Andrei Vijoli    
    Aşteptând sosirea cortegiului funerar al Profesorului Gheorghe MĂTUŞA, am discutat mult peste o oră cu doamna profesoară de română, Elena VIJOLI şi nora ei, cărora le-am amintit de gesturile frumoase făcute de domnul profesor Andrei VIJOLI cu mine şi alte lucruri frumoase … Într-un moment de sinceritate mi-a povestit despre faptul că erau tineri şi lucrau la ţară unde era foarte greu. La un moment dat, cineva i-a propus domnului VIJOLI să intre în partidul comunist, iar ca recompensă vor primi atât el cât şi soţia catedre în Ploieşti. Tentaţia a fost prea mare şi s-au înscris în partid, mai ales că avea o pată în dosar prin faptul că era văr cu fostul guvernator al băncii naţionale, a cărui semnătura figura pe toate bancnotele în circulaţie la vremea respectivă. Aşa a ajuns şi directorul liceului, căci altfel cine ştie ce jigodie ar fi fost pus pe acest post, dânsul a fost un om de treabă şi a reuşit să amortizeze destule şocuri ale puterii îndreptate contra elevilr, profesorilor şi a învăţământului românesc.
Din discursul la Agapa 40 din 1992 a Promoţiei Nichita STĂNESCU
Despre severul director al LILC, Andrei VIJOLI, profesorul nostru iubit de geografie care nu a dat în viaţa lui o notă nedreaptă, care a ştiut nu numai să pedepsească, dar de multe ori s-a făcut că nu vede, vreau să vă mărturisesc ceva care acum 5 ani nu puteam. După absolvirea liceului, mama s-a prezentat la dânsul pentru a lua hârtiile de absolvire cu caracterizări, cu situaţia socială, aşa cum se cerea pe vremea aceea. Domnul VIJOLI nu a vrut să-i dea mamei nimic sfătuind-o să vină a doua zi la domnul VASILESCU, directorul adjunct, care nu cunoştea bine familia mea, să-l mintă şi să obţină o dovadă care să nu mă elimine de la examenul de admitere la facultate. Mircea este un băiat minunat, îl iubesc şi nu pot să-i fac vreun rău a spus dânsul.  Notă: În perioada respectivă, tata lucra ca probagiu la Rafinăria Vega şi din adeverinţa primită reieşea că eu sunt fiu de muncitor iar prin această minciună sfruntată nu numai că am reuşit să pot da examen de admitere, dar am obţinut un bonus de 25 la sută la nota finală
            FĂRĂ COMENTARII, DAR CU MULTE APLAUZE, IAR EU, MĂ AŞEZ ÎN GENUNCHI ŞI MĂ ROG LA BUNUL DUMNEZEU SĂ-I DEA ZILE BUNE ŞI FERICITE !