Povestea Trimestrialelor  
TABELUL PREZENŢELOR
    Povestea Trimestrialelor a început în cabinetul medical al lui Dorin Calotă, unde eram împreună cu Fănel Negulescu. În subconştient, ştiam de la Profesorul Ion Grigore că odată cu trecerea timpului este bine să ne întâlnim cu colegii de liceu mai des. Spunea el cu haz: Câteva luni mai ciupim noi ! La agapa XXV din 1977, chiar a propus să ne vedem trimestrial. Şi aşa, din vorbă în vorbă am stabilit să ne vedem în prima sâmbătă a fiecărui trimestru, cu excepţia lunii ianuarie, cînd să fie în sâmbăta a doua. Ideea a fost excelentă şi ne-am simţit minunat, cu regularitate ne-am întors acasă revigoraţi de aceste întâlniri. Primele întâlniri s-au ţinut la Mircea Gociman, la Fănel Negulescu, la cabinetul lui Dorin Calotă. Am mai ţinut trimestriale la Nelu Tăriceanu, fiind imediat după ziua de Sfântul Ion şi la casa de vacanţă a lui Sergiu Utză - Băicoianu. Îmbucurător este faptul că participă un număr mare de bucureşteni. După cum se vede din tabel, au participat între 9 şi 22 de colegi. În continuare am prezentat extrese din jurnalele mele.
Sâmbătă 7 Iulie 2001
            Am avut un somn ceva mai agitat cu gândul la venirea colegilor mei de liceu. Dimineaţa mi-am făcut baia de frecături, m-am aşezat în pat şi timpul a trecur destul de repede.
            Fănel NEGULESCU a venit la ora 9.35 şi am pus destule la cale, a adus un album cu fotografii extrem de importante din care o să scanez câteva. I-am arătat colecţia Playboy de care a fost încântat ca suflet de artist ce a fost şi a rămas.
Alexandru a telefonat la 9.40 de control ca să vadă dacă am nevoie de ceva. Mi-a făcut o mare plăcere..
            Nelu RĂDULESCU a venit la 10.07
            Emil POPESCUŞtefănel LUCINESCU, Dorin CALOTĂ
            Mihai DROSU şi Valerică NICOLESCU au venit în bloc la ora 10.15
            MARIN (RADU) Ionţă a venit la ora 10.20
            Jean TREABĂ a venit la ora 10.35
            Mircea DUMITRESCU a venit la ora 10.40 şi a adus aşa cum aranjasem 4 kg de roşii splendide
            Mircea PETRESCU şi Stelică BORDEANU au venit la ora 11.20 când chiar mă îngrijora întârzierea lor. Lui Stelică i-am dat un exemplar frumos "La răscrucea speranţelor", iar Mircea PETRESCU mi-a arătat printre altele o fotografie făcută acum trei săptpmâni cu Florin BROZICI la Bruxelles.
            A fost o bucurie evidentă pentru toţi deoarece ne-am văzut noi cu noi şi buna dispoziţie a pus stăpânire pe toţi chiar din primul moment. Drosu a luat iniţiativa şi împreună cu Valerică şi Ştefănel au cumpărat de vis-à-vis bere cu şi fără alcool cartofi la pachet, sucuri, pâine şi multe altele. Dorin a adus covrigei şi pateuri proaspete aşa că ne-am aşezat la bucătărie unde ne-am făcut veacul spre bucuria fumătorilor pe care nu îi puteam lăsa să fumeze în casă.
            Discuţiile au fost plăcute, iat timpul a trecut pe nesimţite aşa că nici nu ştiu cum a trecut. În timp ce s-au dus să facă al doilea rând de cumpărături eu mi-am servit supa. Când s-au reîntors, le-am servit o mâncare de cartofi primită cu suspect de mare plăcere, Valerică a spus că nevasta lui ar trebui să ia reţeta de la mine. Au mai servit roşii, caşcaval cumpărat de ei.
            Între cele două reprize am întocmit o listă cu numerele de telefon pe care am tipărit-o şi fiecare a primit una.
Dorin CALOTĂ 147693, Emil POPESCU 7465954, Fănel NEGULESCU 140117Ioniţă MARIN (RADU) 112238
Jean TREABĂ 6192806Mihai DROSU 2303128, Mircea DUMITRESCU 195730, Mircea GOCIMAN 141608
Mircea PETRESCU 6374604, Nelu RĂDULESCU 190556 190555, Ştefănel LUCINESCU 132740
Stelică BORDEANU 6652997Valerică NICOLESCU 4108955
Singurul care a avut ceva de obiectat a fost RADU Ioniţă căruia nu i-a plăcut numărul de 13 participanţi.
            Emil a fost singurul care s-a apucat şi a lucrat temeinic la Harta Clasei XI-a C. au fost făcuţi paşi importanţi şi cred că o vom rezolva.
            Când au plecat mi s-a rupt sufletul, dar asta este viaţa. Fănel a venit primul şi a plecat ultimul cu Emil, mai ales că primise un telefon disperat de la Simona că nu şi-a luat medicamentele. Dar cred că noi am fost pentru ziua de azi cel mai bun medicament.
            Spre sfârşit Mircea PETRESCU m-a luat în faţă şi mi-a arătat dintr-o carte nişte fotografii făcute săptămânile trecute la Bruxelles. Nu prea se lega mare lucru deoarece nu cunoşteam nici locurile, nici persoanele cu care era fotografiat. Deodată, stând pe un divan îl văd fotografiat cu Florin BROZICI şi-i spun … Ce faci tu cu Florin ? … la care se miră că l-am recunoscut aşa de uşor … Stelică nu l-a recunoscut şi a trebuit să-i spună el. A îngânat o poveste că l-a căutat în cartea de telefon, dar cum au făcut fotografia şi când a avut timp să o prelucreze nimic. Nu am insistat şi l-am examinat pe Florin care îi spusese că era singur, însă eu ştiam de la fratele lui Mircea că era căsătorit cu o tipă care avea o fată aşa că nu au mai făcut copii. Vremea trece însă şi lucrurile se schimbă. Florin nu arăta rău dar avea o figură uzată, marcată probabil de valurile vieţii pe care a trebuit să le înfrunte singur, fără rude, fără prieteni ori cunoscuţi.
 Sâmbătă 6 Octombrie 2001
            Dimineaţa a fost la lecţie Dragoş IONESCU, iar la 10 am plecat către Fănel, la întâlnirea trimestrială cu colegii de promoţie. Am fost prezenţi 15 persoane: Simona şi Fănel NEGULESCU, Mircea GOCIMAN, Mircea PETRESCU (care a stat vreo oră, în rest vizitându-şi rudele), Stelică BORDEANU, Emil POPESCU, Dorin CALOTĂ, Valentin SENTENAI, Fredi MERTL (fugit din gardă care a stat peste o oră), Mihai DROSU, Valerică NICULESCU, Varujan MĂRGĂRIAN, Pericler BOLGIU, Jean TREABĂ, Ion RĂDULESCU. Dintre evenimentele notabile a fost faptul că Dorin a intrat neprotejat şi a fost muşcat de câinele lui Fănel, Dan NICOLESCU nu a putut veni şi Emil mi-a lăsat nişte acte pentru el. Am strâns căte 50000 lei de la fiecare şi am făcut cumpărături cu Simona ca să acoperim un mic protocol. Totul a fost super, ne-am simţit bine ca şi gazdele, iar următoarea întâlnire a fost programată pe 12 ianuarie 2002 la Cabinetul lui Dorin CALOTĂ.
            La un moment dat mulţi au început să se vaite de una, de alta şi am profitat întrebându-l pe Fredi:
-          Prostata mea medie de 5,5 cm este mare ?
-         Da, a răspuns Fredi.
-         Am fost pe la tine acum aproape doi ani şi mi-ai zis să mai trec, dar nu am venit.
-         Aşa a făcut şi fratele lui Klaus WELTER, Heinz şi când a venit la mine după câţiva ani avea un cancer care s‑a dovedit până la urmă fatal, dar nu toate evoluează aşa.
O să trec pe la el cât mai curând !
Cu această ocazie s-a confirmat gestul ticălos făcut de regretatul Bebe STĂNESCU împotriva colegilor lui de facultate. S-a povestit cum la una din întâlnirile de absolvire a facultăţii, Bebe nu a venit la nici una dintre ele, cineva, condamnat în anul 1956, a povestit că principalul martor al acuzării a fost Bebe. Ce om minunat a fost pentru noi şi pentru profesorul Ion GRIGORE, Bebe STĂNESCU. S-a justificat comportamentul lui prin faptul că securitatea îl avea la mână pe tatăl lui, criminal de război pe frontul de Est, absolvit condiţionat de aceştia.
Aseară echipa de fotbal a României a jucat un meci cu Georgia, ultimul din grupele de calificare pentru Campionatele Mondiale Coreea-Japonia din 2002. Cu toate că practic jocul nu avea miză, era totuşi primul sub bagheta lui Gheorghe HAGI disputat în ţară. Jocul s-a termiant cu 1-1, dar am jucat lamentabil, golul egalizator fiind realizat în prelungiri de Gică POPESCU, pe care HAGI l-a trimis inspirat în faţă.
Sâmbătă 12 Ianuarie 2002
            M-am sculat cu noaptea în cap de grijă că trebuie să merg la cabinet la Dorin CALOTĂ pentru întâlnirea trimestrială cu colegii mei de liceu. Întâlnirea cu colegii mei îmi dă o stare specială chiar şi acum când ne întâlnim la trei luni, ştiu că este ceva plăcut, că o să mă simt bine, ne vom încărca în mod cert cu toţi bateriile uzate după aproape 70 de ani de funcţionare.
            Încă din zilele anterioare aflasem despre Mihai DROSU, unul din marii sufletişti, care la întâlnirea din Octombrie plesnea de sănătate că are un cancer osos la clavicula dreaptă. De la Mircea PETRESCU aflasem cu neplăcere că nora lui Stelică BORDEANU frecventează un cerc dubios al unei secte, cu care a petrecut Crăciunul şi Anul Nou într-o sală de sport pe pături, dar mai neplăcut era faptul că o ia pe nepoata lor cu ea şi aceasta se îndepărtează din ce în ce mai mult de ei, de bunicii ei. Pe parcursul întâlnirii am receptat şi alte veşti proaste, Petre MĂLDĂRESCU – Papagatul a contactat o gravă afecţiune cardiacă şi urmează a fi operat. Mişu ARGHIR îmi telefonase să-mi transmită cele cuvenite şi m-a informat că tocmai ieşise din spital unde făcuse o instilaţie, dar că se simţea bine.
            Când am ajuns la Dorin, era la el numai Ştefan CAZACU – Sică, frumos îmbrăcat faţă de cum îl mai văzusem eu pe stradă, era îmbrăcat mai frumod decât mine care iarna, mai ales după otita şi sfaturile doctorului VOICULESCU, mă îmbrac ca o ceapă, cum spune Viorica BOSIE verişoara mea. După ce m-am salutat călduros cu ei, am lăsat mâncarea mea specială cu ceaiul la Dorin, o sticlă de 1,5 litri de vin, cu intenţia să-mi fac piaţa şi să mă reîntorc. Dorin mi-a atras atenţia că murdărisem linoleumul de la intrare cu noroi, lucru care m-a şocat deoarece eu sunt extrem de sensibil la acest capitol. Mă curăţ cu atâta grijă pe ştergătoare, încât Alexandru chiar râde de mine. Ideea m-a obsedat şi spre plecare la piaţă nu-mi dădeam seama de unde am luat noroiul fiindcă prin piaţă era uscat şi curat. La întoarcere am fost mai atent şi culmea am constatat că noroiul se afla pe unul dintre preşurile pe care de fapt trebuia să ne ştergem. M-am liniştit, i-am spus şi lui Dorin, am ieşit afară aruncând obiectul cu pricina ca să nu se mai murdărească şi alţii. Au participat următorii:
            Dorin CALOTĂ – o gazdă strălucită care a cumpărat totul, aşa că noi nu a trebuit să mai luăm nimic.
            Mircea GOCIMAN, Ştefănel LUCINESCU, Fănel NEGULESCU, Ştefan CAZACU, Nelu POPA, Nelu GĂUCAN, Nelu RĂDULESCU, Valerică NICULESCU şi Jan TREABĂ sigurii bucureşteni, Mircea DUMITRESCU, Nelu TĂRICEANU, Radu MARIN-IONIŢĂ.
            Au transmis scuze Mişu BOLGIU, Stelică BORDEANU, Mişu ARGHIR, Mihai DROSU.
            Au telefonat pentru a se scuza Mircea PETRESCU, Sergiu BĂICOIANU.
            Senzaţia zilei a reprezentat-o Gigel GEORGESCU – Goe care a telefonat exact la ora 12 de la Düsseldorf ca să ne salute şi a discutat cu Dorin şi cu mine plus un mic schimb de mesaje cu Ştefănel, colegul lui de cameră din căminul bucureştean al mediciniştilor.
            Discuţiile au fost animate, plăcute, fără urmă de cel mai neînsemnat incident şi dintre subiectele remarc:
            Sică a spus că l-a invitat pe MÂRZESCU, dar din fericire acesta s-a simţit şi nu a venit.
Lumea s-a mirat de fratele lui Nelu GĂUCAN, celebrul stomatolog, devenit membru marcant al PRM
Valerică NICOLESCU a povestit că prin Ticu DUMITRESCU, cu care a fost vecin la Ploieşti, a reuşit să-şi vadă dosarul de securitate fiind efectiv siderat. Ne-a sfătuit şi pe noi să facem o cerere deoarece în mod cert într‑un an ne vine rândul. Tot el ne-a povestit despre fratele lui Gh. GUGA, cu doi ani mai mare ca noi la liceu care era sănătos tun, a manifestat unele semne de boală pe 15 Decembrie 2001 şi în urma unul cancer de pancreas a decedat pe 7 Ianuarie 2002. despre el ne-a mai povestit un episod dramatic: soţia lui i-a ascuns înainte de căsătorie o maladie serioasă congenitală la inimă. După căsătorie a constatat că nu poate face sex adevărat cu ea fiind în pericol de a muri aşa că au trăit 40 de ani ca fraţii. Oricum soţia lui a supravieţuit şi l-a îngropat.
Fănel ne-a adus fotografiile făcute acum trei luni şi am mai făcut altele ca să ne amintim de ziua de azi
Valerică NICOLESCU mi-a adus 20 $ pentru Fondul Profesor Ion GRIGORE ocazie cu care l-am lăudat şi pe Nelu TĂRICEANU care în ultimii ani îmi dă în fiecare an 300000-400000 lei pentru plata curentă a premiului cu toate că nu l-a avut profesor.
S-a discutat despre profesorii SIMACHE, GRIGORE, LIPCAN cu celebrele lui metode de exdaminare, ŞTEFEŞTI, KÖRNER, TAŞCĂ, BÂZU, PREDA, Iosif POP, EFTIMIE căruia îi înfundam ţeava de eşapament cu cartofi, Jenică POP, ENCIU.
Am povestit cum mă prindeau la ei în clasă cei de la A ca să nu pot da absenţii (Mili ANGELESCU, Gigel GEORGESCU, Fredi MERTL) şi cum odată când m-au reţinut exagerat m-a salvat domnul Costel IONESCU, dirigintele lor care a mers cu mine şi m-a scuzat la domnul SIMACHE, neliniştit de lipsa mea.
Ne-am amintit de trucurile fraţilor gemeni TOADER care învăţau la materii diferite până au fost depistaţi şi au fost ascultaţi împreună. Cum îi mângâia Bebe BULIGESCU " Sica, mama, Sica, Balanei mamei albi ca caşul"
Am povestit despre căderea nervoasă a profesorului Ion GRIGORE şi tratamentul aplicat de Valerică PÂRVAN. Apoi despre a două cădere şi tratamentul făcut de mine.
Valerică NICOLESCU şi-a amintit cu neplăcere de articolul lui Valerică PÂRVAN scris în revista Flacăra la întoarcerea din Canada.
Am discutat mult despre avionul american căzut la Nedelea unde eu împreună cu Dan NICOLESCU am dat mîna cu Regele Mihai I care a venit să vadă pe viu o fortăreaţă zburătoare. Fusesem luaţi de către prinţesa Ecaterina CARADJA împreună cu Adela SÂRBU şi fata ei adoptivă, Kenia, o poloneză orfană. Valerică a promis că o să ne aducă o carte în limba franceză despre acel bombardament la joasă altitudine soldat cu un dezastru pentru anglo-americani, motiv pentru care nu a mai fost repetat în acea variantă.
Nelu POPA a fost într-o verbă deosebită şi ne-a spus câteva bancuri, dar numai foarte bune şi plasate perfect în context.
Nelu RĂDULESCU nu arăta prea bine, părea obosit şi a plecat mult mai devreme susţinând că a intzervenit ceva urgent. Luni mi-a telefonat ca să-mi spună că în realitate a plecat din cauză că îşi uitase medicamentele acasă, dar nu ne-a spus ca să nu ne alarmeze şi să ne strice buna dispoziţie în care eram. A regretat cel mai mult că a pierdut fotografia tradiţională făcută după plecarea lui.
La un moment dat a telefonat soţia lui Nelu GĂUCAN, dar acesta i-a spus că atunci când a promis uitase de întâlnirea cu noi şi îi pare rău dar nu se mai poate.
Un telefon de la soţia lui, venită în Ploieşti la o prietenă a primit şi Valerică. Într-o pauză a unui torent de cuvinte ce îi reproşau ceva, Valerică i-a spus că pe ea o vede în fiecare zi şi este chiar plictisit pe când pe colegii lui îi vede foarte rar şi se simte foarte bine aşa că o să vină mai târziu.
La sfârşit am rămas cei trei iniţiatori ai acestor întâlniri: Dorin CALOTĂ, Mircea GOCIMAN şi Fănel NEGULESCU. Am comentat pozotiv întâlnirea şi i-am mulţumit lui Dorin CALOTĂ pentru gazduire.
Sâmbătă 6 aprilie 2002
Ieri seara Nelu RĂDULESCU şi dimineaţă Mircea PETRESCU m-au anunţat că nu pot veni din motive medicale. Nu mă simţeam prea grozav, dar eu trebuie să merg.
La intrare m-a întâmpinat Nelu TĂRICEANU şi în sediu fica lui Oana care, una peste alta s-a întrecut pe sine prin modul în care ne-a primit, prin felul discret în care am fost serviţi şi cum. Ne-a modificat la calculator un anunţ, ne-a făcut copii la Xerox şi a făcut un tabel cu numerele de telefon ale participanţilor:
Mircea GOCIMAN 141608Sergiu UŢĂ-BĂICOIANU 512262 / 093-322935, Ioan POPA 512372
Valerică NICULESCU, Constantin BIVOLAN 123468, Ioan TĂRICEANU 196389 / 092-697259
Ştefan LUCINESCU 132740 / 092-751230 / Laborator 143551/115, Mircea DUMITRESCU 195730
Ştefan NEGULESCU 140117Emil POPESCU 017465954, Dan NICOLESCU 512325 / 092-396610
Stelian BORDEANU 016652997Radu IONIŢĂ 512238, TREABĂ Jean 016192806
Am stabilit ca masa colegială se va face la Clubul Oamenilor de Afaceri UGIR 1903, Bulevardul Independenţei Nr. 23, 044125596 la un preţ de 200000 lei, aşa că vom pune un tarif de 250000 lei pentru a acoperi costurile mesei profesorilor şi a directorului, a operatorului video şi eventual cineva din mass media. Clubul prezintă condiţii excelente cu posibilităţi de a servi masa în curte sau înrt-un beci.
Am stabilit cine pe cine anunţă, cei care depun ghirlande la colegi şi profesori din Ploieşti, Bucureşti şi Cosminele la profesorul Nicolae SIMACHE.
Anunţurile la presa locală va fi făcută de Oana TĂRICEANU.
Au fost stabiliţi purtătorii de cuvânt pentru Agapa 50 şi Sărbătorirea de 50 de ani de la Botezul Liceului Ion Luca CARGIALE: Mircea GOCIMAN şi Sergiu UŢĂ-BĂICOIANU.
S-au efectuat modificări la pliantul prezentat dintre care cel mai interesant a fost cel al lui Emil POPESCU. Acesta a şters porecla de Cacadules motivând că numai eu îi spuneam aşa, pentru a-şi cosmetiza imaginea. Este un băiat tare de treabă, aşa că moftul îi va fi satisfăcut.
Sergiu Băicoianu se va îngriji de prezenţa profesorilor.
Nelu TĂRICEANU va aduce vinul, iar doctorii, prin Ştefan LUCINESCU vor aducă tăria.
Fiecare participant a depus la Fănel 100000 lei pentru cheluielile cu ghirlandele, casete audio, tipărituri.
S-a stabilit ca să se facă diplome ale promoţiei pentru a fi acordate directorilor liceului şi ulterior m-am gândit că nu ar fi rău să fac pentru Oana şi chiar fiecărui participant.
Culmea, după ce am venit acasă de la reuniune m-am simţit bine. Am venit cu Stelică şi cu Emil ca să-i dau nişte cursuri de operare a calculatorului. În zuilele următoare o să-l meditez.
Sâmbătă 11 ianuarie 2003
            Trimestriala a 6-a cumulată cu ziua de naştere a lui Nelu TĂRICEANU şi Sfântul Ion, au condus la ţinerea ei acasă la Nelu. Dimineaţa am telefonat la Dan NICOLESCU şi acesta uitase, aşa că l-am determinat să vină. Am vorbit cu soţia lui Radu PAPINA pentru numărul de telefon al lui Răzvan ATANASIU, vărul lor, dar Radu nici nu s-a sinchisit să vină la telefon. Doina şi Puiu BERERCHET au venit la mine, iar Dorin CALOTĂ, care telefonase cu un sfert de oră înaine a sosit imediat şi ne-a dus cu maşina lui. Am găsit destul de greu blocul, deoarece Dorin nu a vrut să o ia pe Elena Doamna şi am intrat pe alte străzi. Am sosit primii şi acasă era Oana, după care a venit şi băiatul lui care a fost coleg de facultate cu Alexandru.
            Lista: 1. Nelu TĂRICEANU, 2. Mircea GOCIMAN, 3. Dorin CALOTĂ, 4. Puiu BERECHET, 5. Mircea PETRESCU, 6. Dan NICOLESCU, 7. Jean TREABĂ, 8. Dan IONESCU, 9. Sergiu BĂICOIANU, 10. Fănel NEGULESCU, 11. Valerică NICULESCU, 12. Mircea DUMITRESCU a trecut pe acolo din cauză că Coralia, soţia lui, nu se simţea bine.
            Pe drum, Dorin ne-a explicat cât de greu îi este şi lui care este singurul care trebuie să le facă pe toate acasă, nu are nici un sprijin efectiv, numai afectiv poate. Atmosfera a fost plăcută, s-au spus bancuri, Sergiu a cântat şi ne-a invitat la vară undeva în afara oraşului pentru Trimestriala 8-a. Dan IONESCU a băut la ţuică în calitatea sa de producător al acestui produs. Am discutat despre Profesorul Nicolae SIMACHE şi Dorin a povestit cum, la ultima internare la Spitalul Petrolului, neputând primi un diagnostic, era bănuit de un sifilis psihologic sau aşa ceva. Cu toate că doctorii au evitat ca profesorul să afle presupunerile lor, acesta a intuit şi i-a mărturisit lui Dorin că nu poate avea aşa ceva deoarece el nu a avut vreodată un contact sexual cu o femeie. Apoi la îndemnul meu, Dorin a povestit, legat de indignarea lui Sergiu pentru ceea ce spune Horia PATAPIEVICI, că şi profesorul Nicolae SIMACHE, în ultimele lui zile nu a avut cuvinte de laudă la adresa poporului român.
            Oana mi-a preparat nişte legume fierte şi am mai servit fasole bătută şi vinete.
            Am strâns nişte bani ca să merg să-i iau lui Nelu un cadou, dar la opoziţia lui vehementă, am hotărât cu copii să-i fac nişte CD-uri, cu Muzica Bucureştiului de Odinioară şi altele. Pe mine şi pe Puiu ne-a dus acasă Dan NICOLESCU după ora 13.30.
Sâmbătă 5 aprilie 2003
            De ieri s-au motivat Dorin CALOTĂ, Mişu ARGHIR şi Nelu RĂDULESCU cu diverse motive bine fondate la care se adaugă Mircea PETRESCU. Acesta din urmă avea să telefoneze de la Timişoara chiar la muzeu.
            Înainte de ora 9 am mers la Familia Doina şi Puiu BERECHET cu maşina cărora, condusă de Doina, am trecut pe la o patiserie de unde am luat 3 Kg de pateuri comandate de Doina. În drum spre Casa Nichita am trecut pe la Cabinetul lui Dorin CALOTĂ ca să controlez dacă afişase anunţul cu schimbarea locului Trimestrialei.
            Am ajuns la Muzeu pe la 9.45, dar nu sosise nimeni, aşa că am făcut şi o faptă bună dând explicaţii unui grup de eleve de la Slobozia care veniseră să viziteze Muzeul. Apoi au început să vină colegii aşa că pot să fac o listă: Mircea GOCIMAN, Puiu BERECHET, Ioan MITROI, Dan NICOLESCU-VESELU, Dan IONESCU, Ion TĂRICEANU, Ştefan LUCINESCU, Fănel NEGULESCU, Fredi MERTL, Valentin ZENTENAI, Marin IONIŢĂ, Jean TREABĂ, Mircea DUMITRESCU, Constantin BIVOLAN, Valerică NICULESCU.
            La început le-am prezentat gazda, pe Nelu STAN şi am adus la cunoştiinţă faptul că am făcut cadou un radiocasetofon muzeului cu îndemnul de a aduce şi ei ceva.
            Mai jos este textul cu care am donat Radiocasetofonul.
            Acest Radiocasetofon PHILIPS RR 664 a fost donat Casei Memoriale Nichita STĂNESCU de către Mircea GOCIMAN, Preşedintele Fundaţiei "Nichita STĂNESCU" din Ploieşti, coleg de liceu şi prieten cu Nichita.
            Cu acest Radiocasetofon, Mircea GOCIMAN a luat interviuri:
            Profesorului Emerit Ion Th. GRIGORE.
            Lui Nichita STĂNESCU şi lui Eugen SIMION, acasă la Nichita în apartamentul din Piaţa Amzei.
            Doamnei Tatiana STĂNESCU în casa aceasta, unde a acordat primul interviu.
            Magdalenei DIMITRIU, prima soţie a poetului
            Doamnei Tatiana STĂNESCU şi Cristinei, sora poetului, discutând cu Magdalena DIMITRIU.
            Lui Valeriu PÂRVAN, prieten apropiat al poetului.
            Atmosfera a fost foarte plăcută, ca de obicei. S-au spus bancuri, au fost depănate amintiri şi am făcut împreună un tur al Muzeului, iar Nelu STAN a avut ocazia să memoreze o serie întreagă de lucruri noi spuse de băieţi. Valentin a spus că ultima dată a intrat în casa asta la un ceai, eu am povewstit de interviurile luate Doamnei Tatiana STĂNESCU, Fredi despre cum dansa cu Magdalena şi că Nichita era foarte gelos, posesiv.
            Fredi a mers acasă cu Dan NICOLESCU şi a adus o sticlă de whisky THEACHER’S, iar când am colectat câte 50000 lei de la fiecare, pentru cheltuieli, Fredi a băgat mâna în buzunar şi a scos vreo 350000 lei şi Valerică NICULESCU a dat 100000 lei, văzând cu Fănel NEGULESCU a spus că nu dă nimic fiindcă nu se simte bine şi nu serveşte nimic, dar pe parcurs s-a răzgândit o leacă.
            Au fost făcute fotografii de către Fănel şi de un tip căruia i-am dat aparatul digital al lui Alexandru.
            Trimestriala 7-a a fost reuşită şi s-a stabilit ca cea de a 8-a să se desfăţoare pe data de 4 iulie 2003 tot la Muzeul Nichita STĂNESCU.
Sâmbătă 5 iulie 2003
Succesul Trimestrialei 8-a de astăzi se conturase din zilele anterioare prin nenumăratele telefoane ale colegilor din Promoţia Nichita STĂNESCU care se interesau de ultimele amănunte. Numeric s-a stabilit un record prin  cei 17 participanţi: Mircea GOCIMAN, Puiui BERECHET, Ionică TOBOŞ, Nelu TĂRICEANU, Ticu BĂRBULESCU, Dorin CALOTĂ, Fănel NEGULESCU, Constantin BIVOLAN, Jean TREABĂ, Nelu GĂUCAN, Mircea PETRESCU, Mişu ARGHIR, Emil POPESCU, Valerică NICULESCU, Ioniţă Radu MARIN, Dan NICOLESCU, Mircea DUMITRESCU. (5 de la A, 3 de la B, 8 de la C şi Nelu GĂUCAN). Marea surpriză a fost venirea lui Mişu ARGHIR pe care l-a adus Mircea PETRESCU ca şi pe Emil POPESCU. Atmosfera a fost mai reţinută din cauza prezenţei artistei de la Teatrul Tima CARAGIU, Carmen CIORCILĂ. Carmen a fost prezentată colegilor, deoarece urmează să lanseze un spectacol în cadrul Fundaţia "Nichita STĂNESCU" şi pentru a putea realiza formalităţile cu autorităţile va fi Vicepreşedinte Artistic al Fundaţiei. La atmosfera mai sobră a contribuit şi prezenţa lui mIşu ARGHIR despre care toţi ştim că trăieşte pe muchie de cuţit din cauza bypassurilor expirate.
Fredi MERTL era la mare, Valentin ZENTENAI era în doliu după moartea fratelui lui cel mare, iar Ştefan LUCINESCU a fostz de gardă la SANEPID (Mircea PETRESCU şi Mişu ARGHIR i-au făcut chiar o vizită).
Sâmbătă 4 octombrie 2003
            Trimestriala a 9-a la Casa Nichita STĂNESCU. Au participat:Mircea GOCIMAN
            Puiu BERECHET, adus de mine cu maşina şi dus acasă.Fănel NEGULESCUIon MITROIU
            Nelu TĂRICEANUMişu ARGHIR, venit cu autobuzul şi dus cu maşina de Emil POPESCU
            Constantin BIVOLANValentin ZENTENAI, Ticu BĂRBULESCU, Jean TREABĂ
            Valerică NICULESCUMircea DUMITRESCUNelu STAN şi-a aranjat să fie de serviciu ca să stea cu noi.
            Întâlnire plăcută şi surpriză prin apariţia Cenaclului Verde de Albastru de la Colegiul Naţional Ion Luca CARAGIALE şi încă câţiva artişti amatori într-un spectacol de 50 de minute.
            Băiaţii au fost binedispuşi, totul a fost în regulă. Doctorii au avut întâlnire la Faculatte, Dorin CALOTĂ a avut un electrician, alţii probabil au uitat.
            După terminare. Emil şi Marcela POPESCU împreună cu Fănel NEGULESCU şi mişu ARGHIR au stat o jumătate de oră la mine şi au vizionat o parte din prezentare Promoţiei 1952.
Sâmbătă 10 ianuarie 2004
Cum a trecut timpul, ca ieri am stabilit, cu Dorin Calotă şi Fănel Negulescu să ne vedem din trei în trei luni şi suntem la Trimestriala 10-a. De la Trimestriala 1-a din 7 iulie 2001 a trecut mult timp, dar poate nu atât de mult. Oricum am avut întâlnirea de 50 de ani de la săvârşirea liceului şi au plecat dintre noi: Stelică Bordeanu, Mihai Drosu, Victor Salaoru ... am aflat confirmarea plecării lui Dinu Nenovici.
Trimestriala a fost organizată de Nelu Tăriceanu pentru Sfântul Ioan. Oana s-a întrecut pe sine şi a adus tartine uşoare din care am putut să mănânc şi eu. Eu mi-am adus într-o sticluţă supa pe care am încălzit-o pe calorifer, ceaiul de plante şi o altă sticlă cu ceai de muşeţel din cauză unot dureri în gât.
Au participat 12 colegi şi cu Nelu Stan 13: Mircea Gociman, Nelu Tăriceanu, Fănel Negulescu, Dorin Calotă, Valerică Noculescu, Dan Nicolescu, Ticu Bărbulescu, Jean Treabă, Mircea Petrescu, Mircea Ivanciu, Marin Ioniţă. Surpriza a fost făcută de aparoţia lui Ion Mârzescu, venit pentru prima oară, deşi îl invitasem de mult. Prezenţa lui s-a simţit, deoarece cu metodele lui laudative şi diversioniste a tulburat puţin atmosfera, dar a recunoscut până şi el că nu a fost corectă acordarea Marelui Premiu pentru Poezie 2002 lui Fănuş Neagu. În final Mircea Petrescu l-a contrat puternic. Am discutat cam mult despre treu âi articole ale lui Cristian Tudor Popescu prin care acesta îl desfiinţează pe Nichita (printre altele îl numeşte ruda lui Adrian Păunescu). S-au emis ipoteze în toate variantele, dar eu am fost de părere că nu trebuie să îi acordăm vreo atenţie. CT Popescu este un om care în momentele de cădere a popularităţii îşi crează un scandal pentru a reveni în ochii lumii. Cu câţiva ani în urmă a aplicat aceeaşi metodă atacându-l dur pe Gheorghe Hagi şi a reuşit. Mircea Petrescu nu a fost de acord şi a acuzat pe prienenii cu notorietate ai lui Nichita că nu au luat o poziţie în public. Eu am considerat ca un argument tocmai faptul că Sorin Dumitrescu, Pino Caramitru, Eugen Simion, Andrei Pleşu, Johny Răducanu, Alexandru Condeescu şi alţii nu au ripostat din cauză că au înţeles schema lui CT Popescu şi nu vor să îi facă jocul. În realitate CTP, redactor şef la Adevărul Literar şi Artistic doreşte prin acest scandal să-şi revigoreze puiblicaţia. Goe Georgescu a trimis un E-mail lui Mircea Petrescu, din Spania, cu salutări pentru noi toţi. S-au srtâns bani din care, zilele următoare, o să-i iau un cadou lui Nelu Tăriceanu.
Când atmosfera se încălzise bine, l-am întrebat pe Mircea Ivanciu dacă este adevărat că în primele clase de liceu se masturbase de cinci ori la rând şi a spus că era un zvon. Cu această ocazie a povestit că după ce a fost dus la curve de Goe Georgescu, el a fost cerl care l-a iniţiat şi pe Nichita. După ce au ieşit de acolo, l-a întrebat pe Nichita cum a fost, iar acesta într-un moment de sinceritate a spus că laba este mai bună.
Sâmbătă 3 aprilie 2004
            M-am sculat mai devreme şi mi-am făcut tratamentul, apoi am tipărit cărţi de vizită (pe carton) şi am pregătit CD-uri pentru cadouri: Casa Nichita, Ionuţ Găucan, Nicoleta Calotă, Radu Popescu (Emil).
            Participarea a bătut toate recordurile precedente, poate din cauzăa că am sărbătorit 70 de ani.

  1. Alexandru Săvulescu
  2. Dan Ionescu
  3. Dan Nicolescu
  4. Dorin Calotă
  5. Dumitru Bărbulescu
  6. Emil Popescu
  7. Fănel Negulescu
  8. Fredi Mertl
  9. Ion Mârzescu
  10. Ion Mitroi
  11. Ion Toboş
  12. Jean Treabă
  13. Mihai Arghir
  14. Mircea Dumitrescu
  15. Mircea Gociman
  16. Mircea Ivanciu
  17. Mircea Petrescu
  18. Nelu Găucan
  19. Nelu Tăriceanu
  20. Ovidiu Stănciulescu
  21. Puiu Berechet
  22. Radu Ioniţă
  23. Sergiu Băicoianu
  24. Ştefănel Lucinescu
  25. Valerică Nicolescu
Ca deobicei, atmosfera a fost plăcută, Nelu Stan , care a fost eliberat din funcţia de custode al casei Memoriale a făcut, o prezentare a Muzeului pentru noi.
Data viitoare, la propunerea lui Sergiu Băicoianu, vom sărbătorii Trimestriala 12 la casa lui de la Zamfira.
Sâmbătă 3 iulie 2004
Dimineaţa, în timp ce lucram a telefonat Sergiu Băicoianu şi mi-a comunicat că a murit Dorin Calotă !!! Deabia mă mai ţin pe picioare, nu mai am aer. Am telefonat la Lili şi mi-a confirmat că i-a fost rău ieri şi au plecat urgent la Bucureşti, dar degeaba.
Am telefonat lui Ştefănel, la mişu Arghir, la Fănel Negulescu, la Mircea Dumitrescu. Săndel Săvulescu a spus că trece să mă ia, dar cred că o să merg până la Muzeul Nichita cu maşina mea. Strâng bani pentru o coroană şi mă întorc acasă. Nu pot mai mult, sunt la capătul puterilor.
Doamne, el care ne-a salvat pe noi toţi şi pe apropiaţii noştri, nu a putut fi salvat. De ce nu a putut să treacă şi el un atac cardiac, alţii trec peste multe asemenea evenimente şi scapă. Am aprins o lumină în memoria lui. Încetul cu încetul rămân din ce în ce mai singur.
Din păcate în urma lui rămâne o familie cu mari greutăţi, de sănătate, de vârstă , de organizare a vieţii şi chiar materiale. El le făcea pe toate, el făcea banii, cumpărăturile şi avea grijă de doi părinţi bătrâni şi o soţie destul de puţin ajutorată după fractura de bazin suferită. Parcă avea un presentiment când îmi spunea că nu îşi poate imagina ce ar face familia lui fără el. Şi uite că vor trebui să se descurce singuri, viaţa oferă de toate şi bune şi rele. Scriu ca prostul ca să nu o iau razna, nu îmi vine să cred, nu îmi vine să cred.
Telefoanele au curs gârlă şi colegii sunt înmărmuriţi de emoţie, poate undeva din cauza că simt şi ei aproape coasa neagră care se apropie pe zi ce trece.
Joi fusesem la el şi am discutat mai mult ca altădată, parcă am presimţit ceva. Era şi el uluit de manevrele politice din judeţ care au lăsat practic puterea în mâna PSD-ului.
De multe ori când mă mai văitam la el îmi spunea că el este mult mai bolnav ca mine, dar credeam că spune aceste lucruri ca să mă întărească pe mine. În realitate era adevărat, foarte adevărat. El care avea ata grije de bolnavii lui, s-a neglijat pe el. Ce încântat era că şi-a înlociuit ambele cristaline şi că vedea ca o fată mare. Cu acea ocazie a făcut şi un control la inimă şi medicul i-a spus că nu este grav, dfar ar trebui să meargă pentru investigaţii mai serioase. Nu se îndura din cauză că avea programaţi pacienţi care aveau mare nevoie de el.
A venit să mă ia la Muzeul Nichita Săndel Săvulescu. Acolo au mai venit: Sergiu Băicoianu, Constantin Bivolan, Ion Mitroiu, Valerică Niculescu, Fănel Negulescu, Poenaru Ion, Ticu Bărbulescu, Dan Ionescu. Am strâns bani pentru o coroană pe care doresc să o fac deosebită şi mare, ca pentru Dorin. Nu am avut dispoziţia să merg cu ei la Zamfira, la casa lui Sergiu şi Săndel m-a lăsat la Ştefan Lucinescu. Am stat cu el şi cu Simona, care îl aştepta pe Mihai, apoi Ştefănel m-a lăsat la familia Berechet.
După masă a venit pe la mine Anişoara Dinu şi am fost solicitat de Traian Constantinescu să-i ajut la Calculator. Singura bucurie a fost victoria frumoasei rusoaice Maria Şarapova la Wimbeldon în faţa Serenei Wiliams (un adevărat miracol).
Despre Dorin nu se ştie nimic, poate mâine va fi redat familiei de la spitalul din Bucureşti.
Mi-a telefonat Felicia şi a spus că preotul a anunţat după slujba de la Sf. Ioan că mâine la ora 19 se citesc stâlpii, iar piomâine la ora 12 slujba de înmormântare.
Telefoane de la colegi, gârlă.
Sâmbătă 2 octombrie 2004
            Înainte de ora 9 am plecat (1. Mircea GOCIMAN) cu 2. Puiu Berechet la Biserica Buna Vestire la Parastasul lui Dorin Calotă. Acolo am discutat cu Lili Calotă şi cu Doamna Calotă, mama lui Dorin, care mi s-a părut că arată neaşteptat de bine şi m-a surprins că m-a recunoscut. Au mai fost Viorica şi Victore Bosie, Dan şi Mimi Păsculescu. Dintre colegi au fost: 3. Mircea Dumitrescu, 4. Săndel Săvulescu şi 5. Dan Nicolescu. La plecare ne-a dat un platou imens cu prăjituri şi un altul cu colivă.
            Apoi am mers la Casa Nichita Stănescu la Trimestriala 13, unde i-am găsit pe 6. Constantin Bivolan, 7. Ion Mitroi, 8. Ion Mârzescu, 9. Emil Popescu, 10. Mircea Ivanciu, 11. Jean Treabă, 12. Ionică Toboş, 13. Mişu Arghir. Ulterior au mai venit: 14. Fănel Negulescu, 15. Sergiu Băicoianu şi Nelu Tăriceanu.
            Trimestriala 14 se va decala în prima sâmbătă a lunii februarie 2005 şi va avea loc acasă la Nelu Tăriceanu.
            Băieţii s-au simţit bine, iar fetele de la Casa Memorială au fost drăguţe (Ioana Lepădatu 0740 161110 şi Oana).
Sâmbătă 5 februarie 2005
            A venit ziua celei de-a 14-a Trimestriale pe care am făcut-o la Nelu Tăriceanu împreună cu: Dan Nicolescu, Fănel Negulescu, Puiu Berechet, Sergiu Băicoianu, Mircea Dumitrescu, Valentin Zentenai, Fredi Mertl, Nelu Popa, Ion Mitroi, Constantin Bivolan. Atmosfera frumoasă ca întotdeauna, animată şi de Oana fica lui Nelu. Le-am arătat unora la calculatorul Oanei, Povestea Promoţiei.
Duminică 3 aprilie 2005
            Sfârşitul lui martie a fost ocupat de Festivalul Internaţional Nichita Stănescu. Ieri a fost Trimestriala 15 cu : Mircea Gociman, Mircea Petrescu, Mircea Dumitrescu, Mişu Arghir, Dan Ionescu, Valerică Niculescu, Puiu Berechet, Ticu Bărbulescu, Nelu Tăriceanu, Fănel Negulescu, Constantin Bivolan, Sergiu Băicoianu, Jean Treabă, Ovidiu Stănciulescu. Invitaţi Tucu Calotă şi Nelu Stan, neinvitat Dl Onea. Următoare Trimestrială va avea loc în săptămâna II-a a lunii iulie, deoarece în prima sâmbătă este parastasul de un an al lui Dorin Calotă. În prima sâmbătă din octombrie încercăm să aducem câţiva dintre copii noştri ca să se cunoască. După a fost la mine Ovidiu Stănciulescu. Am stat cu Alexandru câteva ore şi am pus lucrurile la cale ... reparaţii, o saună, gardul, chiuveta din bucătărie ...
            Înainte de întâlnire am fost la parastasul lui Dorin Calotă de 9 luni cei trei Mircea: Gociman, Petrescu, Dumitrecsu şi Puiu Berechet. Lili Calotă ne-a dat colivă şi pateuri de pomană.
            Am fost cu Anişoara Dinu al Cimitirul Viişoara şi am văzut placa de pe mormântul familiei Nichita Stănescu făcută la iniţiativa mea cu Primarul Emil Calotă şi Leta Lucinescu. Arată bine !
Sâmbătă 9 iulie 2005
Dimineaţa a venit echipa de mincitori să termine tencuiala. Înainte să plec a sosit şi Alexandru.
Ziua Trimestrialei a 16-a. M-a luat de acasă Ticu Bărbulescu cu soţia, am trecut pe la Nelu Tăriceanu şi am mers la Casa Nichita de unde ma plecat în formaţia:
1 În maşina lui Fredi Mertl: Fredi, Mircea Gociman, Valerntin Zentenai, Simona şi Fănel Negulescu
2 În maşina lui Ticu Bărbulescu: Magda Bărbulescu, Nelu Tăriceanu şi Dan Nicolescu
3 În maşina lui Ion Mitroi: Dorina şi Valerică Niculescu
4 Săndel Săvulescu a venit singur
5 Constantin Bivolan a venit cu microbuzul
Coca şi Sergiu Băicoianu ne-au primit cu pregătiri ca la nuntă. Casa, grădina, umbrarul, pomii, livada şi tot ambientul excelent. Vremea splendidă, uşor înnourat.
S-a cântat, s-a povestit şi totul a fost excelent.
Noi i-am dus lui Sergiu un grătar special pi care l-am achitat din contribuţie.
La plecare eu am condus maşina lui Fredi Mertl. Totul a fost un coşmar. La început nimic deosebit cu excepţia faptului că eram extrem de încordat. Când am oprit pe drum ca să cumpere Fredi o ciupercă de ornament, el mi-a zis să trag pe dreapta încet. Am tras încet, dar al mi-a reproşat că am bruscat maşina, că trebuia să manevrez mai lent. Probabil că din asta m-am blocat, fiindcă la intrarea în Ploieşti, la intersecţia de la Blejoi, Fredi a spus brusc: Fă la stânga şi eu am intrat greşit pe bretea. În loc să mă calmeze, că nu se întâmplase nimic, a început să zică ... mă, cu maşina ta tot aşa faci şi probabil că m-am blocat. După Vega, pe calea ferată, unde efectiv spunea destul de tare: încet, încet că-mi omori maşina, asta merge şi cu 2 km pe oră, m-am blocat complect şi la următoatea bretea qam fpăcut aceeaşi manevră greşită. De data asta probabil că a realizat şi după ce s-a văicărit şi mi-a făcut morală, până acasă nu a mai spus nimic. Am plecat ameţit cu Simona, Fănel şi Valentin şi am ajuns acasă cu autobuzul.
Acasă am găsit uşa de la bucătăria de jos descuiată şi uşa de la intrarea pe hol neîncuiată. M-am stresat aşa de tare că m-am aşezat în pat şi am stat un pic. Noaptea am dormit foarte agitat.
Sâmbătă 1 octombrie 2005
Trimestriala 17-a a fost un succes, cu toate că Ştefănel şi Fredi au fost la banchetul de la medicină şi Mircea Petrescu la Atena, Ticu Bărbulescu a fost la naşa lui, Sergiu Băicoianu a spus că este ocupat, iar Popa Ion – Popicu lafel. Au fost 12 persoane şi cu excepţia lui Mârzescu, totul a fost în regulă.
Dan Nicolescu, Fănel Negulescu, Ion Ciobanu - în premierăIon MârzescuIon RădulescuJean Treabă
Mircea GocimanMişu ArghirNelu TăriceanuPuiu BerechetValentin Zentenai
După ora 12 am fost, o fugă, la Gabi Boborel de unde am dat un E-mail lui Gigiu Ionescu şi mi-a dat un calendar pentru 2006 trimis din Australia.
După masă şi seara am fost la familia Arghir unde mi-a mers minunat, mai ales că tromboflebita a cedat şi mai am medicamente pentru vreo două zile.
Sâmbătă 14 ianuarie 2006
Şi a fost Trimestriala 18-a care a avut loc la Casa Memorială Nichita Stănescu. Din ajun eu am cumpărat sucuri de portocale cu pulpă, ultima descoperire a mea, alunepuţin sărate şi apă plată pentru Dl Ministru Mihai Arghir, care  a promis că vine, dacă nu este prea ger şi nu a fost. Am mai adus pahare şi farfurii de unică folosiinţă care s-au dovedit extrem de utile, ca şi şerveţelele. Baza a fost adusă de soţia lui Nelu Tăriceanu care şi-a serbat pe Sfântul Ion cu această ocazie şi au fost: ţuica, vinul, caşcaval, şuncă, slănină, cârnaţi, icre, roşii, salată de peşte, prăjituri cu mere, trei feluri de pâine, cafea şi poate altele. Mâncarea a fost suficientă şi a mai rămas cu toate că a fost foarte bună. Nelu Găucan a adus o sticlă de vin şi Dna. Găucan ne-a trimis o prăjitură şi a mai adus cineva o sticlă de vin.
Atmosfera a fost ca de obicei, bună cu excepţia lui Ion Mârzescu. Ion l-a prelucrat pe Valerică Niculescu în aşa fel că la sfârşit m-a rugat pe mine şi pe încă câţiva să-i întindem o mână lui Mârzescu, dar a primit o replică destul de aspră.
Dan Ionescu 5, Fănel NegulescuFredi Mertl 15Ion MârzescuIoniţă Radu (Marin), Mircea Dumitrescu 10,
Mircea Gociman , Mircea Petrescu 10Mişu Arghir 5Nelu GăucanNelu TăriceanuPuiu Berechet 15 ,
Ticu Bărbulescu 10, Valentin Zentenai 5, Valerică Niculescu  15
În dreapta sumele donate pentru cheltuieli la Trimestrială şi pentru plata contabilei la Fundaţia Nichita Stănescu pentru bilanţul anual. Cu suma am ieşit bine deoarece din cei 90 de lei, 250 am cheltuit eu pe sucuri, apă plată şi alune, iar restul de 65 se complectează perfect cu cei 35 rămaşi de la Trimestriala 17 din octombrie pe care i-a primit şi în total va primi 100 lei. O sumă modestă. Dar măcar rotundă. Dacă mai adaug 10 lei promişi de Dan Nicolescu (acesta nu a putut veni deoarece  a fost la un parastas în Bucureşti ) înseamnă că rămân pentru Trimestriala 19 10 lei în depozit.
Am plecat ultimii, cu Puiu Berechet, după ce Ioana şi cealaltă fată au făcut oarecare ordine (noi am aranjat scaunele) şi imediat ce am sosit acasă, a telefonat Ion Popa – Popicu de la Braşov care nu m-a mai prins la Casa Memorială.
Au mai rămas trei sticle de 1 ½ l de suc de potrocale cu pulpă, o sticlă de vin negru de la Nelu Tăriceanu şi o sticlă cu vin de la Nelu Găucan pe care o să le păstrez pentru Trimestriala 19 care va avea loc pe 1 aprilie 2006.
Băieţii au fost extrem de bine dispuşi şi doar vestea că Mircea Ivanciu, care promisese că vine chiar ieri, a fost internat de utgenţă pentru o afecţiune cardiacă. Vestea a fost adusă de Mircea Petrescu fiindcă Mircea Ivanciu trebuia să vină cu el cu maşina. La început fata lui i-a spus că nu îl lasă să vină fiindcă a vomat şi mai târziu a aflat că este internat la spital. Şi eu tocmai îi pregătisem să-i dau nişte materiale tipărite ca să le citească ! Ce e şi viaţa asta !