe cap și ieșeam în recreație și ne plimbam ca domnii. Pe mine m-a chemat la un moment dat la cancelarie pentru ceva, m-am dus fără pălărie că intram la cancelarie, m-a văzut în fine s-a luminat la față și domnul profesor VIJOLI a zis … iată că am dat un exemplu că nu sunt solidar cu ei și a venit înapoi cu mine până în clasă și … ce v-a apucat să vă maimuțăriți așa ? … uite că mai sunt și oameni serioși … tu dece n-ai venit cu pălărie ? … cum era să vin în cancelarie cu pălărie dom' profesor am lăsat-o în cuier și nu i-am lăsat nici această posibilitate de a da măcar un exemplu. Aș vrea să mulțumesc domnului profesor Eugen POP dirigintele nostru din ultimii ani care desigur a avut și dânsul multe de pătimit datorită unor întâmplări de acest gen. Și dânsul cu modestia deosebită, exagerată, mi-aș permite să-i apreciez astăzi dar și cu delicatețea sufletească pe care a avut-o, niciodată nu ne-a atras atenția decât într‑un mod cu totul delicat dar în așa fel încât totuși a găsit răsunet pentru că ceeace trebuia sădit în sufletele noastre era deja sădit, această sensibilitate această înțelegere a unor situații. Poate că a ajuns și la dânsul nenorocirea care putea să se întâmple pentru manifestarea reacționară pe care am avut-o noi la ora de fizică a profesorului KÖRNER. Când pentru a demonstra trecerea curentului prin corpurile noastre de la mașina Whimshurst spre o butelie undeva după ce ne-a așezat cu mașina în funcțiune, s-a stins lumina ne‑am dat cu toții mâna iar eu am avut o idee, prea eram de mână toți și-am început … hai să dăm mână cu mână … pe vremea aceea era așa un cântec și bietul profesor KÖRNER și așa avusese el niște necazuri înainte a ieșit în ușă și a început să strige … chintă reacțiunea … nu chintă în China și chintă la noi … aprinde lumina … striga tare ca să audă toată lumea că nu se solidarizează cu noi. Se poate că astfel de necazuri care au fost totuși ușor trecute cu sensibilitate și mai vreau să mă scuzați încă un moment să-mi cer scuze profesorului BÂZU care știu că m-a simpatizat în mod deosebit nu i-am dat posibilitate în general să-mi dea note mai mari  decât ar fi vrut să-mi dea, sunt convins că ar fi vrut să-mi dea mult mai multdar la toate tezele n-am avut niciodată un ci conditionnele nici un subjonctiv, nici o construcție mai grea în așa fel încât să-mi poată da un 8-9. Dar îmi cer scuze de fapt și pentru partea pierdută din ore pe care, atunci când anunța cineva că vine da la cancelarie o consumam după ce eu dădeam tonul și cântam toată lumea " Frères du vaste monde " și atunci dânsul era mulțumit că totuși cântam un cântec franțuzesc nu pierdeam timpul de geaba ; mai treceau câteva minute dar mă întreb câteodată dacă dânsul nu știa că noi vrem să consumăm minutele dar era bine că măcar învățam versuri … niște asemenea lucruri. Vă mulțumesc pentru atenție și mă scuzați !
ZENTENAI Valentin … după prezentarea plină de haz făcută de colegul BĂICOIANU cred că trebuie una mai scurtă și concisă așa încât cred că cea mai mare realizare de la ultima agapă este că viața și-a urmat cursul firesc, am fost sănătos, sunt în continuare căsătorit tot cu aceeași soție, o să vă dea concursul la banchet după amiază. Am ajuns medic primar, sunt șeful secției de chirurgie din Spitalui Județean Secția Infantilă, fetița mea a ajuns studentă mult mai bună decât tatăl ei în liceu … în facultate mi-am mai dat drumul … este studentă premiantă la Institutul de Patrol și Gaze aici în Ploiești, nu ne-am despărțit de orașul nostru nici un moment și pentru că sunt unul din acei care am participat la toate aceste întruniri … agapele noastre … de 10 ani … de 5 ani … îmi stăruie și acum în minte și mă emoționează. Sunt de felul meu emotiv deși sunt chirurg, da, chirurgii au emoții foarte mari pe care din fericire nu le cunosc pacienții noștri. În mintea noastră stăruie și pentru multe generații de elevi vocea patetică pe care nu o putem uita a fostului profesor  SIMACHE și ne spunea dânsul despre despre acea succesiune a lampadaforilor când spunea despre transmiterea cunoștiințelor de-a lungul generațiilor și de atunci pe mine m-a frapat această idee frumos pusă în frază de fostul nostru profesor și cred că este foarte aplicabilă nu numai pentru transmiterea de cunoștiințe strici profesionale științifice, tehnice și mai nu știu ce ci este mult mai valabilă pentru transmiterea recunoștiinței pe care noi o datorăm școlii și mai ales oamenilor școlii adică profesorilor, în speță profesorii noștri. Și această succesiune mă gângeam eu că este realizată foarte bine nu numai pentru multe din generațiile de elevi pe care dumneavoastră le-ați săvârșit ci și de generația noastră pentru că pe majoritatea dintre profesorii noștri îi cunosc foarte bine din povestirile noastre copii noștri și probabil că ei vor transmite mai departe aceste portrete pe care noi vă asigur că le-am făcut întotdeauna foarte favorabile nu pentru că timpul și vârsta modifică anumite perspective și anumite profile, ci de fapt așa am simțit totdeauna noi decând eram elevi, stimă și admirație pentru ceeace erau profesorii noștri care erau foarte mult, mult mai mult decât ce sunt profesorii pentru elevii din ziua de astăzi. Când am intrat pentru prima oară în fosta clădire a Liceului Petru și Pavel pentru noi cancelaria aceea a profesorilor era așa ceva un sanctuar de care nu ne apropiam nici de ușă darămite să intrăm vreodată în cancelaria profesorilor. Și aceste amintiri au rămas foarte bine fixate așa încât eu, deși devine deacuma poate stereotip și banal să vorbim de această recunoștiință, dar am ținut totuși să mă refer la ea pentru că o simt totdeauna foarte prezentă. Recunoștiință pentru profesorii noștri, dragostea și stima și apropierea față de toți colegii seriei noastre și atâta timp cât noi vom continua să organizăm aceste agape fără discuție că vom fi mai puternici, siguri în viață, vom fi sigur mai puternici și vom fi asigurați că pe lângă celelalte relații, celelalte sprijine pe care le-am asigurat în viață noi mai avem unul foarte puternic, școala noastră și promoția noastră de prieteni, de elevi.
ZAHARESCU Marin Deși nu am terminat în clasa X-a și a XI-a aicea totuți am avut rădăcini adânci în acest oraș întrucât unii dintre foștii colegi de liceu am fost colegi de la clasa I-a primară de exemplu ZENTENAI Valentin, DINESCU Mircea, MÂRZESCU, GOCIMAN din clasa III-a sau a IV-a. Ei m-au apreciat să vin alături de ei la sfârșit pentru că totdeauna am avut legăturile cele mai puternice cu perioada aceasta de copilărie, toată lumea are asemenea sentimente și de aceea mă aflu aici. Ce pot să spun despre tovarășii profesori care tot așa exact ca și ceilalți colegi îmi cer scuze că nu pot spune decât recunoștiință în special domnului profesor GRIGORE care ne-a sădit, care mie cel puțin mi-a sădit matematica, a fost pentru mine un lucru mai deosebit. Ce mai pot să spun colegii mei care marea majoritate i-am recunoscut și după nume și după fizic. Țin să mulțumesc la toată lumea … și mai ales organizatorilor că m-au invitat aici.
            Clasa C
ANDRONACHE Gheorghe clasa XI-a C primul la catalog însă nu și primul din cei mai buni. Cu toate acestea datorită muncii pe care profesorii noștri au depus-o cu noi pentru care eu ca și ceilalți colegi le mulțumesc foarte mult am reușit să termin Facultatea de Electronică și Telecomunicații fiind specialist în instalații de centralizare și telecomenzi feroviare. Am rămas consecvent unității la care am fost repartizat, de 25 de ani lucrez în această unitate de 23 de ani răspund de această unitate și din acest punct de vedere tot am stabilitate foarte mare. Sigur celelalte aspecte familiare, colegii mă cunosc, căsătorit, doi copii pentru care în afară de mulțumirile care le aduc foștilor mei profesori trebuie să adaug mulțumiri și domnului profesor SZABO actualul director ai căror elevi au fost, unul a absolvit anul trecut al doilea, fetița este anul acesta a XII-a. Băiatul a intrat la Electronică și sper și fetița să-l urmeze. În rest prin faptul că ceilalți colegi ne-au handicapat propun ca la întâlnirea următoare să începem cu clasa C pentru că și noi avem amintiri destul de multe de spus. Mă opresc aici cu mulțumirile respective !
ARGHIR Mihai clasa XI-a C. Sunt inginer agronom, sunt căsătorit de 20 de ani. Am un băiat, este student în anul I la Politehnică la Facultatea de Aeronave care a moștenit pasiunea mea pentru matematici, domnul profesor GRIGORE aici poate să confirme. Lucrez la ministerul agriculturii, sunt secretar de stat până anul trecut am fost director general la Direcția Agricolă Prahova la care colegul și prietenul meu Dorin CALOTĂ a făcut următoarea poantă: "Peste timp când se va pune întrebarea când a fost ARGHIR director la agricultura din Prahova … zice când nu se găsea nimic pe piață.
BOLGIU Pericle din fosta clasă XI-a C. Actualmente sunt inginer proiectant principal la Intreprinderea de Utilaj Petrolier din Ploiești … trec peste unele amănunte care n-au fost prea favorabile pentru mine și țin să mulțumesc tuturor profesorilor care m-au învățat și m-au educat de aceea le doresc multă sănătate și viață îndelungată. Mulțumesc organizatorilor pentru întâlnirea de astăzi, aștept să ne revedem !
CALOTĂ Dorin absolvent al liceului clasa XI-a C. Față de precedentele întâlniri nu am nimic deosebit de spus. Tot căsătorit, tot o fetiță, tot medic, îmi desfășor activitatea la Spitalul Municipal Nr. 2 în secția de boli interne, mă ocup mai mult de cardiologie. Motive de a fi mândru, argumente nu am, nu sunt secretar de stat încă … n-am performanțe deosebite în ultimii 5 ani. La realizări în plus câțiva ani, câteva dioptrii, câteva kilograme, la minusuri, energie, memorie
                        Sala: și altele
care de fapt intră în energie. La capitolul recunoștiință pe de o parte celui din față, colegului GOCIMAN și grupului de entuziaști care au reușit să ne adune, cu care ocazie mi-am dat seama care este vârsta mea reală și dascălilor care au reușit să facă din noi niște oameni așa cum trebuie. Aș mulțumi încă odată profesorului GRIGORE care m-a ajutat să fac medicina și l-aș întreba cu ocazia asta dacă în prezent este înconjurat mai mult de cei care au făcut multă matematică sau care n-au făcut multă matematică ? Colegul UTZA mi-a tăiat macaroana , aș fi vrut să … 2 întâmplări și ultima cu contactarea tuturor taximetrelor și trăsurilor și atitudinea și spaima directorului VIJOLI de atunci
                        VIJOLI: de atunci m-am îmbolnăvit de inimă
                        GOCIMAN: deci tu ești responsabil
Și a doua pe care nu pot să o spun … este că lipsește doamna profesoară STRATAN de limba rusă legat de colegul TEODORESCU …
                        Sala: GRIGORESCU Brebu.
CIOBANU Ion mă numesc, într-adevăr în fața stimaților mei profesori sunt același emotiv ca și cum aș fi fost scos la tablă, aicea nu e tablă totuși și în special emoția o am față de tovarășul profesor GRIGORE care într-adevăr mi-a insuflat în ultimul moment, vă spun, pasiunea pentru matamatică, de ce, fiindcă eu eram ocupat în timpul liceului cu alte pasiuni în special desenului. Îmi plăcea foarte mult să desenez și nu știu dacă se mai găsesc planșe atât la naturale, la istorie, la geografie în care aveam semnătura pe ele. Într‑adevăr am făcut și o planșă pe care nu am semnat-o, adică am semnat-o dar n-am făcut-o. Era în colaborare cu colegul meu NENOVICI care trebuia să aibe și el notă la istorie și trebuia să facă o planșă și ca totuși să creadă că a colaborat și a făcut ceva bineînțeles că l-a pus pe tatăl lui care era topometru și a făcut o hartă despre vestigiile romane în județul Prahova. Aceasta este planșa pe care într-adevăr n-am făcut-o în totalitate și am semnat-o. Așa mi-am dat seama când am fost ascultat la matematică de domnul profesor GRIGORE în care mi-a spus … vă dați seama că puteam să învăț mai mult la matematică și mi-a spus … măi băiete matematica e ca femeia, nu te ții de ea, te părăsește. Într-adevăr mi-am dat seama că trebuie să mă pun serios pe treabă și într-adevăr la îndrumarea profesorului VIJOLI am îmbrățișat nu arhitectura cum era vocația mea ci altă arhitectură, arhitectura navală pe care nu am reușit să o profesez din anumite condiții care au fost impuse la timpul respectiv. Sunt în dragoste … și să spun pentru oraș, am revenit în orașul Ploiești, de 24 de ani lucrez la același institut, Institutul de Proiectări Rafinării și Petrochimie, sunt pe funcția de inginer proiectatnt principal gradul II. Alte evenimente familiare, decât copii au crescut, fata 19 ani, băiatul 14 și încă odată țin să mulțumesc profesorilor care m-au îndrumat în viață și mi-au dat bineînțeles nu numai noțiunile de bază cât și puterea de a înțelege și de a mă descurca și în alte domenii decât numai strict ce am făcut. În același timp am o recunoțtiință deosebită colegilor care au căutat să ne revedem și stimatului meu prieten GOCIMAN Mircea. Va mulțumesc !
CRICOVEANU Petre Pe scurt lucrez la o instituție care exportă activitatea de construcții montaj în străinătate, se înțelege că în străinătate și lucrez de mai mulți ani acolo, de vreo 14 ani. Sunt căsătorit și am un un copil, un băiat de 17 ani. Aș vrea pe lângă ce au spus colegii mei să aducă un așa omagiu profesorilor noștri care au văzut în noi atât elevii și partea deosebită pe care am dezvoltat-o ulterior în viață și ne-am creat o profesie și faptul că uneori au văzut în noi ceeace putem dezvolta în afara strictă a studiului pe care-l predau. Spun asta gândindu-mă că fiecare dintre dumneavoastră m-ați avut și m-ați plămădit într-un fel ceeace am luat de la dumneavoastră din fiecare am dezvoltat și deși am fost modest trebue să recunosc că și la limbi străine să dezvolt ceeace m-ați îndrumat dumneavoastră și la celelalte discipline inclusiv prelegerile de română și chiar la partea filozofică, la partea tehnică. În mod special cu nuanța ei deosebită recunoștiința este pentru profesorul GRIGORE care pentru mine cel puțin cum cunoașteți a fost un exemplu demn de urmat de a lupta cu toate duritățile vieții și pentru dumneavoastră cred că a fost în multe situații la fel. Eu vă mulțumesc și vă doresc să ne reîntâlnim de mai multe ori.
Vicențiu DUMITRU … cred că sunt același elev pe care-l cunoașteți, pe toți de aici v-am avut profesori, apropiat de profesorii mei. Cred că aceasta a fost caracteristica principală a activității mele în școală … mă gândesc la acest liceu … unii dintre colegii noștri care au rămas aici și care sunt responsabili de arhitectura acestui oraș de care sunt legat deși am plecat de o bună bucată de vreme din el … poate zic că vor face cândva, îmi dau seama cât este de greu ca să readucă la fața aproximativ aceeași acea clădire urâtă care este acolo pe bulevard, iarăși un lucru foarte greu să se taie blocul acela care acoperă biserica, catedrala Sfântul Ioan și monumentul eroilor acestui oraș din războiul de la 1916-1918. Spun aceste lucruri cu aceleași sentimente de profund atașament față de acest oraș care a dat cred eu acestei tări nu neapărat genii, cel puțin oameni de caracter. Pentru că aș putea să spun că datorăm sau în ceeace consider eu că datorez cel mai mult acestui liceu reprezintă formarea pe care am primit-o ca oameni. Noi am avut într-adevăr așa cum s-a spus aici profesori extraordinari de mari. Eu personal m-am bucurat, am avut privilegiul de a avea în continuare după ce am terminat liceul profesori extraordinari. Am făcut matematica, sunt primul matematician care se declară în această serie, aicea probabil că mai sunt și alții dar până acum nu am auzit pe nimeni dintre cei prezenți, dacă matematician se poate numi acela care, mă rog într-un fel sau altul 25 de ani a lucrat în acest domeniu cu râvnă și cu dăruire sigur că rezultatele e greu să ți le evaluezi singur. Dar spun că am avut profesori mari, dacă vreți să vă citez numai câteva nume, sunt cunoscute. Am avut profesor pe VRÂNCEANU cu care am făcut teza, am avut profesor pe Dan BARBILIAN care a fost un mare matematician, am avut profesor pe MOISIL, am avut profesor pe Victor VÂLCOVICI în fine numai pentru a enumera câteva nume celebre și am avut de exemplu șansa să-l aud pe Eduard TELLER părintele bombei cu hidrogen. Pot să vă spun fără ca să încerc acum să fac un discurs de ocazie, că toți profesori noștri și că mai mult pentru formarea mea și cred a tuturor dintre noi cea mai mare importanță pentru noi au avut-o profesori de liceu mai mare decât toate aceste nume pe care le-am pomenit în fața dumneavoastră. Aș începe cu decanul nostru de vârstă mult iubitul profesor ZAHARESCU de la care toți noi am început să facem experiențe. Cine nu și-a făcut laborator pornind de la profesorul ZAHARESCU ? Și astăzi mai păstrez aicea o mică cicatrice de acid picric sau nu știu ce. Acest lucru m-a ajutat extraordinar de mult pe mine, eu am vrut să fac când am terminat liceul fizica, am continuat fizica cu profesorul foarte bun pe care l-am avut KÖRNER și am vrut să fac fizica dar când m‑am dus la facultatea de matematică am avut profesori așa mari m-am dus să fac matematica după profesorii care … Pentru că vorbesc de profesorii care sunt aicea și am avut tot timpul o mare admirație și o mare stimă pentru profesorul TAȘCĂ, cine nu-și amintește sau poate nu toți vă aduceți aminte poate nu toți l-ați avut ca profesor de tezele lui extraordinare la care astăzi cred că puțini ar lua bacalaureatul sau ar reuși la medicină cu toate că se dau examene grele. Evoluția sistemului nu știu care în regnul sau evoluția la geologie … tezele extraordinare pe care le dădea, subiectele pe care le alegea și la care nu puteai să răspunzi decât dacă aveai o înțelegere profundă asupra materiei. În final pentru că iarăși este aicea profesorul George Iancu GHIDU poate cum ați auzit cum o să vă spun am avut norocul în viața mea să circul nu foarte mult poate, dar să merg în străinătate deseori și nu vreau să mă laud, tot ce vă spun aicea este numai pentru că tot ceeace ați spus dumneavoastră aicea consider că noi toți spunem lucrurile pentru a arăta o mândrie a noastră a tuturor colectivă, nu ca un fapt personal dar majoritatea oamenilor de limbă franceză cu care am vorbit întotdeauna au exclamat cât de bine vorbești franțuzește, eu le-am spus nu, nu mai vorbesc bine, vorbeam bine la sfârșitul clasei a III-a pentru că la sfârșitul clasei a III-a prin severitatea lui profesorul GHIDU deja ne învățase franceza. Pormă după aceea am avut și alți profesori tot mari și buni cu care am continuat studiul limbii franceze, dar bazele au fost puse atunci și despre aceasta trebuie să … sigur nu este cazul să vorbesc de profesorul GRIGORE cu care și în liceu și după m-am … dar poate că dacă e vorba să vorbim de profesori de ar trebui să ne aducem aminte și de profesorul DUMITRESCU-ȘTEFEȘTI care, de la care într-adevăr am învățat ceva, am învățat geometria. El ne-a putut acea înțelegere … judecată globală pentru că lui îi datorăm prin acest aspect multe lucruri. În fine seria profesorilor nu pot să o epuizez acum, deci aș face peopunerea ca să încercăm să scoatem o carte sau un album sau un pliant măcar cu datele biografice ale profesorilor noștri și cred că și cu ale noastre dar în special cu ale profesorilor. Personal fiindcă vorbesc de profesori am de adus, de a exprima un sentiment deosebit profesorului RÂPEANU care ne-a învățat așa cum știți cu toți … vreau să exprim fiindcă îmi este imposibil să înșir aici toți profesorii, am vorbit cu profesorul POP despre … cu care aveam mari afinități filozofie și psihologie … dar vreau să exprim aicea pentru că aicea … nu-i așa … ne și exprimăm sentimente deosebite pentru domnii profesori … poate ni s-ar părea … pentru profesorul POP de desen și pentru profesorul MĂTUȘA față de care întotdeauna m-am simțit dator că niciodată nu eram bun la gimnastică dar … ceeace îmi era greu era faptul că la gimnastică mirosea și eu am fost un copil care mă rog aveam un miros deosebit. Acuma pentru că am și eu și eu sunt de acord că trebuie să ne aducem aminte că profesorii noștri în afară de faptul că ne-au dat ceeace este esențial … bazele solide ale cunoașterii să ne mai aducem aminte sigur SIMACHE, LIPCAN și alții dar ne-au călăuzit în timpuri extraordinar de grele. Noi am făcut liceul în timpuri extrem de dificile și profesorii ne-au apărat atât spiritual cât și chiar ca ființă de existență. Au avut grije de noi ca să nu facem lucruri care atunci ne-ar fi pus viața și situația în primejdie. Pe de altă parte eu cred că și noi i-am ajutat pe profesori ca să facă ceeace au făcut pentru noi. Despre mine câteva lucruri … când am venit aicea am întrebat nu m-am bucurat niciodată de o prea bună memorie dacă n-am venit acum 5 ani și colegii m-au ajutat să spun că n‑am venit acum 5 ani, am venit acum 10 ani dar asta se datorește și faptului că mereu am fost cu spiritul și cu sentimentul alături atât de acest liceu, atât de profesori cât și de voi toți colegii mei. Așa încât ar trebui să vă povestesc ce am făcut din 1972 (rumoare) … aveți șansa că n-am făcut prea mari lucruri și în general sentimentul este că cu cât probabil înaintezi în vârstă … că ai făcut de fapt puțin și așa și este în dezvoltarea și în realizările care sunt pe plan național și mondial facem puțin dar ne străduim … ca lucruri negative am făcut un infarct (rumoare) … dacă nu vă mai interesează eu nu vă mai spun dar eu cred că ceeace ați făcut acuma de a afla într-adevăr câte ceva despre noi este un lucru bun și important. Deci am făcut un infarct în 76' care însă nu m-a făcut ca să nu îmi continui activitatea încercând să realizez câte ceva … pe plan n-am copii deci țării nu i-am putut aduce cum ați relatat cu toții aici urmași destoinici … am continuat să scriu matematică, eu lucrez la Academia de Studii Economice la laboratoarele de cibernetică ca matematician din 1964, până în 1964 am fost profesor aici în Ploiești. Și deci din 72' de când nu am relatata am continuat să scriu matematică ca atricole publicate s-au adunat acolo un număr de articole dar poate că cea mai mare realizare în acest domeniu este faptul că am publicat teza mea de doctorat care-și aduce o oarecare contribuție în domeniul utilizării matematice în domeniul matematicii în optimizarea proceselor tehnico-economice și care cred eu că a avut și încă mai are o oarecare importanță în matematica aplicată cu ajutorul calculatorului în țara noastră, ea conține o muncă destul de susținută făcută pe mulți ani și cu multe programe de optimizare. Eu mă ocup de probleme de optimizare neliniară așa încât colegii mei inginerii care au astfel de probleme mă pot eventual căuta. Nu mă ocup cu profesoratul, nu sunt profesor sunt cercetător II acolo. Am participat așa cum se întâmplă în meseria noastră la diferite congrese, am început în ultimul timp să fiu notat în câte o mică notiță ca existent, ca matematician în România. Ultima dată anul acesta am fost la un congres la Bonn unde ni s-a dat din banca mondială a matematicienilor care lucrează în domeniul matematicilor aplicate și lista lucrărilor mele, eram și eu acolo figuram … cu 17 lucrări. Dacă aceste lucruri constitue pentru seria mea un prilej de mândrie eu vi le-am relatat, personal consider că față de ce am primit am făcut mai mult … am făcut puțin și că avem datoria să încercăm cât vom trăi să realizăm mai multe lucruri în continuare. Mulțumind (aplauze) celor care au organizat și mai ales profesorilor noștrii prezenți aici și aducând un omagiu celor care nu mai sunt sper să ne întâlnim sănătoși la următoarea întâlnire.
GOCIMAN Mircea-Aurel După o prezentare așa de complexă eu m-am horărât să citesc repede textul și plec. Mă numesc Mircea GOCIMAN, sunt inginer electronist, proiectez și execut aparate de măsură și control în cadrul Fabricii de Prototipuri din Ploiești unde am creat multe aparate, majoritatea originale. Pasiunile mele: Electronica, Filatelia, Fotografia, și melodiile cântate de Nat King Cole. Nevastă-mea e rapidistă, băiatul stelist. Îmi amintesc cu deosebită plăcere de zilele liceului, unde am avut ca profesori o echipă fantastică, diriginți trei coloși, Paulescu-Ghidu-Simache, adânc întipăriți în minte. Aș fi fericit ca băiatul meu să intre la anul la acest liceu unde au învățat părinții lui și să poată avea parte de profesori ca Dumneavoastră. Cu cât trece timpul cu atâta sunt mai legat de amintirile școlii și mă mândresc că sunt ploieștean în Ploiești. În încheiere atât colegilor mei cât și Stimaților Profesori, va fac cele mai calde urări de zile senine. Să ne trăiți !
IONESCU Pavel Sunt căsătorit, am o fetiță de 23 de ani, a terminat liceul la Ion Luca CARAGIALE , la 25 de ani a coincis cu bacalaureatul iar anul acesta la a 30-a aniversare coincide cu terminarea Facultății de Energetică din cadrul Institutului Politehnic. Dacă matematica imprimată de domnul profesor GRIGORE a făcut să termin eu o Facultate Electrotehnică Mașini și Aparate Electrice. Fica mea … matematica imprimată de domnul profesor SZABO a făcut ca să existe astăzi în anul V pentru care eu îi mulțumesc. Suntem în al 6-lea cincinal de la aniversarea noastră, toate întâlnirile noastre au fost destul de plăcute și eu țin să mulțumesc participanților atât corpului didactic cât și colegilor pentru întâlnirile și prezența la această întâlnire. Ca să fiu mai scurt sunt mândru de liceul care l-am urmat, sunt mândru de dascălii care m-au instruit și le mulțumesc pe această cale și sunt mândru de promoția din care fac parte.
Sunt LUCINESCU Ștefan clasa Xi-a C. Cu ocazia acestei întâlniri atât de emoționante și în același timp plăcute s-au spus foarte multe lucruri, mie vă rog să-mi permiteți numai să asigur onorații profesori de față că pe cât trece timpul îmi dau seama tot mai mult de contribuția dânșilor mai ales pentru formarea mea ca om. După cum știu majoritatea sunt medic microbiolog și ca ploieștean, mai ales din motive sentimentale nu m-am despărțit de orașul natal. După ultima revedere pot să vă relatez au fost niște ani așa … de împliniri profesionale și în același timp de constatări mai plăcute asupra sănătății corespunzătoare acestei vârste care ... așa se adaugă. Din punct de vedere cel … personale vă pot aminti faptul că am fost atestat doctor în științe medicale, la concurs am devenit medic primar de specialitate și sunt șef la laboratorului de microbiologie al CSA Ploiești. În ce privește viața de familie sunt căsătorit, am un băiat student și spre satisfacția mea … așa … el a iubit matematica, îmi pare rău că nu l-a cunoscut pe domnul profesor GRIGORE … așa … dar s-a descurcat bine cu matematica. S-a căsătorit la fel de repede ca taică-su și îmi rămâne ca într-o perioadă destul de scurtă un an doi să devin bunic să măresc astfel clubul acestora.
MÂRZESCU Ion … și am fost elev în clasa XI-a C. Țin să aduc omagiul meu profesorilor care au avut posibilitatea să mă îndrumeze în activitatea mea și în formarea mea ca om. În primul rând domnul profesor GRIGORE, care datorită dânsului am făcut o facultate tehnică și datorită profesorului MĂTUȘA care m-a învățat sport și am făcut sport de performanță turism, alpinism, orientare turistică, alergări la curse, profesorului de geografie datorită faptului că am mers în toată țara și bineînțeles în străinătate prin multe părți și nu mai vorbesc alte lucruri. Bineînțeles pe linie profesională sunt inginer mecanic, v-am spus am terminat cele două facultăți și am editat câteva cărți, am lucrat și-n informatică și locuiesc în Ploiești și doresc și în viitor să fiu tot în Ploiești și să întâlnesc pe cât mai mulți.
Dan NICOLESCU cum mi se mai spunea în liceu Circu. Nu vreau să produc ilaritate prin această poreclă, vreau să mulțumesc domnului profesor ENCIU care m-a salvat de o altă poreclă din mai fragedă copilărie care era cea de Țârcovnicu. Domnul profesor ENCIU a urmat profesorului RÂPEANU fost coleg cu coleg cu tata de seminar care mă ținea numai în 2 și-n 4 la limba română pe motiv ca să învăț să scriu frumas și mai ales gramatical. Nu știu cât am reușit să fac acest lucru în oricecaz am simțit salvarea în venirea la limba română a domnului profesor ENCIU de care m-am apropiat foarte mult și m-a luat ca un cirac al dânsului și m-a utilizat la … ca colaborator pentru spectacole. Și primul spectacol din nefericire a fost la circ și de atunci colegii așa mi-au zis în continuare și să știți că nu mă supăr dacă astăzi mă întâlnesc cu un coleg și îmi spune Circu. Mi-aduc aminte din liceu
                        Bebe STĂNESCU … păi și acuma te ocupi cu …
… aceeași activitate, și ca jurist consult al Consiliului Popular al județului Prahova, cu această ocazie și ce funcție îndeplinesc. Știți ca am avut un accident la intrarea în facultate în sensul că a trebuit mai întâi să fac un stagiu ca strungar și după aceea să urmez dreptul. Am absolvit facultatea, și pentru această posibilitate de a urma o facultate țin să mulțumesc în mod deosebit profesorului meu George Iancu GHIDU care într-un moment critic din viață când noi eram socotiți revoluționari antisociali sau așa ceva m-a chemat deoparte, nu știu dacă dânsul își amintește și mi-a spus … eu mă simt cel mai fericit atunci când am de lucru, când muncesc … adică vă refereați la dumneavoastră … pentru că atunci când muncesc nu mai am timp să gândesc … Reținînd acest sfat al domniei sale, m-am apucat de treabă la strungărie și m-au recunoscut cei de la strungărie, care erau și ei oameni … nu meriți să stai aici, du-te la facultate și m-au trimis cu hârtie cu care am intrat mai departe și am absolvit această facultate. Mai târziu m-am întâlnit cu domnul profesor GRIGORE căruia pe această cale vreau să-i mulțumesc în mod deosebit pentru faptul că nestrălucind la materia dânsului a știut să mă țină în șah până la ultimul moment și dacă alți colegi care au acuma și două diplome și sunt cu titlul de doctor sau alte calificative profesionale dacă zic aceștia nu și-au amintit, eu mi-am amintit că în această sală am dat ultima teză cu domnul profesor GRIGORE. Ne-a lăsat să copiem unii de la alții pentru că toți care eram în această sală nu știam nimic. Ne-a strâns la urmă tezele și cu fiecare în parte a discutat câte ceva și pe mine m-a întrebat … tu ce vrei mă să te faci ? … și eu salvarea … popă domnule profesor … mă să te faci popă nu altceva că mă faci de râs dacă te duci la altă facultate. Nu m-am făcut popă și acum 4 ani când s-a aniversat ieșirea la pensie a domnului profesor GRIGORE dânsul vă reamintesc că se plângea … am făcut doctori, am făcut ingineri, profesori … n-am făcut popi, n-o să aibe cine să ne înmormânteze. Eu urez domnului profesor să trăiască încă mulți ani fericiți și cu sănătate și să aibă cât mai târziu nevoie de un popă ca să-l ducă la groapă. Să trăiți !
Sunt PETRESCU Mircea-Stelian clasa XI-a Când, lucrez la Institutul Politehnic București la Facultatea de Automatică și Centrul de Calcul, predau cursuri în domneniul calculatoarelor, sunt profesor. Sunt căsătorit din 1964, avem o familie foarte bună, reușită, 2 băieți unul în vârstă de 13 ani și 3 luni altul peste 2 luni 8 ani. Sunt niște copii reușiți cărora nu le-aș dori printre altele decât să facă o școală pe care am făcut-o și eu în acest liceu și care a rămas și astăzi așa cum a fost și în trecut. La capitolul recunoștiință pe care l-a evocat emoționant colegul nostru Dorin CALOTĂ care cred că a fost prezent aici nu numai în calitate de coleg da și ca medic cardiolog pentru a face față eventualelor rezultate ale emoției de astăzi. Aș vrea să exprim în primul rând gratitudinea mea pentru cei care au organizat această întâlnire pentru că ne-a prilejuit în acest mod momente de mare încărcare emoțională, de comunicare sufletească deosebit de valoroasă la o vârstă și într-o epocă când aceste lucruri sunt foarte foarte prețioase. Un cuvânt în plus desigur colectivului de organizatori aici în față și colegului Mircea GOCIMAN care știm cât s-a zbătut ca să facă această întâlnire a noastră de azi. Pentru toți cei prezenți dintre colegi aceleași gânduri bune pe care le-am nutrit din totdeauna chiar dacă nu mereu am reușit să-i fac să înțeleagă cât de aproape am fost și sunt sufletește de ei. De la mulți dintre dumneavoastră am avut în decursul anilor prilej de atituduni deoesebit de amicale iar uneori am avut ajutor de mare însemnătate în viață cum a fost de exemplu un ajutor care mi l-au dat în urmă cu câțiva ani mai mulți dintre colegii noștri și aș vrea să numesc în primul rând doi dintre ei, în primul rând pe Fredi MERTL și în al doilea rând pe Valentin ZENTENAI care au salvat efectiv viața tatălui meu lucru pentru care sunt recunoscător și o să le fiu recunoscătot toată viața. Firește sentimentele de recunoțtiință așa cum am spus pentru dumneavoastră, pentru colegii mei, pentru voi toți. Pentru profesori aproape imposibil să mai spun ceva față de tot ce s-a spus astăzi așa de frumos și de înălțător, așa de omenesc și de cald. Nici nu se putea să fie altfel pentru că această școală din Ploiești este la fel de valoroasă ca Liceul Buzești din Craiova, ca Liceul Mihai Viteazul și altele și Sfântul Sava și Lazăr din București școală care poate ar merita mai multă atenție din acest punct de vedere, a reușit să facă foarte multe lucruri pentru țară și face în continuare fiindcă toți știu că valoarea școlii s-a păstrat nemodificată și continuând să crească cum era și firesc. E greu să mai spun profesorilor noștri sau despre ei ceva în plus față de tot ce ați spus astăzi, unii dintre noi cu foarte multă pricepere chiar dacă au vorbit ceva mai mult. Din această cauză nu pot decât și eu să dau glas profundei mele recunoștințe pentru tot ce ați făcut pentru noi. Firește că v-ați făcut datoria după cum ne-o facem și noi astăzi însă această datorie ați reușit să o faceți într-un mod magistral care vă face cinste și această cinste este și va fi recunoscută de țară și este recunoscută și de noi toți. Vă mulțumesc pentru tot ca ați făcut pentru noi, aș fost și sunteți pentru mine o întruchipare a ideii de școală poate și pentru faptul că lucrez în învățământ, sunt un pic deformat în această materie, totuși rolul școlii în dezvoltarea socială este fundamental și de fapt o națiune se făurește firesc prin munca ei, dar o națiune se făurește în primul rând în școală și cred că și manifestarea noastră de astăzi, un pic, dar mai ales viața dumneavoastră a tuturor și toată activitatea dumneavoastră care s-a topit în tumultul acesta al școlii românești este un exemplu de dăruire pe care trebuie să-l subliniem ori de câte ori vom avea ocazia fără ca să fie niciodată de prisos acest lucru. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru noi !
POPESCU Emil … din 1972 de când am participat ultima oară la întâlnire n-au intevenit lucruri deosebite. Lucrez tot la Ministerul Chimiei am însă un copil de 9 ani la care munceam încă de la ultima noastră întâlnitre. Mă asociez desigur mulțumirilor adresate comitetului de organizare în frunte din câte știu eu cu Mircea GOCIMAN, se poate că și alții au avut atribuții similare. Mă asociez mulțumirilor adresate profesorilor la care nu am ce să mai adaug sigur că noi suntem ceeace suntem în foarte mare măsură datorită profesorilor aș adăuga însă sau aș accentua un lucru pe care nu l-am auzit accentuat în felul ăsta. Vreau să mulțumesc din toată inima tuturor colegilor și fiecăruia în parte și tuturor la un loc pentru că dacă suntem ceeace suntem, poate nu o recunoaștem dar o datorăm tuturor care suntem în sală și celor care lipsesc pentru că afară de profesori la formarea noastră ca oameni am interacționat unii cu alții și am căpătat fiecare de la celălalt o părticică mică, mai mică sau mai mare. Noi suntem în fond membrii aceleași familii am căpătat obișnuințe comune, gusturi comune trăind împreună cele mai frumoase clipe de viață mea sunt cele petrecute în liceu. Nu știu dacă este cazul și la dumneavoastră și această atmosferă se datorește profesorilor și colegilor de aceea mulțumesc alături de profesori și colegilor care au făcut să ajungem ceeace suntem pentru că e foarte rar să se întâlnescă o generație de profesori de excepție cu o generație de excepție. S-ar părea că în cazul nostru să se fi întâmplat așa ceva. Uitați-vă în sală la elevii care au fost elevii dumneavoastră și dacă îi luați pe fiecare în parte cred că puțini sunt cei cu care nu se poate discuta la un nivel oricât de înalt fără să roșească nimeni atât din punct de vedere profesional cât și uman. Mulțumesc încă odată !
RĂDULESCU Ion … eram printre ultimii la catalog și ultimii prin clasă, m-am evidențiat mai mult la matematică și fizică. Am fost descoperit de regretatul profesor DUMITRESCU-ȘTEFEȘTI și recomandat domnului profesor GRIGORE și a trebuit să țin linia ca să nu dezamăgesc un profesor cu renume. Am terminat Facultatea de Electromecanică, lucrez la Întreprinderea de Utilaj Tehnologic Buzău. Sunt totuși ploieștean, merg cu trenul lui ANDRONACHE care întârzie mereu. Sunt șeful compartimentului Mecano-Energetic-Investiții ca ultimă realizare în ultimii ani de când nu ne-am mai întâlnit am organizat niște ateliere centrale pentru reparații capitale pentru utilaj tehnologic pentru toată țara nu numai pentru a noastră. Fac educația a doi copii, sunt mulțumit că ei sunt mai deștepți ca mine, învață mai bine. Îmi permit cu acest prilej să fac și o confidență având în vedere că profesorii noștri ne-au fost și părinți și ei au … multe lucruri în viața noastră … îmi exprim totuși îngrijorarea că trăiesc într-o generație care s-ar părea că nu putem să asigurăm o tradiție milenară de a lăsa copiilor noștri moștenire o viață mai bună ca aceea care ne-au lăsat-o părinții noștri. Și cu acest prilej fac un apel la promoția noastră că fiecare unde suntem, fără să se creadă că fac politică, unde suntem să ne gândim serios asupra vieții și să nu fim noi cei care să curmăm tradiția aceasta de a lăsa copiilor noștri moștenire ceva mai bun decât am primit și totuși să continuam această tradiție să asigurăm generațiilor care ne vor urma o viață mai bună așa cum au asigurat-o generații de oameni din urma noastră. Vă mulțumesc !
SANDU Costin … stimaților profesori, în mod deosebit domnului profesor GRIGORE, dece dânsului, dintr-un motiv foarte simplu că dacă ar fi intenționat să mă facă să pricep matematica foarte bine nici acuma nu terminam liceul. Sunt medic la Buzău, am doi copii, un băiat anul III la Electronică și o fată clasa IX-a la matematică. Ambii învață matematica foarte bine. Mulțumesc colectivului de organizare în fruntea căruia e inimosul coleg GOCIMAN tuturor de față multă sănătate !
STĂNESCU C. Constantin - Dimitrie Să știți că am băut apă nu pentru că vreau să vorbesc mult dar vă dați seama dece am băut apă și-mi cer scuze colegului NEGULESCU de niște neplăceri la înregistrare  … sunt răcit de vreo câteva zile. Este emoționant să iei parte și să știți că suntem obligați fiecare dintre noi să ne mărturisim emoțiile, este emoționant să iei parte la o așa aniversare întâlnind … și cu ochii peste foști colegi din clasa I-a primară și până în ultima clasă de liceu. Fiecare dintre noi știm că legăturile noastre afective și nu numai afective au fost și vor fi și mai puternice între noi colegii de școală de liceu poate chiar mai mari și suntem convinși că mai mari decât cu ale colegilor de facultate. A trecut vremea peste noi … pe scurt vă povestesc ceva … pe data de 14 noiembrie când eram în holul liceului cu o tânără profesoară care răspundea de verificarea listelor de votare … auzind dom' profesor GRIGORE, dom' profesor GRIGORE … era un grup acolo … era un grup acolo lângă ușă mă întreabă pe mine dacă … dar care este profesorul dintre cei de acolo … nu este un compliment gratuit. Trec și eu ca și ultimii mei colegi peste enumerarea calităților profesorilor noștri. Deci m-am făcut medic, sunt medic chirurg poate datorită desenelor profesorului TAȘCĂ din copilărie, am doi copii mari, unul a terminat Petrolul, fata este studentă anul II la Cibernetică, n-au făcut medicina poate pentru că le-am transmis genetic dragostea pe care am avut-o și față de matamatică. Am planificat imediat după cutremur în perioada 77-78' un nou spital căi ferate în Ploiești, l-am proiectat în perioada 78-79' și l-am construit în perioada 79-82'. O plăcere deosebită pentru mine care în fine nu vreau să mă laud am fost un pic de diriginte de șantier să găsesc atâta solicitudine și atâta înțelegere și dragoste la toți colegii mei de liceu, de serie dar și mai mari și mai mici din Institutul de Proiectări Prahova Ploiești, la colegul Mihai DROSU, la Vulcan care m-a ajutat să rezolv o problemă deosebit de grea, la Ovidiu POPESCU de la Poștă și așa mai departe. Zic că poate ce am realizat în anii ăștia reprezintă pentru mine o satisfacție deosebită, dar cea mai mare satisfacție, să nu se supere Gigi GEORGESCU pe mine sunt bunic cu o lună și jumătate înaintea lui, adevărul este că îmi pare rău că nu poată să audă (plecase din sală) o să-i aduc aminte. Este o mare încărcătură emoțională este o mare satisfacție să-ți vezi o nepoată și o să vedeți fiecare dintre dumneavoastră că pentru nepot o să-ți îndrepți altfel ochii decât ți-ai îndreptat pentru copii. Vă doresc tuturor dintre dumneavoastră în primul rând dascălilor noștri multă sănătate să-și educe, să-și crească nepoții mai departe vă doresc tuturor dintre dumneavoastră multă sănătate și fericire și să creșteți câț mai mulți nepoți !
STĂNILĂ Ștefan Sunt inginer spacialitatea mașini termice, în prezent conduc serviciul de control cercetare cauze vibrații la Intreprinderea Energo-Reparații București din cadrul Ministerului Energiei Electrice. Sunt căsătorit, nu am copii și cam astea sunt detaliile mele personale. Țin să mulțumesc iluștrilor mei profesori pentru toate cunoștiințele pe care mi le-au transmis, deasemeni le doresc multă sănătate și sper ca peste 5 ani să ne revedem. Multă sănătate !
TĂNĂSOIU Igor XI-a C, iubita XI-a C. Cred că nu mai trebuie să vă demonstrez s-a demonstrat atât în limbaj matematic, în limbaj medical, în limbaj economic și așa mai departe dragostea pe care vi-o purtăm, mulțumirea sufletească de a ne întâlni cu dumneavoastră aici și cu colegii noștri și profit de această ocazie să vă urez ani mulți și snoavele pe care aș fi vrut să le povestesc și am o mulțime, am o mulțime să vă povestesc, aș putea să vă povestesc despre ghionturile de la profesorul MĂTUȘA, crestăturile domnului VIJOLI aș avea o mulțime, vi le povestesc peste 10 ani când o să aveți probabil amabilitatea să veniți să vă întâlniți cu noi. Multă sănătate, la mulți ani, numai bine !
TEODORESCU Constantin coleg de bancă cu TĂNĂSOIU, cu antevorbitorul meu, ultimul pe lista vorbitorilor. O comisie foarte serioasă de colegi-profesori aici în față. Sunt profesor de geografie, am parcurs toate gradele până acuma definitivat, gradul II, gradul I. Mulțumesc tovarășului profesor VIJOLI în mod deosebit care mi-a inoculat dragostea pentru geografie și deasemeni tovarășului profesor Tică BANU care a contribuit la formarea mea ca profesor de geografie. Cu foarte mulți din cei de față am fost colegi la diverse școli, cu tovarășul profesor VIJOLI fostul meu profesor de liceu m-a asistat la multe lecții, tovarășul director SZABO mi-a fost director vreo 3 ani la Liceul Nr. 6 Seral și vă pot confirma că nu i-am făcut de râs. Am căutat să pun în practică ceeace am învâțat și eu de la domniile lor. În familie sunt căsătorit, am o fată de 17 ani, dă treapta a II-a, cunoaște foarte multă matematică spre deosebire de mine care aveam emoții și transpir și acuma când visez tezele la matematică. Împreună cu colegul PETRESCU care mă mai ajuta din spate să îmi mai dea de un 5 de un 6 și cu chiu cu vai am reușit să termin cu bine la matematică. Am dat la Geografie peste profesorul Tiberiu ROMAN care doi ani de zile, care m-a învățat multă matematică și am transpirat din nou la Geografie pentru matematică. Au trecut toate acestea, în prezent sunt profesor la o școală cu clasele I-X aici aproape suntem un fel de filială a Liceului CARAGIALE și continui să pun în practică ceeace am învățat de la înaintașii mei. Iubesc geografia și caut să le arăt la copii această dragoste pentru explicarea materialistă a fenomenelor din natură. Mulțumesc în mod deosebit organizatorilor și în special colegului meu Mircea GOCIMAN care cred eu că a fost creierul acestei organizări, bunei organizări să sperăm până la urmă. Închei cu cuvintele trăiască profesorii noștri și la bună vedere !
Sunt GĂUCAN Ioan și am și șansa și neșansa de a fi ultimul zic șansa … sunt neurolog la Spitalul SCHULER de foarte mulți ani și sunt un exemplar al Liceului CARAGIALE care de fapt este o continuare a Liceului Sfinții Petru și Pavel. Am fost plăcut impresionat că imediat ce am intrat în această sală, am văzut portretul lui CUZA care e de fapt întemeietorul liceulul sau în timpul lui s-a întemeiat Liceul Sfinții Petru și Pavel. Am … deși mi-a plăcut foarte mult istoria și datoresc acest lucru regretatului profesor SIMACHE care m-a învățat să migălesc  în bibliografii și zic că mi-a plăcut foarte mult istoria întâlnirea pe care am avut-o cu domnul profesor TAȘCĂ cred că a contribuit definitiv la alegerea viitoarei profesii așa încât de la cei doi mari maeștrii de la care am moștenit dragostea de carte, de migală, de tendință de a alege profesia de medic dar mai târziu de a-mi alege specialitatea de neurologie o datoresc matematicii și zic matematicii și în special geometriei pentru că de fapt neurologia ar putea fi comparată cu o geometrie a medicinei în care totul este perfect de bine organizat, perfect de bine sistematizat, aceasta o datorez regretatului profesor ȘTEFEȘTI care mi-a introdus ca să zic așa în computerul meu personal, mi-a introdus primele date de geometrie care mi-au fost de mare folos în anii ce au urmat. Vreau să mai mulțumesc profesorului George Iancu GHIDU care zic că mi-a introdus în computerul personal elementele de limba franceză și am avut prilejul de a mă confrunta cu imaginea când într-o călătorie la Lyon o farmacistă mi-a spus că vorbesc o franceză ca în sud … am spus se datorește unui profesor al meu, care așa cum spunea și un alt coleg în primii 4 ani de franceză m-a făcut să înmagazinez aproape tot ce trebuia să știu despre această limbă. Colegii mei de față pe care i-am avut în primii ani și socotesc că generația noastră rămâne prin celebritatea prietenului și colegului nostru Nichita STĂNESCU, generația Nichita STĂNESCU care ne-a ilustrat în modul cel mai strălucit. O generație de aur am zice chiar generația de la 48’, cred că nu este o greșeală de exprimare pentru că de fapt la anii 48’ prin reforma învățământului s-a creat o readunare a acestei generații de aur care o constitue toți colegii de față oameni … în vremuri în care puteam să ne pierdem cum remarca și un alt coleg. Tot ceeace am ajuns se datorește nu numai nouă ci dialogului permanent dintre maeștrii noștri și noi care am fost aluatul ce a trebuit modelat și din care a ieșit ceeace se vede în această adunare. Vă mulțumesc !
Directorul Profesor Andrei VIJOLI … iată particip la a 3-a întâlnire a dumneavoastră, la 20, la 25, și acum la 30 de ani. Întrebarea pe care mi-am pus-o și dumneavoastră v-ați pus-o vreodată este cum s-a putut păstra și forma un coectiv așa puternic cum sunteți dumneavoastră. Anul trecut am avut o întâlnire de 30 de ani cu cei dinaintea dumneavoastră când a fost o singură clasă dar din 43 cât au fost ei au fost aproape 40 … acum un număr destul de mare la dumneavoastră  … eu știu că nu-i așa de ușor să-i aduci din toate părțile, mă gândesc la PANICAN Aurel care-i de la Petru Groza. Dar să revin la întrebarea care mi-o puneam cum s-a format acest colectiv fiindcă în ultima vreme se pune mare accent pe acest lucru și poate nu totdeauna se reușește cum s-a reușit acum … POPA a dat răsounsuk că au crescut în condiții mai grele, majoritatea deci dumneavoastră născuți prin 1933-34 în perioada aceea ați făcut clasele primare până la începerea războiului. Vă dați seama și ne dăm seama cu toții … bombardamente, mai ales în Ploiești în alte părți poate că a fost mai bine, dar în Ploiești nu a fost bine deloc … ebacuări … nici nu știu cum v-ați făcut dumneavoastră clasele I-IV nu numai prin faptul că erau dizlocări … în afara orașului … pe vremea aceea erau mai mulți învățători acum sunt mai multe învățătoare și erau mobilizați mereu, ba erau, ba nu erau … după aceea după ce s-a terminat războiul s-au creat gimnaziile unice și cei care au fost în oraș … unii au fost obligați să se ducă la țară. După aceea reforma învățământului în 1948 aicea dumneavoastră ați avut de întâmpinat o greutate să zicem mai mică decât cei dinaintea dumneavoastră cu un an. Ei au dat un examen de admitere în liceu și l-au mai repetat. L-au dat încă odată și a rămas o singură clasă 49 de elevi. În aceeași perioadă ați dat și dumneavoastră examen, vă aduceți aminte de concurența mare care a fost. Ați fost trei sute și ceva de candidați pentru două clase, dar la început a fost una … directorul din acea vreme SÂRBU Leonida care a închis toate porțile liceului, nu mai intra nimeni, s-a dat un examen … nu cred că a fost vreo pilă și cine a meritat a intrat dar a fost o singură clasă și vîzând respinși cu note de la 9 în sus vă dați seama că a cedat ministerul și s-a format încă o clasă pe urmă încă o clasă cu băieți buni care s-au dovedit a fi și în aceste condiții cred că v-ați călit și cei care au intrat de bună seamă că și-au dat seama … îmi aduc aminte că OETRESCU Mircea fiind bolnav în acea perioadă a venit și el … a venit din spital și mi-a făcut o impresie … (Notă: Mircea PETRESCU s-a prezentat și a dat clasa VIII-a în particular deoarece fusese grav bolnav și după ce a reuțit cu brio a fost repartizat în clasa IX-a la noi la C). Unele le-ați spus acum altele le știți … poate până la întâlnirea viitoare mai aflăm … nu știam că ARGHIR îmi făcea figura asta … dar aveam obiceiul … nu știu cum v‑ați legat atât de mult, acest lucru se datorește poate și profesorilor dar în condițiile extraordinar de grele, greu a fost și pentru dumneavoastră fără discuție dar greu a fost pentru profesori … programe analitice ioc, veneau pentru un trimestru și dacă veneau … manualele, traduceri și nu făcute de oameni competenți fiindcă dacă ar fi fost făcute de oameni competenți … nu știu cine a fost traducătorul … nu era nimic sistematizat, pedagogic … ați avut un alt dezavantaj dumneavoastră în privința limbilor străine, ați făcut limba franceză dar câte ore de limba franceză erau, două ore, acum se face și limba engleză la alegere și limba germană deci au posibilitatea să aleagă ... mai târziu v-ați deprins cu munca ceeace ... așa cum a arătat GOCIMAN a trebuit să învețe târziu limba engleză. În 1958 pe baza întăririi celorlalte școli 14 profesori au fost mutați la toate celelalte școli, în locul profesorului NEGREA, profesor eminent s-a adus un excroc venit cu diplomă falsă care s-a descoperit după 5 ani. Spre nenorocirea mea nemaifiind aici, bineînțeles că nu mai aveam trecere, fi-miu a căzut pe mâna lui la matematică și al lui domnul BÂZU, amândoi. Vă dați seama că a rămas cu oarecare lipsă la matematică i-au făcut ceilalți chimie, fizică și a intrat la facultate, acum este inginer tehnolog în domeniul petrolului. Dar zic iată dintr-o lovitură liceul a pierdut o serie de cadre, dar sunt sigur că și acum liceul se bucură de renume și pe bună dreptate, dovadă clasele de fizică-matematici și e și normal că acestea sunt cele mai bune, reușesc la facultate în număr foarte mare. Noi ne bucurăm de ceeace am auzit din partea dumneavoastră, succesele dumneavoastră care sunt deosebite, pe noi ne bucură și așa cum a spus cineva am avut serii de ingineri, de proiectanți cum a fost POPA, când am avut nevoie, dar avem mai mult nevoie de alte categorii, de doctori și îi rugăm … când am avut nevoie am fost servit fără nici un fel de discuție în cele mai bune condiții. Din parte-mi și a colegilor care vor mai lua cuvântul vă rog să primiți urările de sănătate în primul rând și de împlinire a tuturor dorințelor dumneavoastră și ale familiei dumneavoastră.
Directorul liceului en titre SZABO Sunt profesor de matematică … este o întâlnire emoționantă și să știți că este o deosebită plăcere și mândrie pentru mine că sunt directorul unui liceu care a dat astfel de promoții ca promoție de față și-mi pare bine că și dumneavoastră sunteți mândri că ați fost elevii acestui liceu și sper că o parte din dumneavoastră vă declarați mândri că aveți copii în acest liceu. Vreau să vă spun că eu sunt de 9 ani aici, sunt într-al 9-lea an la Liceul Ion Luca CARAGIALE și vă asigur că colectivul pe care-l am la acest liceu a muncit astfel încât e demn de tradiția de peste un secol și să obțină astfel de rezultate, este un liceu dintre cele mai bune din țară. Eu cunosc liceul după ce ați absolvit dumneavoastră de prin 54' când am venit la Breaza … am făcut și niște schimburi de experiență și această tradiție s-a păstrat și în continuare. Tovarășul profesor GRIGORE are un merit deosebit pentru că a luptat … noi am continuat această tradiție. Îmi pare bine că sunt oarecum legat de promoția asta a dumneavoastră fiindcă am avut fata colegă cu a doctorului MERTL, am băiatul coleg cu băiatul tovarășului GOCIMAN, nu numai colegi ci și foarte buni prieteni, amândoi neastâmpărați. Sper că și în continuare Liceul CARAGIALE să aibă elevi, adică și în prezent mulți dintre dumneavoastră au elevi la noi, vă asigur că puteți să-i aduceți cu încredere se face școală serioasă la acest liceu, se muncește în mod serios. Vreau să afirm că elevii noștri intră la facultate în special datorită activității la clase, mai puțin datorită meditatorilor pentru că dacă nu se face la clasă treabă bună la matematici atunci meditatorul nu prea reușește să acopere golurile. La clasele de matematică-fizică s-a intrat aproape fără excepție … Sunteți o promoție care a pus umărul la ridicarea acestei tări căci chiar dacă nu suntem un sector productiv dar cei pe care-i producem pot să producă foarte mult dacă sunt bine pregătiți. Pentru mine, repet, a fost o deosebită plăcere să particip la această festivitate a dumneavoastră, perioada de care ne amintim cel mai mult este perioada de elevi referirile legate de licee sunt mai durabile decât cele despre facultate. Pentru mine, repet, a fost o deosebită plăcere să particip la această festivitate a dumneavoastră, perioada de care ne amintim cel mai mult este perioada de elevi referirile legate de licee sunt mai durabile decât cele despre facultate. Vă urez mult succes în activitatea dumneavoastră !
            Notă: Acestea au fost înregistrările făcute și în multe locuri ceeace nu s-a putut descifra a fost înlocuit cu … (puncte, puncte)